Tomek Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 A nie w spicie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 A syn tak nalepił i zostało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 A nie w spicie ? Na zdjęciach w sieci wszystkie mają "czerwonym do przodu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 21 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Dzisiaj zamontowałem do mojego mustanga dwa żyroskopy GYA 430. Są to malutkie żyroskopy Futaby dedykowane do samolotów. Jedno żyro obsługuje ster kierunku drugie ster wysokości. Żyroskopy mają dwa tryby pracy (Normal i AVCS - blokada położenia) i mogą być wyłączane z aparatury i podobnie jest też z regulacją czułości. Co dają takie urządzenia: ster kierunku - start po ustawionym kursie, nie ma myszkowania modelu po pasie ani zmian wynikających z bocznego wiatru, podobnie lądowanie po ustawieniu ścieżki schodzenia włączone żyro stara się utrzymać kurs ster wysokości: zastosowanie również przy starcie i lądowaniu. Start jest liniowy i płaski lądowanie bardzo łagodne i b.często na 3 punkty. Oczywiście pilot w każdej chwili może skorygować tor lotu ale są to naprawdę niewielkie poprawki. Oba żyroskopy po starcie są wyłączane i włączane spowrotem przed lądowaniem. Urządzenia te testowałem na mniejszym i "tańszym" modelu też Mustangu i stwierdziłem że to jest to. Loty wykonywałem nawet przy wietrze do 11m/s w dodatku porywistym i nie miałem problemów lądując nawet przy skośnym wietrze. Myślę że zastosowanie żyroskopów poprawi widowiskowość startów i lądowań modelu i skutecznie ochroni się jego podwozie. Żyroskop można wykorzystać też do stabilizacji lotek ale ten wariant mnie nie zainteresował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzisiaj zamontowałem do mojego mustanga dwa żyroskopy GYA 430. Są to malutkie żyroskopy Futaby dedykowane do samolotów. Możesz powiedzieć gdzie kupiłeś ? (link lub PW) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Jak Futaba to tylko RC Skorpion w Lublinie: http://www.rcskorpion.pl/towar/gya431-2-servo-out-aero-gyro-futaba/ lub http://www.rcskorpion.pl/towar/gya430-aero-gyro-futaba/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Dzięki za namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 19 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Znalazłem przypadkiem na Allegro model Mustanga z powiększonym statecznikiem poziomym. Proporcje jak w moim zmodernizowanym modelu. Załączam zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Elektronika modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Tankowanie modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Załaczam film z oblotu modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Mustang po modernizacji przygotowuje się do lotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi