TommyTom Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 W temacie ustawień regulatora pod silnik z przekładnią, mam pytanie o optymalne ustawienie zestawu: KIRA 480/31 5,2:1 JETI Advance 70 PRO OPTO Chodzi mi zwłaszcza o softstart (mam MX16s) i rodzaj hamulca. Może macie jakieś sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Brake: medium chyba ze nie trzyma to hard Acceleration: medium lub fast Timing: low Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Czy aby na pewno ten regulator ma "soft start"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 ustawienia zaproponowane dla tego regla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Czy aby na pewno ten regulator ma "soft start"? Z instrukcji obsługi wynika, że regulator ma 3 stopnie startu -low, medium , high. Jurka recepta jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Dla Piotra dodaję fotkę kabinki... Może troszkę nie na temat, ale co tam Ryszard, dzięki za inspiracje! U mnie to wyszło tak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard_I Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 To nie fair porównywać cięcie CNC do mojej ręcznej robótki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Zajebiaszczo to wygląda !! .Chciałbym też tak w Virusie. Piotrek robisz na zamówienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 To nie fair porównywać cięcie CNC do mojej ręcznej robótki. Ryszard, to żadne CNC... skubane dremelkiem Zajebiaszczo to wygląda !! .Chciałbym też tak w Virusie. Piotrek robisz na zamówienie ? Dzięki Rafał! Mi też się podoba Aby była jasność to nie moja robota... Mam dobrego Kolegę, który modelarstwem para się już kilkadziesiąt lat... ma wprawę Jak by co daj znać na PW - załatwię Ci takie wycinanki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Hmm... wielokrotnie w tym wątku wspominałem o Alpinie i dziś właśnie została oblatana Przepraszam za jakość, ale z upływem czasu GoPro zaczęła parować od wewnątrz. Muszę zmienić obudowę na bardziej przewiewną 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ja może tak od końca. Jak się sprawuje wózek. Masz z tego co pamiętam Minimoa, czy startowałeś ją z tego wózka. A co do filmiku to bardzo fajny. Nie miałeś problemów w czasie lotu od oporów od GoPro. Ja jak wepchnąłem w piankowca to model ledwo chciał latać takie były opory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Wozek rewelka! Minimoa przechodzi aktualnie remont po feralnym starcie z ręki Po założeniu GoPro na grzbiet Alpiny musiałem sporo trymerem zaciągnąć wysokość i pomimo tego nie była skora do szybowania - szła do matki ziemi GoPro jest sprawniejsze od hamulcy w skrzydłach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 GoPro jest sprawniejsze od hamulcy w skrzydłach No to widzę, że nie tylko ja mam podobne zdanie. Widzę, że chłopaki latają tu i tam z GoPro i tak się już zastanawiałem czy ja coś zrobiłem nie tak, że wyżej niż 30-50m model nie dało rady wyciągnąć. Co do wózka to się przymierzam do takiego, bo bez wózka nie będę startował z ręki. Minimoa leży od 1,5 sezonu i jak jej w przyszłym nie przewietrzę to mi korniki zeżrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Super oblocik,model i lotnisko wypasione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 O której był ten oblot? My na naszym urszulińkim lotnisku lataliśmy 15:30 - 18:30. ED: Konrad, a co z Twoim Mobiusem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 7 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Mobisa jeszcze nie kupiłem, zbieram kasę Ale na pewno kupię bo z GoPro nie da się latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 8 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 O której był ten oblot? My na naszym urszulińkim lotnisku lataliśmy 15:30 - 18:30. ED: Konrad, a co z Twoim Mobiusem? Byliśmy u siebie około 11.30, wracając do domu koło 16 widzieliśmy jakiś ciemny samochód u Was No to widzę, że nie tylko ja mam podobne zdanie. Widzę, że chłopaki latają tu i tam z GoPro i tak się już zastanawiałem czy ja coś zrobiłem nie tak, że wyżej niż 30-50m model nie dało rady wyciągnąć. Co do wózka to się przymierzam do takiego, bo bez wózka nie będę startował z ręki. Minimoa leży od 1,5 sezonu i jak jej w przyszłym nie przewietrzę to mi korniki zeżrą. Nie no wyżej idzie (wyciągałem sie wczoraj na 300-400m) tylko nie ma mowy o termice bo GoPro zainstalowana tak jak u mnie działa jak wywalone hamulce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 8 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2014 Nie no wyżej idzie (wyciągałem sie wczoraj na 300-400m) tylko nie ma mowy o termice bo GoPro zainstalowana tak jak u mnie działa jak wywalone hamulce. Ja próbowałem z GoPro w piankolocie. Przy normalnym pewnie poszedł by wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Tym razem zamontowałem GoPro tak że patrzyła na skrzydło. Opór powietrza znacząco osłabł, ale i akcja tak realizowanego filmu moim zdaniem też 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi