Konrad_P Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 A ja wole latać na tylnym środku ciężkości. A żeby poprawnie wyregulować model przy takim położeniu ŚĆ to musiałem zmniejszyć kąt zaklinowania. Model lata szybko i bardzo wolno, wręcz snuje się po niebie. Nie przepada w wolnym locie czy na wprost czy w zakrętach. Konrad widział. Widział widział. Wczoraj tam gdzie latam wiało 6m/s i aby na FABRYCZNYM ustawieniu tak szybko polatać jak Jurek to doprowadziłem mojego Falcona do flateru. Pampers mi kurde przemókł. Niestety na jednym skrzydle widoczne delikatne odkształcenia. Dziś znów polatałem już dużo spokojniej i o dziwo Falconik lata.
Gość horn3t Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Wczoraj tam gdzie latam wiało 6m/s i aby na FABRYCZNYM ustawieniu tak szybko polatać jak Jurek to doprowadziłem mojego Falcona do flateru. Pampers mi kurde przemókł. Konrad przy 6 m/s miałeś flter ? to ja wole drewniaki Blejzyka bo tam skrzydełka majtały na zboczu dopiero przy 18-22 m/s
Konrad_P Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Konrad przy 6 m/s miałeś flter ? to ja wole drewniaki Blejzyka bo tam skrzydełka majtały na zboczu dopiero przy 18-22 m/s Kurde widzieć tego nie widziałem bo było za szybko ale słychać było w locie nurkowym takim 75-80* jakiś rytmiczny dudniący odgłos. Po wyjściu z nurkowania dudnienie ustało. Po wylądowaniu wszystkie śruby były sztywno dokręcone, nic nie było poluzowane coby taki odgłos dawało, więc to tak na zasadzie eliminacji wyszło, że musiał być to flater. 22m/s Tyś to chyba zgupł do reszty. Toż to ustać przy takim wietrze nie idzie a co dopiero latać.
RobertK Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Niestety na jednym skrzydle widoczne delikatne odkształcenia. Konrad masz ma myśli to co widać na załączonym zdjęciu ?
Konrad_P Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Też ale mam male bąble między natarciem a lotką. Wieczorkiem jak będę w domu pstryknę co mi się stało.
piotralski Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Ja w swoim Falconie tez mam takie ślady "zapracowania" na skrzydle (dokładnie w tym samym miejscu) - przypadek? Może to tak ma być? Zapewne nikt nam na te pytania nie odpowie.... Na pewno nie producent, a szkoda
Konrad_P Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Niestety nie udaje mi się zrobić zdjęcia z moimi odkształceniami. Odbija się jak w lustrze. Jan w swoim wątku pisze o poprawieniu tego problemu Soudalem. Mam jedno skrzydło, które jest miękkie od brzegu z 10 cm w stronę końcówki. 1 maja pokaże to Szczepanowi i jak okaże się, że skrzydło do wywalenia to zrobię sekcje zwłok tego skrzydła. Wówczas pokaże co jest i jak jest w środku. Sam jestem ciekaw.
wojcio69 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Konrad na tomografię nie masz szans ale na USG to może jakiś gastrolog lub ginekolog by się zgodził
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Niestety nie udaje mi się zrobić zdjęcia z moimi odkształceniami. Odbija się jak w lustrze. Przesłoń lampę kawałkiem... papieru toaletowego. Wielokrotnie sprawdzał mi się ten patent
Konrad_P Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 O! będę dziś lub jutro próbował. Dzięki za podpowiedź.
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ja tez postaram się cyknąć swoje skrzydełko i wkleić tu fotkę.
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 U mnie jak widać, albo latam wedle jednokierunkowego schematu, albo jedno skrzydło jest z innej bajki
Shock Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Tak śledzę te wątki o Falkonie i chociaż raz na pięć stron pasowałby jakiś filmik... "Mądrkujecie ,teoretyzujecie" a z lotu żaden się nie pochwali...
heksodus Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Podtrzymuje wypowiedz Rafała Wrzucajcie tu jakieś filmy.
ArabaT Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 słabo szukacie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/19410-latanie-na-zboczach-f3f-w-okolicach-bydgoszczy/page__view__findpost__p__433107 http://pfmrc.eu/index.php?/topic/19410-latanie-na-zboczach-f3f-w-okolicach-bydgoszczy/page__view__findpost__p__432033
Shock Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 To już znam(y) ,klasa ! Nowe ,nowe, z Falkonem w roli głównej proszę .
piotralski Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Rafał, kręcisz, zamieszczasz, oglądamy...
Shock Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Ale ja nie mam Falkona , a kolega który ma na lotnisku składa go w nieskończoność.. . Skoro nie mogę zobaczyć na live to chociaż filmiki bym pooglądał.
heksodus Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Piotrek kiedy ulotnisz żółtego stwora? Jest jakas szansa w najbliższym czasie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.