piotralski Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Nie wiem ile waży, ale jedna ręką jeszcze da się go ciepnąć Lata na 10S... sam wungiel Znalazłem na komórce ostatni wynik Co do BF mam tak ustawione że muszę bardzo delikatnie zaciągać, ale generalnie łagodnie schodzi (Falcon) pod kątem jakieś 20-30 stopni. Przy samej ziemi zdejmuje BF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Musisz nagrać kiedyś jakiś filmik i pokazać jak to tnie powietrze Jeszcze mi powiedz jak ustawiasz brake? hard 100% czy custom,bo miałem na 80% i kreciły się łopaty..bo jeszcze jest brake ramp i też nie wiem co tam dać? Panowie i Panie proszę o podpowiedż A i jeszcze jedno jak odczytujemy dane z logera to nalezy je skasować ,zeby zapisał nowe,bo rozumiem ze jak się nie kasuje to gromadzi średnią z kilku np pakietów.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Brake ustaw na hard - ja też ostatnio się zlisiłem i ustawiłem 80% - łopaty się kręciły i hamowały model... Jeśli nie skasujesz pamięci loggera to będzie nadpisywał stare logi. PS Z filmikiem kiepsko bo nie można za nim nadążyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Powiedzcie mi czy w locie termicznym pomagacie sobie sterem wysokosci?czy nalezy tak przesunąc SC aby SW był w pozycji neutralnej? Bo ja lecąc z lekko wychylonymi lotkami w dół muszę podniesc SW około 1-1,5mm aby zniwelować opadanie..czy to normalne? czy nadal złe SC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Marek ,marna ta relacja...zero fotek z lotów nie wspominając już o filmikach...Jestem zawiedziony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Wiem,wiem Ale jak narazie jestem w fazie regulacji,więc co chwila to ląduje to zmieniam kąty.Ale w krótce nagram kilka filmów i coś trzeba będzie wrzucić..A druga sprawa,ze jak narazie na trzy razy to tylko raz był ze mną kumpel..W sumie latem mam najmniej czasu na to wszystko,bo moje dziewczyny ciągle chcą gdzieś jechać na plaże A ,ze wody tu nie brakuje to zaczełem mysleć o szybowcu na plywakach hehe. Także Rafał cierpliwości,wkrótce cos zapodam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Trzymam za słowo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Czy ktoś wie co to może być za model? 2min33s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evil125 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zobacz na strone http://www.paritech.de/modellbau/uebersicht.php Pozdrawiam Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Chcę podłączyć moduł telemetrii,ale mam miejsce tylko przy samym odbiorniku.Jak myślicie będą się zakłócać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin851 Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 21 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2013 cieszy mnie to,dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 4 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Postaram się w najbliższym czasie nagrać coś konkretnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Marku a tak na 500 m do góry potem w dół bez silnika trenowałeś ??? http://youtu.be/0GxsBZtOkeU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Narazie kilka razy nim latałem,a jak już latam to jeszcze ciągle coś reguluje W każdym razie staneło na 4mm i już wydaje się ok.Ale mam niedosyt ze SC,do tej pory 65,68,ale teraz sprawdze 72. Co do pikowania to oczywiscie już przy pierwszych próbach nie wytrzyamłem. Raz mało nie przysiadłem na lotnisku ,bo za mocno go poderwałem,az stracił strugi Następnym razem nagram coś co będzie bardziej efektowne. Super sprawdzają się klapy przy termice i dzięki temu mogę zwiększyć kąt natarcia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Podepnę się pod temat Marka. Właśnie dzisiaj dotarła do mnie paczka z nową zabawką Poniżej parę fotek zrobionych na szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 RASOWY gratulacje nowego nabytku ciekawe jak się ma ta wersja do "emeryckiej" znaczy Firebird na wiosnę będę robił pomiary prędkości w locie bez silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 30 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 Dzięki Mam nadzieje, że ta wersja będzie latała tak samo fajnie jak wersja "emerycka" Zobaczymy, teraz czeka mnie trochę pracy i w górę. Mam nadzieje, że wyrobie się w tym tygodniu i na weekend będzie gotowy. Na pewno opisze wrażenia z lotu, może jakiś film też się uda nakręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heksodus Opublikowano 1 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 No to Panowie pomiary na stół i będzie można coś porównać Dobrze,ze coraz więcej sztuk pojawia sie na naszym forum,bo będzie można porównać swoje doświadczenia.. Jak narazie guru jest Krzysiek "pseudomodelarz" Odbył najwięcej lotów,ale zimą mam nadzięję,ze Cię dogonie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan86 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Mam nadzieje że zacznę już w ten weekend. A teraz pytanie. Wyposażenie upychać bardziej z przodu czy z tyłu w kadłubie, żeby wbić się w SC bez dodatkowego balastu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi