f-150 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Adamie wielkie dzięki za płytkę.Szkoda że nie miałem jej wcześniej.Rozwiązało by wszelkie niejasności których musiałem się domyślać z dostępnych w necie zdjęć. Korzystając z kilku chwil wolnego czasu udało się dokończyć usterzenie ,oraz luk bagażowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Witam. Cieszę się ,że zdjęcia będą przydatne -pozdrawiam i kibicuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Nie mogę tego nie napisać. Szkoda, że nie zgadza się liczba "sznurków" na sterze kierunku z oryginałem. Dawno to zauważyłem i myślałem, że wytrzymam, ale mnie to jednak gryzie. Przepraszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgadza się jest jeden mniej. I klapka bagażnika na gotowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Wojtek, jakieś postępy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dwa miesiące nic poza doklejeniem balsowych okręgów przedłużających przód o 4cm. .Kończę teraz PW 5 Smyk dla kolegi.Mam nadzieję że od marca coś ruszę.Na razie nie mam dalej podwozia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Ja nie pytam , ja tak tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 To nawet nie pytaj .Na dzień dzisiejszy żadnych postępów.No może jeden.Spakowałem model w worki foliowe i przywiozłem do garażu.Na razie mie ma szans na dokończenie a szkoda aby się kurzył.W miedzyczasie kupiłem Wilgę 2,2 metra i pomyślalem że na szybko złożę ,aby mieć czym latać w tym sezonie.Zajęła w sklepie miejsce po Cessnie i na tym sie skończyło.Totalny brak czasu.Tylko non stop naprawiam modele klientów lub składam nowe.Teraz kończę oklejać Yaka 54 pod 32 cc,zacząłem składać Extrę 330 S Black Horse,a już w kolejce czeka Cessna 182 Phoenix Model pod 26cc.Że o odbudowie Wicherka 25 i rekonstrukcji Funtany Eflite , naprawie Soliusa Multiplexa nie wspomnę. Chyba muszę zmienić pracę .Tak na poważnie to mam nadzieję że może jesienią i zimą będzie trochę spokoju i wtedy wrócę do tematu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Szkoda że prace stanęły, bo to sympatyczny modelik. Za to zajęcia Ci nie brakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 13 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2014 Dzięki , oby model za długo się nie " kurzył " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Wreszcie trochę się "odgruzowałem" ze zleceniami więc na warsztat powróciła Cessna. Dorobiłem lotki i rozpocząłem pokrywanie skrzydeł folią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darqo Opublikowano 3 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Czas już był , niezłe lusterko wyszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2015 Zabrałem się za lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Wojtku, Świetna robota. Wiem, że to było szmat czasu temu, ale czy pamiętasz jakiej szpachli użyłeś na kadłubie i czym ją nakładasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Bartek pewnie po kolorze sądząc jest to szpachla do balsy do kupienia w sklepach modelarskich,bardzo lekka i super się szlifuje. A ja używam karty kredytowej, rewelacyjnie się nakłada ,a na zaokrąglenia "palucha" w zależności od promienia kciuka lub wskazującego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Ja mam Hobbico, Hobbylite. To taka? Moja jest dość gęsta i nakłada się na dużych powierzchniach dość trudno, trzeba mocno docisnąć, a nie zawsze można. Można ja dowolnie rozrzedzić wodą, ale im rzadsza, tym potem mniej spoista i się wykrusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 polecam szpachlę flugera, 1 kg kosztuje coś około 50 zł, leciutka, dobrze się nakłada i super szlifuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Jak już trochę zeszło na szpachlówki to odradzam każdemu kupno szpachlówki poliestrowej Robby -największe g..no jakie kiedykolwiek kupiłem,w ogóle nie chce ostatecznie wyschnąć jest jak gdyby cały czas wilgotna -fatalnie się szlifuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 Akryl szpachlowy do płyt kartonowo gipsowych z Leroy Merlin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi