Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy prowadzący inne relacje z Markowych modeli XL zaczynają mnie przeganiać z robotą -trzeba zakasać rękawy :)

2877f0c2d6cd4850med.jpg

fe6ac8e238625c94med.jpg

59a57546e00a0fecmed.jpg

Jestem mało zadowolony ze srebrnej Pactry : krycie słabe a same "srebrzenie się" tylko pod pewnym kątem oświetlenia

Ale może to i dobrze ....

Najwięcej czasu spędziłem z flamastrami ale akurat dla nich praca już się skończyła przy tym modelu.

Jak czas pozwoli jeszcze dziś położę znaki,jutro wstawię napęd.....(naiwny optymizm :) )

• Lubię to 2
  • Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak do tej pory każdy model tej klasy, który powstał cieszy oko i mam nadzieję, że zobaczymy je na żywo na najbliższych zawodach ESA. Ciekawe czy poza moim Me-262, P-40 Roberta, FW-190 Sławka, Bf-109 Konrada i Spitem Marka ktoś jeszcze coś buduje. Może się pochwali chociaż zdjęciami. Chciałbym zobaczyć te samoloty we wspólnym przelocie.

Opublikowano

Dzięki za pochwały -to miód na moją próżność :)

Bierutów - byłby pierwszy zlot XL :)

Wracając do tematu :

-silnik wstawiony (Hextronik 700) ,martwię się o małą prędkość ,kołpak nie docelowy

-ciąg praktycznie 1:1 (pakiet 2200mAh)

-radio ustawione , expo na 60% , zobaczymy jak będzie w locie

-Pierwsze warstwy oznaczeń, pośpiech spowodował że krzyże są nie do przyjęcia -będę musiał białe naroża poszerzyć by wyszczuplić czarne krzyże -a to nie łatwe bo biała ma słabe krycie...

- jeszcze spływ skrzydeł przy kadłubie do przemalowania -ciemnym szarym

-po dokręcać imbusy (po paru minutowych próbach stopka jest już z luzem)

0c8bf707ea7ad9f3med.jpg

I jak czas,pogoda pozwoli w sobotę oblot

Opublikowano

-podokręcać imbusy (po paru minutowych próbach stopka jest już z luzem)

Dlatego do połączeń gwintowanych należy stosować Locktite lub inny klej do śrub.

A model ładny, gratuluję :)

Opublikowano

Kurde Sławek ale ja bym się chciał przyczepić do tego modelu .... a najlepiej do kabinki :P oczywiście żart :)

Tak na poważnie to model cudny i chyba mojego mesia również po maziam pisakiem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koniecznie Przemek "pomaziaj" mesia flamastrem -bardzo uplastyczni to jego fakturę.

Foczka odbyła swój dziewiczy lot -trzęsące się ręce i zbyt tylne wyważenie doprowadziło do dwóch niezamierzonych "lądowań" ale EPP to EPP -zero strat :)

Jedyne poprawki jakie muszę wprowadzić to poprawa SC-jest zbyt tylne , zmniejszenie wychylenia lotek (zmieniałem zasilanie nadajnika i szlag trafił ustawienia DR )

Balem się o brak szybkości przy 700kv ale nie ma tragedii -Roberta P-40 na 900KV jest co prawda szybszy ale niema dramatycznej różnicy .

Film nakręcony dzięki pomocy Roberta który towarzyszył se swoim P-40

Poskładałem klip na szybko-jak mi w duszy grało -może nie przemyślany i przeładowany ale jest !

http://www.youtube.com/watch?v=XScjWhAB_nk&feature=youtu.be

Opublikowano

Sławek nie napisał, że oblot odbył się przy wietrze, bo na tej górce zawsze wieje :)

Tak wyglądają nasze XeLki razem.

IMG_4488.jpg

Mam nadzieję, ze zrobimy sobie wspólną fotkę również z innymi przy okazji zawodów ESA w Bierutowie.

Opublikowano

Sławek nie napisał, że oblot odbył się przy wietrze, bo na tej górce zawsze wieje :)

Tak wyglądają nasze XeLki razem.

IMG_4488.jpg

Mam nadzieję, ze zrobimy sobie wspólną fotkę również z innymi przy okazji zawodów ESA w Bierutowie.

Kapitalne modele. Gratuluję Wam obu :) .

Opublikowano

Jak do tej pory każdy model tej klasy, który powstał cieszy oko i mam nadzieję, że zobaczymy je na żywo na najbliższych zawodach ESA. Ciekawe czy poza moim Me-262, P-40 Roberta, FW-190 Sławka, Bf-109 Konrada i Spitem Marka ktoś jeszcze coś buduje. Może się pochwali chociaż zdjęciami. Chciałbym zobaczyć te samoloty we wspólnym przelocie.

Tak ładnie wszystkich wymieniasz, chyba czas kończyć mojego spita.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.