Boogie Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Czy modele zostały zarejestrowane w ULCu? Aktualnie nie można latać modelami o masie powyżej 25kg bez pozwolenia. Przechodzimy przez taką procedurę w ULCu z naszym nowym dzieckiem o masie ok.80kg, dlatego pytam.
Iras 11 Opublikowano 25 Maja 2014 Autor Opublikowano 25 Maja 2014 Czy modele zostały zarejestrowane w ULCu? Aktualnie nie można latać modelami o masie powyżej 25kg bez pozwolenia. Przechodzimy przez taką procedurę w ULCu z naszym nowym dzieckiem o masie ok.80kg, dlatego pytam. Oj Krzysiu ty nie masz większych problemów ? do kiedy nie latam zarobkowo " wczytaj się głębiej " to mogę latać
Boogie Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 Nie chodzi o to, że nie mam większych problemów. Aktualnie zmieniły się przepisy i latanie modelami powyżej 25kg NIEZALEŻNIE od powodu latania bez "kominikacji" z ULCem jest nielegalne. Generalnie chodzi o kwestie bezpieczeństwa.
arkozi Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 No to Irku na pewno teraz ktoś Cię podpier***** i idziesz siedzieć haha Nie no żartuję.Modele piękne a Stuka to marzenie, piękna laleczka. 1
Czesław Opublikowano 25 Maja 2014 Opublikowano 25 Maja 2014 No tak zastanawiam się, co w tej naszej kochanej Ojczyżnie jeszcze ograniczą i przy jakiej okazji będą brać kasę za to lub tam to,. Gdybym był bogaty kupił bym sobie kawał nieba i latał bym bez ograniczeń a tym od przepisów też bym nie pozwolił. Irku czy do Poznania 7 -8 czerwca na zlot gigantów przyjedziesz,było by super ,Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy.
Iras 11 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Opublikowano 26 Maja 2014 No tak zastanawiam się, co w tej naszej kochanej Ojczyżnie jeszcze ograniczą i przy jakiej okazji będą brać kasę za to lub tam to,. Gdybym był bogaty kupił bym sobie kawał nieba i latał bym bez ograniczeń a tym od przepisów też bym nie pozwolił. Irku czy do Poznania 7 -8 czerwca na zlot gigantów przyjedziesz,było by super ,Pozdrawiam Czesław z Kruszwicy. Czesiu jeszcze nie planowałem wyjazdu do Poznania wszystko zależy od tego czy znowu nie będę miał jakiejś pracy do skończenia akurat w tych dniach , narazie to "odległe plany" ale na Nowy Targ to prawdopodobnie się wybiorę. Parę zdjęć z oblotu BUCKERA
302_Osh Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Ja mam prośbę. Czy mógłbyś dawać tutaj znać, ze się wybierasz na Moście Błota lub lotnisko w Kosakowie? Chciałbym zobaczyć tego Stukasa w akcji... I zrobić kilka zdjęć, ten model zasługuje, żeby go pokazywać gdzie się da. byłem kilka razy autem i rowerem, ale nie mogę się wstrzelić w terminy waszego latania:) 302_Osh
mariopilot Opublikowano 26 Maja 2014 Opublikowano 26 Maja 2014 Coś ciężki ten model mój ma 340cm i ma 22kg ty masz jeden płat wiecej ale to morze byc 5kg wiecej ale skąd to 40kg
Iras 11 Opublikowano 26 Maja 2014 Autor Opublikowano 26 Maja 2014 Napisałem okolo 40 kg tak na moje oko model jest cały z drewna a to jest cięższe od laminatu mój Giles o rozpiętości 3,5 m waży 29kg i jest cały laminatowy
Arni Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Irek ale oblot Junkersa bez filmu się nie liczy .
Iras 11 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Filmik istnieje ale kiepskiej jakości bo kręcony był telefonem 2
Emhyrion Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 Ale ten pas lotniska to chyba za krótki trochę... No i gdzie lot nurkowy? Bez tego to nie Stukas, tylko jaka popierdółka Żartuję - śliczny model
Iras 11 Opublikowano 28 Maja 2014 Autor Opublikowano 28 Maja 2014 Popierdółka popierdółką ale to był pirwszy lot z wielu które będę musiał wykonać żeby stwierdzić że model nadaje się do kręcenia ewolucji bez zagrożenia dla przybywających na ziemi , pamiętaj że jeszcze nikt go nie zbudował i nie sprawdził to że się oderwał od ziemi to nie wszystko
Emhyrion Opublikowano 28 Maja 2014 Opublikowano 28 Maja 2014 żartowałem... Fajny model, robi wrażenie
Iras 11 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Opublikowano 29 Maja 2014 Wstawiłem link z filmikiem "oblot BUCKERA " https://www.facebook.com/photo.php?v=631601546916360
zolty Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Irku gratulacje pieknego modelu, ale tak na przuszłosc niemuglbys wstawic jakiegos manekina do kokpitu ? dziwnie wyglada samolot bez pilota pozdrawiam
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Bardzo ładne modele gratuluję i zazdroszczę :-) . Piękne loty. Zastanawiam się czasami dlaczego nastała taka moda na budowanie niemieckich samolotów. Stuka szczególnie się niemiło kojarzy z racji niesławnej roli którą odegrał w historii również i w Polsce. Ale pewnie się czepiam. Pozdrawiam
kbugatii Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Liczy się przepiękny model i jego wykonanie a poprzedni wpis zakrawa na hurapatriotyzm.
Pioterek Opublikowano 29 Maja 2014 Opublikowano 29 Maja 2014 Liczy się przepiękny model i jego wykonanie a poprzedni wpis zakrawa na hurapatriotyzm. Masz rację, o gustach się nie dyskutuje.
Iras 11 Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Opublikowano 29 Maja 2014 Piotruś to samo mogą powiedzieć niemcy o lancasterach czy B 17 które bombardowały niemieckie miasta gdzie nie było jednostek wojskowych tylko o tym mało się mówi . Ja buduję samoloty tworzone przez niemców gdyż uważam że na owe czasy nikt na świecie nie potrafił lepiej od nich projektować i budować samolotów i wdrażać innowacyjnych rozwiązań.
Rekomendowane odpowiedzi