zbyszek78 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Kontynuując moją historię po kilku miesiącach leżakowania postanowiłem ten ESC włożyć do Falcona i o dziwo wszystko ładnie działa co ciekawe na silniku Turnigy https://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=42049 Kupiłem drugi taki sam silnik, różnica jest tylko taka że zasilam Falcona z 3s poprzednio z 4s może tu leży problem. Oblot Falcona z tym wyposażeniem nie wykazał jak na razie żadnych problemów, wszystko chodzi płynnie. Muszę jeszcze spróbować zasilić go z 4s i zobaczymy co się stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Wysłałem im link do filmu. Czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2015 Zgodnie z obietnicą, informuję o sprawie regulatora ZTW Mantis 35A z banggood. W skrócie: wysłałem film, na którym pokazuję podłączanie całego napędu i uruchamianie silnika na wadliwym (?) regulatorze Mantis. Szarpanie dobrze widoczne. Na filmie wymieniam Mantisa na Dualsky-ego i silnik rusza płynnie. Podaję dane całego napędu, jest to też widoczne na filmie. BG dziękuje za film. Za kilka dni, zgodnie z obietnicą, odpowiadają, proponując mi "refund" bez innych komentarzy. Dopytuję, czy ich zdaniem regiel jest wadliwy, czy to jakieś jego niedopasowanie do silnika itd. Odpowiadają, że z filmu niewiele da się stwierdzić i ponawiają propozycję zwrotu kosztów. Tym mnie nieco zirytowali. Może Was to zdziwi, że na tym nie poprzestałem, ale.... kasa kasą, ale nie chcę wielkopańskich gestów z ich strony, jeśli nie są przekonani o wadliwości produktu. Tak im odpowiadam i proszę ich o jedną z dwóch rzeczy: ostateczną wskazówkę pomocną w ustawieniu regla lub zwrot kosztów równoznaczny z uznaniem wadliwości produktu. Odpowiadają (dzisiaj) przepraszając za niedogodności i informują o zleceniu przelewu na moje konto paypal. Obecnie czekam na środki, powinny być w ciągu 48h. Poinformuję jak wpłyną. Ogólne wrażenie pozytywne. Wymieniliśmy 8-10 wiadomości. Wykazali się cierpliwością i dobrą wolą. Na każdą odpowiedź czekałem dzień, góra trzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2015 Otrzymałem zwrot w wysokości ceny regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekK Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Wnioskuje, że wadliwa partia regulatorów. Mieli chyba więcej takich zgłoszeń a nie mają dobrych to oddają kasę. Popłaca kilka emaili i odrobina cierpliwości - zawsze to przynajmniej zmniejsza straty.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Straty 5PLN na jakąś dodatkową opcję wysyłki, bo podstawowa była free. No i trochę nerwów i czasu. Ale skończyło się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi