mRqS Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 No właśnie dlatego tak pomyślałem Hmm... a u nas nikt modeli nie produkuje... może czas zacząć?
buwi777 Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Szczepan, To zdjęcie to wyzwanie ?? mam zrobić swoje ?? ps. chodzi tylko o modele z Kalisza
instruktor Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Krzysztof ma rację :mrgreen: A Twoje Jerzy. oczywiscie pokaż.
Andych Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 A co to jest ze statecznikiem w „T”? I chyba ma więcej jak 2m?
instruktor Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 Składanka -obszerny kadłub Thermik Stara i skrzydła Falcona. Thermik miał skrzydła konstrukcyjne
Andych Opublikowano 1 Września 2008 Opublikowano 1 Września 2008 A już miałem nadzieję że nowy prototyp.
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Panowie zamówiłem Falcona, wiem że standardowo jest malowany na kolor czerwony, jak z widocznością tego czerwonego koloru na dużej wysokości. Istnieje możliwość zamówienia w modelu i innym kolorze zastanawiam się nad żółtym fluorescencyjnym. Tylko czy jest sens dopłacać za zmianę koloru.
mRqS Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Mój jest żółto-granatowy. Bardzo dobrze widoczny.
kojot Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Ja mam żółty u góry, czerwony na dole. Nie mam zastrzeżeń. Żółty jest ok. gdy jest słońce i odbija się od modelu. Ciemny czerwony daje dobry kontrast na tle nieba. To jest optymalny schemat "działania" kolorów". Powyżej 150-200m nie widzisz już koloru modelu (chyba że właśnie refleks słońca). Dokładnie tak działa zestaw kolorów Marka.
mRqS Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgadza się. Powyżej pewnej wysokości działa to już tylko na zasadzie kontrastu ciemne-jasne.
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Najlepiej sprawdził mi się mieszany - czerwony centropłat i żółte uszy od spodu, biały z góry. Na większych odległościach nie widać koloru ale różnice tak. Ciemno-czerwony od dołu też widać przyzwoicie. Pozdrawiam - Jurek.
Artek Opublikowano 5 Stycznia 2009 Opublikowano 5 Stycznia 2009 Dzięki za szybkę odpowiedź w takim razie zostanie w kolorystyce fabrycznej dół czerwony góra biała.
MarekNW Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Witam .Mam pytanie odnośnie mocowania serw w skrzydłach ,może macie Panowie zdjęcia swoich rozwiązań,gdyż nie wiem czy rozsądnym jest wklejenie mocowania serwa do wewnętrznej strony poszycia
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Wszystkie mocowania serw w skrzydłach Starlingów miałem i mam wklejone w wewnętrzną stronę górnego poszycia... Nie przyszło mi do głowy, że to może nie być rozsądne. - Jurek
mRqS Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak już pisałem tutaj (a i w rc przeglądzie także) z klocków zrobiłem mocowania serw i wkleiłem je w skrzydła (podobnie jak poprzednicy). Do tego mocowane są serwa. Szybkie i pewne mocowanie. Tam nie ma nie wiadomo jak dużych sił, by to miało wyrwać laminat z płata. Gdyby tak miało być, producent z pewnością zaproponowałby inne rozwiązanie.
Andych Opublikowano 18 Stycznia 2009 Opublikowano 18 Stycznia 2009 Jak kolega ma pewne obiekcje, to można klocek od strony dźwigara zrobić większy, tak aby był klejony do dźwigara i poszycia.
Artek Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Panowie jedno szybkie pytanie, czy w Falconie zastosować serwa HS 81 czy też wydać 100 zł więcej i szarpnąć się na HS 82 (dawniej HS81 MG) ?
gładkilot Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Artek, http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6608&Product_Name=D-MG16_Metal_Gear_2.9kg/.08sec/18.8g tu są odpowiedniki hs 81 mg w o lepszej cenie (tyle samo co za zwykłe hs 81 a z metalowymi trybami )
Rafal B. Opublikowano 27 Stycznia 2009 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Do Falcona serwa najlepiej brać odrazu z metalowymi trybami. Szkoda kupować nowe serwa co lot.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.