MASK Opublikowano 6 Stycznia 2021 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2021 Jeśli ktoś szuka silników z niskimi i ciekawymi numerami, to proszę: https://www.ebay.com/itm/324443845079
Rysiek Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 Witam Was i informuję, że jeszcze przebywam w przyrodzie i mam się całkiem nieźle . Przesyłam link od allegrowicza jakiego raczej warto śledzić - ponieważ całkiem często sprzedaje ciekawe motorki . https://allegro.pl/oferta/silnik-supertigre-2000-25cc-dla-kolekcjonera-10165855779 Podejrzewam,że to modelarz , choć sprzedaje różności z dziedziny elektroniki dla koneserów . Nie widziałem jeszcze silników z takim mocowaniem . Odkopuję się powoli z codziennego znoju przed emeryturą i jak się odkopię to...Nareszcie odżyję modelarsko. Pozdrawiam wszystkich Kolegów - życząc głównie uniknięcia Covida , oraz powodzenia we wszystkim co czynią ..
witold_pi Opublikowano 27 Stycznia 2021 Opublikowano 27 Stycznia 2021 To handlarz złomu z niemiec (on powinien dostać karę za zaśmiecanie środowiska odpadami), już sprzedaje pod 3 cim nikiem na alledrogo. Takie mocowania były produkowane do ST jaki i MVVSów (dużych).Szcytem głupoty jest wybebeszanie wszystkiego co się da a potem sprzedawanie np. 10 gaźników bez połowy części. Ale każdy orze jak może. 1
Rysiek Opublikowano 30 Stycznia 2021 Opublikowano 30 Stycznia 2021 W dniu 27.01.2021 o 22:10, witold_pi napisał: To handlarz złomu z niemiec (on powinien dostać karę za zaśmiecanie środowiska odpadami), już sprzedaje pod 3 cim nikiem na alledrogo. Takie mocowania były produkowane do ST jaki i MVVSów (dużych).Szcytem głupoty jest wybebeszanie wszystkiego co się da a potem sprzedawanie np. 10 gaźników bez połowy części. Ale każdy orze jak może. Chyba nie mam innego wyjścia jak przyznać Ci rację .
jarek996 Opublikowano 13 Lutego 2021 Opublikowano 13 Lutego 2021 Nie wiem czy ciekawy , ale dosyc rzadki : https://www.tradera.com/item/302065/448190750/holland-hornet-051- Allbon Bambi : https://www.tradera.com/item/302065/447624541/allbon-modellmotor-
Paweł Prauss Opublikowano 13 Lutego 2021 Opublikowano 13 Lutego 2021 27 minut temu, jarek996 napisał: Nie wiem czy ciekawy , ale dosyc rzadki : https://www.tradera.com/item/302065/448190750/holland-hornet-051- tego Horneta chętnie łyknę ?
MASK Opublikowano 15 Lutego 2021 Autor Opublikowano 15 Lutego 2021 3 godziny temu, jarek996 napisał: Bez zbiorniczka sie nie liczy ! ? ?
jarek996 Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Marcin , ale wiesz o CO mi chodzi z tym ( Bez ................. sie nie liczy ) ??? Nie wiem na ile siedzisz w polskiej prasie i wydarzeniach w kraju . Chetny na nowego LASERa 75 ? https://www.tradera.com/item/302065/448444084/laser-75-fyrtakts-glodstiftsmotor Moge pomoc w licytacji .
Henio Opublikowano 15 Lutego 2021 Opublikowano 15 Lutego 2021 Mam takiego Horneta w modelu,od czasu do czasu lata 1
modevil Opublikowano 16 Lutego 2021 Opublikowano 16 Lutego 2021 W dniu 15.02.2021 o 13:52, jarek996 napisał: Marcin , ale wiesz o CO mi chodzi z tym ( Bez ................. sie nie liczy ) ??? Nie wiem na ile siedzisz w polskiej prasie i wydarzeniach w kraju . Chetny na nowego LASERa 75 ? https://www.tradera.com/item/302065/448444084/laser-75-fyrtakts-glodstiftsmotor Moge pomoc w licytacji . Jarek może będziemy uzgadniać co kto licytuje na traderze? Jak Ci na czymś na 100% zależy to napisz na priv - głupio robić sobie konkurencje ? Nie wiem czy będziesz licytował dla Pawła wspomnianego Horneta, ja go odpuszczam chociaż szukam czegoś fajnego na biurko.
jarek996 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 8 godzin temu, modevil napisał: głupio robić sobie konkurencje ? Alez konkurencja to zdrowa rzecz !!! ? Z drugiej strony to badz pewny , ze jak MI na czyms zalezy , to bedzie to MOJE , niezaleznie od konkurencji ? Przesuwam wtedy granice rozsadku , na granice "wkurwu" i przeplacam ? Jak ja tam "walcze" , to jestem ( w 90 % przypadkow ) najemnikiem Pawla. Dla siebie to ew. w innych dzialach ( ksiazki ITP )
modevil Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 4 godziny temu, jarek996 napisał: Alez konkurencja to zdrowa rzecz !!! ? Z drugiej strony to badz pewny , ze jak MI na czyms zalezy , to bedzie to MOJE , niezaleznie od konkurencji ? Przesuwam wtedy granice rozsadku , na granice "wkurwu" i przeplacam ? Jak ja tam "walcze" , to jestem ( w 90 % przypadkow ) najemnikiem Pawla. Dla siebie to ew. w innych dzialach ( ksiazki ITP ) Nawet "wkurw" nie pomoże jak licytujesz przeciwko profesjonalistom ? Licytowanie w ostatniej sekundzie to przedszkole. Brak odświeżeń, dodawania do obserwowanych itp, to też przedszkole, tylko grupa starszaków. Tego się nie robi żeby nie zwiększać trafficu na aukcji. Jak ci zależy i aukcje są poważne to nie licytuje się bezpośrednio przez strony aukcyjne tylko takie trochę lepsze... A wtedy różne rzeczy się dzieją. Ale w kategoriach modelarskich takie rzeczy się nie dzieją ?
jarek996 Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 2 godziny temu, modevil napisał: Nawet "wkurw" nie pomoże jak licytujesz przeciwko profesjonalistom ? Dla mnie "wkurw", to polozyc od razu taka cene , ze tylko jakis kamikaze mnie przebije. Ja sie nie bawie w licytacje na zywo ?
Paweł Prauss Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 2 godziny temu, modevil napisał: Nawet "wkurw" nie pomoże jak licytujesz przeciwko profesjonalistom ? Licytowanie w ostatniej sekundzie to przedszkole. Brak odświeżeń, dodawania do obserwowanych itp, to też przedszkole, tylko grupa starszaków. Tego się nie robi żeby nie zwiększać trafficu na aukcji. Jak ci zależy i aukcje są poważne to nie licytuje się bezpośrednio przez strony aukcyjne tylko takie trochę lepsze... A wtedy różne rzeczy się dzieją. Ale w kategoriach modelarskich takie rzeczy się nie dzieją ? Znamy i używamy takich programów ?
modevil Opublikowano 17 Lutego 2021 Opublikowano 17 Lutego 2021 Potraktujcie jako ciekawostkę... Żona moja zbiera znaczki, jej ojciec zbierał, jej dziadek zbierał. W trzecim pokoleniu ma się już niezłą kolekcję - dziadek kupił wszystko do xxx zł, ojciec dokupił pozostałe do xxxx zł. No i jest problem bo zostaje ci niewiele do zamknięcia rocznika, dekady, że o całej kolekcji nie wspomnę. Latami czekasz na upragniony walor, żona nie kupiła nic przez ostatnie kilka lat. Jak pojawia się unikat o sporej wartości to nawet wiadomo kto go może potencjalnie kupić - numizmatycy, filateliści, zbieracze militariów, tam się wszyscy znają. W pierwszej lidze nie ma dużo graczy. Za starych lat jak się nie korzystało z mobilnego internetu, routerów LTE, UPSów to mogło się zdażyć, że w krytycznym momencie brakło prądu u dwóch poważnie zainteresowanych licytujących. Nie jestem na bieżąco - licytujące programy to kiedyś studenci blokowali w ramach dorabiania do stypendium. Z tego co pamiętam to dopóki allegro udostępniało nicki licytujących wystarczył bot o nazwie z jedną literówką. Na prywatnym komputerze mam fajne przykłady znikających ofert - to bardziej współczesne metody, często "problem" synchronizacji zegara z aukcją, ofert po prostu nie ma. W kategoriach modelarskich takie rzeczy się nie zdażają, to kosztuje więcej niż nasze zabawki.
Rekomendowane odpowiedzi