jędrek Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Polecam kontakt z panem Bartkiem Bujonkiem MF-Zone email mf-zone@wp.pl Robił mi wielokolorowe kalkomanie na modele i jestem z nich zadowolony. Rozmawiałem dzisiaj . Cena trochę zbiła mnie po uszach, muszę przemyśleć. Tak małe napisy lepiej wydrukować na papierze typu kalkomania.możesz sobie sam wydrukować. Papier można kupić na allegro za parę złotych Hmm.. wydrukuj białe napisy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 No, z białymi napisami to jest kłopot. Ale można dobrać kolor wydruku i drukować negatyw na białym papierze do kalkomani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_Matejko Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Są drukarki które drukują biały, myślę że pan Bartek z takiej właśnie korzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Są drukarki które drukują biały, myślę że pan Bartek z takiej właśnie kożysta. Korzrzrzrzysta :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Witam Otrzymałem wczoraj bardzo miłą niespodziankę . Napisałem maila do Zespołu Akrobacyjnego "Orlik". W odpowiedzi dostałem od D-cy Zespołu, rysunek oryginalnego logo Zespołu w Corelu. W tej chwili latają na wersji TCII i loga wcześniejsze różnią się trochę. Ale na podstawie zdjęć przerobiłem i mam logo wcześniejsze, do wersji TCI. Na pewno model będzie wyglądał atrakcyjniej. Trzeba pomysleć o kalkomaniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 No to koniecznie chłopakom musisz podesłać zdjęcia gotowego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 21 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 No to koniecznie chłopakom musisz podesłać zdjęcia gotowego modelu. To jest już dogadane z nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 No to koniecznie chłopakom musisz podesłać zdjęcia gotowego modelu. Raczej gotowy model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Białe napisy robi się na białej kalkomanii. Po prostu dookoła napisu trzeba dać trochę obramówki w kolorze maksymalnie zbliżonym do tego, jakim jest pokrywany model przed oklejeniem. Potem trzeba dokładnie obmalować białe i gotowe. Jedyny problem jaki jest, to gdy biały napis jest na łączeniu dwóch czy więcej kolorów nakładanych aerografem tak, że twoch się płynne przejście. Pędzlem czegoś takiego osiągnąć się nie da, znaczy da, ale to już wyższa szkoła jazdy. Wszędzie tam, gdzie samolot ma jednolity kolor lub przejścia są na ostro, bez rozmywanego koloru - wystarczy obmalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzięki.Za dużo zabawy z podmalowywaniem. Prowadzę rozmowy, będzie albo kalkomania albo maski pod aerograf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Raczej gotowy model To by była rewelacja. Wspólne zdjęcie modelu i samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 To by była rewelacja. Wspólne zdjęcie modelu i samolotu. Ciężko będzie. Moja wersja to TC I, oni latają na TC II, a wiele egzemplarzy o interesujących mnie numerach bocznych zostało zmodyfikowanych do wersji właśnie TC II. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Witam Dostałem próbki kalkomanii białych napisów, jest całkiem dobrze. Tak więc napisy techniczne to będzie kalkomania. Mam tez maski pod aerograf, ale to nie będzie to. Malowany podkład do pokazania to szary Motip podkładowy. Znak PZL też kalkomania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Świetnie to wygląda , "malowanie" wygląda super. W Łosiu zrobię też takie kalkomanie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Witam Nie za wiele się działo, ale powoli do przodu. Praca przy kopycie kabiny, trochę długie do tłoczenia, około 60cm, ale jakoś damy radę . Kalkomanie do modelu już gotowe, niemam ich jeszcze fizycznie, dostałem na razie tylko zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Andrzeju czy jest problem aby wytloczyc kabinki z tymi skosami? Bo chyba właśnie zaklejasz je na pierwszym zdjeciu? Pytam bo nie tłoczyłem jeszcze mojej kabinki do pilatusa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Jak kopyto zostanie w takiej formie to wszelkie słoje i łaczenia kawałków balsy odcisną sie na materiale i bedzie to tragicznie wyglądać Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Arek, robiłem w takiej samej formie, tzn łączenie kawałków, podobny układ słojów. Nic się nie odcisnęło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Arek, kopyto będzie wykończone na błysk, wyszpachlowane, wymalowane. Z tego będę zdejmował formę do tłoczenia wewnętrznego, jak nie wyjdzie w ten sposób, zrobię w formie kopyto do tłoczenia na zewnątrz. Wiem, wiem sporo roboty, ale chcę uzyskać dobry efekt końcowy. Mateusz, robiłem tak kopyta do kabin pod zestawy i zdało egzamin. Bez tych skosów wypełnionych mogą być problemy z "wyciąganiem" tworzywa przy tłoczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Bez tych skosów wypełnionych mogą być problemy z "wyciąganiem" tworzywa przy tłoczeniu. mhm możesz mieć rację. Tworzywo będzie rozrywać się w tej szczelinie. Musze o czym podobnym u siebie pomyśleć. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi