robertus Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Dzisiaj oblot. Malina Lata pięknie. I bardzo wolno i szybko.Wyrzuty "z półobrotu" bezproblemowe. Wylatałem pakiet do dna, ok 15minut w tym kilka startów i lądowań. Wyposażeniesilnik emax cf2812śmigło APC 7x4accu 3S 850mAhWaga do lotu 350gramPowierzchnia nośna 28dm2 czyli wychodzi 12,5gram/dm2 Jest jeszcze sporo zapasu wagi na światełka.Teraz, gdy wiem gdzie zrobić klapkę na akumulator, poprawę plany.Czas poszukać światełek w HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Kup taśmy diodowe z metra i przez przełącznik bezpośrednio z pakietu 3s działa rewelacyjnie mam tak w skrzydełku,natarcie białe , tył góra niebieskie (nie było akurat zielonych) tył dół czerwone .Metr taśmy w elektrycznym około 15 do 20 pln pobór niecałe 5 W na metr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Ok, naoglądałem się, zebrałem szczękę z podłogi i teraz poproszę o plany Naprawdę super model! Gratuluję kolejnego udanego projektu. Po dodaniu oświetlenia będzie zapierał dech w piersi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tombrzus Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Brawo, nie ma to jak odrobina chęci, wypobraźni i depronu Gratuluję kolejnego udanego projektu, Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Robert gratuluje udanego oblotu . To co teraz ciekawego zmajstrujesz? Jakiś X-wing czy może coś z Avatara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Zamierzam użyć takich komponentów: - do środka kadłuba - podświetlenie przez biały depron: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8940__Turnigy_High_Density_R_C_LED_Flexible_Strip_Green_1mtr_.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__8941__Turnigy_High_Density_R_C_LED_Flexible_Strip_Red_1mtr_.html - Na krawędziach skrzydeł http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17188__3_LED_Strip_GREEN.html http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__16382__3_LED_Strip_Red.html Białe oświetlenie do przodu: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__17185__3_LED_Strip_White.html Czy ktoś używał tego typu "światłowodów"? http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__19570__Fiber_Optic_Lights_for_night_flying_Blue_.html Chcę to przykleić na krawędzi natarcia skrzydła lub na krawędzi stateczników pionowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Zasilanie przewidujesz z pakietu czy osobne źródło zasilania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Nie wiem, chyba wszystko z jednego pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 gratulacje Robercie - niezle cacko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 To mi się podoba, naprawdę oryginalny projekt z depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Gratulacje! Fajny model Z daleka można pomylić ze StuntCatem. Z tym, ze tamten to decha. A w Twoim można poszaleć wewnątrz, A zasilanie pasków LED myślę, że można zasilać z głównego pakietu. Są też dostępne bardzo jasne paski 120 diod na metrze, 9,6 W Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Dziękuję za miłe słowa. W załączeniu plany. Będę robił jeszcze jednego, z białego depronu. Zrobię wtedy więcej zdjęć z budowy, choć jest tu ledwie kilka części na krzyż więc specjalnych komplikacji nie przewiduję. Skrzyneczka na baterie nie jest jeszcze sprawdzona. Myślę, że najlepiej po sklejeniu dolnej części wyciąć otwór i wykorzystać oryginalny kawałek, będzie wtedy lepsze przyleganie. Można też zrobić zwykłą klapkę na jednej połówce, tak jak mam teraz a pakiet przymocować na rzepa na pionowej wrędze. To wersja dla leniwych. Tak to wygląda u mnie. x-schuttle_v2.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cube Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Wspanialy ksztalt, gratuluje pomyslu i zabieram sie za robienie swojego. Podpowiedzcie jaki zrobic rozmiar do mojego wyposazenia: 3s 2200mah, regiel 40a, silnik jakies 300W. Będzie odpowiednia rozpiętość jakies 100cm przy długości 100cm , czy robić jeszcze większy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Kusi mnie ten model, silnik 1000KV pędzony na 3S wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Pytanie: ile ciągu będziesz miał na śmigle 7 cali. I ile będzie ważyć model z Twoim wyposażeniem. Jak będzie lekki to dużo nie potrzebujesz aby go poruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Silnik jest mocny, 400W ale śmigło musi być 9 lub 10 cali aby tą moc wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 emax ma coś koło 150W, więc może ten Twój silnik na mniejszym śmigle też będzie miał coś koło tego. Loty z minimalną prędkością robię tak na 1/3 gazu, więc jeszcze mniej. Sama skorupa waży 120gram, dodaj do tego swoje wyposażenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bio Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 A jeśli chodzi o oświetlenie, to na A..lle..O znajdziesz masę taniutkich taśm led na porządnych podzespołach,...jeśli chcesz pomogę z doborem, na tym się akurat znam bo to co podałeś jeśli chcesz zamówić na hk to Imho bez sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Zapodawaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROTON Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Też jestem zainteresowany, mam zamias podświetlić helika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi