mankoot Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jest film. [media]http://www.youtube.com/watch?v=No4eNFJfFfA[/media] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Napisałem Ci na YT, ale tu też Ci pogratuluję. Bardzo fajnie wyszedł Ci ten model. Cieszę się, że ktoś skorzystał z moich planów. Lotnisko widzę masz takie samo jak ja. Trudno lądować aby trafić w drogę. U mnie też kapotaże w trawie były normą. Mała uwaga- Zmniejsz nieco wychylenie steru wysokości lub załóż expo, przy delikatnych manewrach model sprawia wrażenie latać po sinusoidzie góra-dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Dzięki, dzięki to byl poważnie pierwszy lot, nie próbowałem nawet jak szybuje rzucony w trawę. Trochę ciężki tył - baterię mam w w osłonie silnika, 2200 mAh, i już nie bardzo jest jak przesunąć do przodu. W sumie , to nawet nie wiem ile waży. No i silnik ... nie daje rady;( Co do skrzydła, to w kadłubie od wewnątrz jest wklejona sklejka owocówka , w niej 4 nakrętki kłowe M4 potem poszycie z pianki i na to jeszcze jedna sklejka. Skrzydło podobnie , od spodu sklejka, potem pianka z dzwigarem, i od góry jeszcze jedna sklejka. Mam zamiar na to przykleić jeszcze warstwe pianki z otworani na śrubki, Zastrzały robione troche na szybko, kołek bukowy 8 mm zdajesię, ze snapami na końcach - w skrzydle i kadłubie plastikowe dzwignie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Tylny SC też może dawać taki efekt czułości na ster wysokości. Planujesz mocniejszy silnik? Jeśli tak to będzie też cięższy. Jakby trzeba było dołożyć ciężaru na przód to rozważ założenie śmigła składanego z aluminiowym kołpakiem. U mnie taki był ze śmigłem 9x6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 Teraz moze troszke odpoczne od niego, bo jakoś ostatnio , to ciąłem parkjety na okrągło, a nie mogłem sie zmusić do skończenia pzl-ki. Chociaż udany oblot dał mocy, teraz kolej na poprawki estetyczne, malowanie, i ew wymiane silnika, ale najpierw pokombinuje ze śmigłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 napisz no kolego dokladnie co to za silnik bo tak na pierwszy rzut oka to smiglo wydaje sie byc nie z tej bajki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Wydaje mi się , ze to ten silnik http://www.f1hobbies...?id=5829&level=, choć mam wrazenie ze mój jest większy. Kupiłem używany zestaw, silnik, regiel 20A śmigła, jedno 4łopatowe takie jak to http://www.f1hobbies...?id=1834&level=, i dodatkowo sprzedawca dorzucił 2 szt takie co zamontowałem, 11x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 czy to nie ten? http://www.art-tech.cn/english/ArticleShow.asp?ArticleID=222 sprawdz wymiary, na razie KV sie zgadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 A silnik się grzeje? A regiel? Można wyciągnąć z niego trochę więcej mocy większym śmigłem, ewentualnie pakiet 4S zamiast 3s jak masz. W modelach rekreacyjnych zawsze kombinuje na oko i podmieniam co trzeba w razie czego. Ja w swoich depronach 1,8-2m 1,5-2,5kg stosuję 4250 600obr/v. Ładnie kręcą 14" śmigłami, dociążają przód i nic się nie grzeje. Do twojego może byłby na wyrost, ale przyda ci się w przyszłości. Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) Napisałem Ci na YT, ale tu też Ci pogratuluję. Bardzo fajnie wyszedł Ci ten model. Cieszę się, że ktoś skorzystał z moich planów. Lotnisko widzę masz takie samo jak ja. Trudno lądować aby trafić w drogę. U mnie też kapotaże w trawie były normą. Mała uwaga- Zmniejsz nieco wychylenie steru wysokości lub załóż expo, przy delikatnych manewrach model sprawia wrażenie latać po sinusoidzie góra-dół. Ja również pozwoliłem sobie skorzystać z Twoich planów. Jednakże moje części leżą w pudełku i czekają na natchnienie Troszkę w nich podłubałem po swojemu ale generalnie gratuluję wykonania rysunków. Niestety spartoliłem robotę i wyciąłem trochę za cienkie płyty i "zamki" mają luzy, postaram się wkleić fotki. Aha wybrałem wersję 150% Edytowane 17 Lipca 2013 przez Osa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Co to za materiał Osa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Na "oko" styrodur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 A czym to tniesz, Osa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zapewne drutem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 No tak nie zaglądałem i nie wiedziałem, że mnie ktoś pyta. Tak, materiał to sturodur plasterkowany na styroploterze, jak pisałem założyłem że będę części ciął z materiału grubiści 10mm i takie zamki zrobiłem, a niestety plasterki zrobiłem 8,5 mm więc stąd te luzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Takie luzy dla poliuretanowego SOUDALa to bułka z masłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Takie luzy dla poliuretanowego SOUDALa to bułka z masłem. Tak, masz rację. Ale ja tak nie lubię, wolę jak jest ciśniej, W każdym razie to jest do poprawki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 7 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Znalazłem jeszcze jeden film w moich archiwach. Bardzo lubiłem nim latać. Niestety samoloty z podwoziem długo nie wytrzymują lądowań na moim lotnisku. Prawie każde lądowanie kończyło się kapotażem, w trawie lub na kamienistej dróżce. Ostatecznie rozmontowałem go na wiosnę. Miło powspominać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 9 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 super lata ten twoj p11 , juz od dawna mam chec go zrobic. jak mozna pobrac ten filmik???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Mój nabrał kolorków: Dostał pilota: poleciał raz niemalowany, drugi już z malowaniem i ..... i zawisł pod sufitem rozmiar troszkę komplikuje przewożenie autem wielkosci tico... Film z lotu pomalowanym będzie, jak dopadnę kamerzystę W każdym razie Robertus, twoje dzieła w sketchupie pokusiły mnie o spróbowanie samemu, czego efektem jest to: , ale to już w osobnym wątku. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi