TommyTom Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 W temacie ustawień regulatora pod silnik z przekładnią, mam pytanie o optymalne ustawienie zestawu: KIRA 480/31 5,2:1 JETI Advance 70 PRO OPTO Chodzi mi zwłaszcza o softstart (mam MX16s) i rodzaj hamulca. Może macie jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cZyNo Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Brake: medium chyba ze nie trzyma to hard Acceleration: medium lub fast Timing: low Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted December 31, 2013 Author Share Posted December 31, 2013 Czy aby na pewno ten regulator ma "soft start"? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cZyNo Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 ustawienia zaproponowane dla tego regla Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard_I Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Czy aby na pewno ten regulator ma "soft start"? Z instrukcji obsługi wynika, że regulator ma 3 stopnie startu -low, medium , high. Jurka recepta jest dobra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted March 2, 2014 Author Share Posted March 2, 2014 Dla Piotra dodaję fotkę kabinki... Może troszkę nie na temat, ale co tam Ryszard, dzięki za inspiracje! U mnie to wyszło tak... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryszard_I Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 To nie fair porównywać cięcie CNC do mojej ręcznej robótki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shock Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 Zajebiaszczo to wygląda !! .Chciałbym też tak w Virusie. Piotrek robisz na zamówienie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted March 3, 2014 Author Share Posted March 3, 2014 To nie fair porównywać cięcie CNC do mojej ręcznej robótki. Ryszard, to żadne CNC... skubane dremelkiem Zajebiaszczo to wygląda !! .Chciałbym też tak w Virusie. Piotrek robisz na zamówienie ? Dzięki Rafał! Mi też się podoba Aby była jasność to nie moja robota... Mam dobrego Kolegę, który modelarstwem para się już kilkadziesiąt lat... ma wprawę Jak by co daj znać na PW - załatwię Ci takie wycinanki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted September 7, 2014 Author Share Posted September 7, 2014 Hmm... wielokrotnie w tym wątku wspominałem o Alpinie i dziś właśnie została oblatana Przepraszam za jakość, ale z upływem czasu GoPro zaczęła parować od wewnątrz. Muszę zmienić obudowę na bardziej przewiewną 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_P Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Ja może tak od końca. Jak się sprawuje wózek. Masz z tego co pamiętam Minimoa, czy startowałeś ją z tego wózka. A co do filmiku to bardzo fajny. Nie miałeś problemów w czasie lotu od oporów od GoPro. Ja jak wepchnąłem w piankowca to model ledwo chciał latać takie były opory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted September 7, 2014 Author Share Posted September 7, 2014 Wozek rewelka! Minimoa przechodzi aktualnie remont po feralnym starcie z ręki Po założeniu GoPro na grzbiet Alpiny musiałem sporo trymerem zaciągnąć wysokość i pomimo tego nie była skora do szybowania - szła do matki ziemi GoPro jest sprawniejsze od hamulcy w skrzydłach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_P Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 GoPro jest sprawniejsze od hamulcy w skrzydłach No to widzę, że nie tylko ja mam podobne zdanie. Widzę, że chłopaki latają tu i tam z GoPro i tak się już zastanawiałem czy ja coś zrobiłem nie tak, że wyżej niż 30-50m model nie dało rady wyciągnąć. Co do wózka to się przymierzam do takiego, bo bez wózka nie będę startował z ręki. Minimoa leży od 1,5 sezonu i jak jej w przyszłym nie przewietrzę to mi korniki zeżrą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
heksodus Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Super oblocik,model i lotnisko wypasione Link to comment Share on other sites More sharing options...
stema Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 O której był ten oblot? My na naszym urszulińkim lotnisku lataliśmy 15:30 - 18:30. ED: Konrad, a co z Twoim Mobiusem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_P Posted September 7, 2014 Share Posted September 7, 2014 Mobisa jeszcze nie kupiłem, zbieram kasę Ale na pewno kupię bo z GoPro nie da się latać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted September 8, 2014 Author Share Posted September 8, 2014 O której był ten oblot? My na naszym urszulińkim lotnisku lataliśmy 15:30 - 18:30. ED: Konrad, a co z Twoim Mobiusem? Byliśmy u siebie około 11.30, wracając do domu koło 16 widzieliśmy jakiś ciemny samochód u Was No to widzę, że nie tylko ja mam podobne zdanie. Widzę, że chłopaki latają tu i tam z GoPro i tak się już zastanawiałem czy ja coś zrobiłem nie tak, że wyżej niż 30-50m model nie dało rady wyciągnąć. Co do wózka to się przymierzam do takiego, bo bez wózka nie będę startował z ręki. Minimoa leży od 1,5 sezonu i jak jej w przyszłym nie przewietrzę to mi korniki zeżrą. Nie no wyżej idzie (wyciągałem sie wczoraj na 300-400m) tylko nie ma mowy o termice bo GoPro zainstalowana tak jak u mnie działa jak wywalone hamulce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konrad_P Posted September 8, 2014 Share Posted September 8, 2014 Nie no wyżej idzie (wyciągałem sie wczoraj na 300-400m) tylko nie ma mowy o termice bo GoPro zainstalowana tak jak u mnie działa jak wywalone hamulce. Ja próbowałem z GoPro w piankolocie. Przy normalnym pewnie poszedł by wyżej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotralski Posted October 7, 2014 Author Share Posted October 7, 2014 Tym razem zamontowałem GoPro tak że patrzyła na skrzydło. Opór powietrza znacząco osłabł, ale i akcja tak realizowanego filmu moim zdaniem też 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts