sławek Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Koledzy prowadzący inne relacje z Markowych modeli XL zaczynają mnie przeganiać z robotą -trzeba zakasać rękawy Jestem mało zadowolony ze srebrnej Pactry : krycie słabe a same "srebrzenie się" tylko pod pewnym kątem oświetlenia Ale może to i dobrze .... Najwięcej czasu spędziłem z flamastrami ale akurat dla nich praca już się skończyła przy tym modelu. Jak czas pozwoli jeszcze dziś położę znaki,jutro wstawię napęd.....(naiwny optymizm ) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Na fotach wygląda jak redukcyjny. Pięknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kicior Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Rewelacja ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jak do tej pory każdy model tej klasy, który powstał cieszy oko i mam nadzieję, że zobaczymy je na żywo na najbliższych zawodach ESA. Ciekawe czy poza moim Me-262, P-40 Roberta, FW-190 Sławka, Bf-109 Konrada i Spitem Marka ktoś jeszcze coś buduje. Może się pochwali chociaż zdjęciami. Chciałbym zobaczyć te samoloty we wspólnym przelocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jeszcze Szymek robi Huricane Może sie spotkamy w Bierutowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Autsajder1983 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Nie wiem czy się wyrobie z malowaniem swojego. Muszę jeszcze coś na zawody zbudować bo jak na razie nie mam z czym za bardzo jechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 plisssssss, byłaby ładna wspólna fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Konrad, to ja może pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Dzięki za pochwały -to miód na moją próżność Bierutów - byłby pierwszy zlot XL Wracając do tematu : -silnik wstawiony (Hextronik 700) ,martwię się o małą prędkość ,kołpak nie docelowy -ciąg praktycznie 1:1 (pakiet 2200mAh) -radio ustawione , expo na 60% , zobaczymy jak będzie w locie -Pierwsze warstwy oznaczeń, pośpiech spowodował że krzyże są nie do przyjęcia -będę musiał białe naroża poszerzyć by wyszczuplić czarne krzyże -a to nie łatwe bo biała ma słabe krycie... - jeszcze spływ skrzydeł przy kadłubie do przemalowania -ciemnym szarym -po dokręcać imbusy (po paru minutowych próbach stopka jest już z luzem) I jak czas,pogoda pozwoli w sobotę oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiulioN Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 -podokręcać imbusy (po paru minutowych próbach stopka jest już z luzem) Dlatego do połączeń gwintowanych należy stosować Locktite lub inny klej do śrub. A model ładny, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Kurde Sławek ale ja bym się chciał przyczepić do tego modelu .... a najlepiej do kabinki oczywiście żart Tak na poważnie to model cudny i chyba mojego mesia również po maziam pisakiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Koniecznie Przemek "pomaziaj" mesia flamastrem -bardzo uplastyczni to jego fakturę. Foczka odbyła swój dziewiczy lot -trzęsące się ręce i zbyt tylne wyważenie doprowadziło do dwóch niezamierzonych "lądowań" ale EPP to EPP -zero strat Jedyne poprawki jakie muszę wprowadzić to poprawa SC-jest zbyt tylne , zmniejszenie wychylenia lotek (zmieniałem zasilanie nadajnika i szlag trafił ustawienia DR ) Balem się o brak szybkości przy 700kv ale nie ma tragedii -Roberta P-40 na 900KV jest co prawda szybszy ale niema dramatycznej różnicy . Film nakręcony dzięki pomocy Roberta który towarzyszył se swoim P-40 Poskładałem klip na szybko-jak mi w duszy grało -może nie przemyślany i przeładowany ale jest ! http://www.youtube.com/watch?v=XScjWhAB_nk&feature=youtu.be Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sławek nie napisał, że oblot odbył się przy wietrze, bo na tej górce zawsze wieje Tak wyglądają nasze XeLki razem. Mam nadzieję, ze zrobimy sobie wspólną fotkę również z innymi przy okazji zawodów ESA w Bierutowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sławek nie napisał, że oblot odbył się przy wietrze, bo na tej górce zawsze wieje Tak wyglądają nasze XeLki razem. Mam nadzieję, ze zrobimy sobie wspólną fotkę również z innymi przy okazji zawodów ESA w Bierutowie. Kapitalne modele. Gratuluję Wam obu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Oblot Foki z mojego punktu widzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yesooz Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Jak do tej pory każdy model tej klasy, który powstał cieszy oko i mam nadzieję, że zobaczymy je na żywo na najbliższych zawodach ESA. Ciekawe czy poza moim Me-262, P-40 Roberta, FW-190 Sławka, Bf-109 Konrada i Spitem Marka ktoś jeszcze coś buduje. Może się pochwali chociaż zdjęciami. Chciałbym zobaczyć te samoloty we wspólnym przelocie. Tak ładnie wszystkich wymieniasz, chyba czas kończyć mojego spita. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 22 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Sławek jestem MEGA mistrzu! Foczka przepiękna! nei moge sie doczekać aż ją zobaczę na własne oczy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pilot71 Opublikowano 23 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Bartku, wymienilem tych o ktorych wiedzialem, wrzucaj fotki A model wyszedl rewelacyjnie, gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi