cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 a sobota i niedziela będzie nasza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Sobota deszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 to przyjedź na Rusko +12 stopni, min 15m/s i brak deszczu w czasie gdy sie lata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Ja dojadę to będzie cimno . Poczekajmy do wiosny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 jak wyjedziesz jak jest ciemno, to będziesz w sam raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A jednak nie poadało. Ale niestety nie pojechałem. Z tego co widzę, to na Rusku zapewne wieje 15-18m/s. Nie mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Późno bo późno ale dojechalem w koncu do Ruska. Temperatura 15-16 stopni, wiatr do 18ms, modele zapakowane do 4.5kg. Było bardzo przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Uwielbiam latac i widzieć jak w zakręcie skrzydła mi sie wyginają w Toxicu. Wiadomo ze wtedy idzie....szybko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Jutro skrzydła będą się wiginać w Starogrodzie. Super warunki i ekipa się zapowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Szybko poszło... Musiałem szybko wracać do domu;) Ale ze dwa ujęcia z telefonu wrzuciłem: https://m.youtube.com/watch?v=q4c9cz206z0 https://m.youtube.com/watch?v=2mc5JbP8vfI 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Spokojne dobrego początki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Dziś/wczoraj wiało mocniej niż przedwczoraj. Jak przychodził szkwał wiało zapewne koło 28-30m/s. W standardzie było 18-25m/s. Ale chyba pomiary na ziemi były obarczone błędem , ponieważ model ważący prawie 4800g byl zdecydowanie za lekki na te warunki. Ale więcej balastu nie miałem możliwości włożyć - bo już nie było gdzie łącznie wylatałem ponad godzinę i przewietrzyłem się dość mocno. We wtorek zapewne będzie powtórka Swieciło słoneczko, na zawietrznej temperatura wynosiła 6 stopni. Latanie kończyłem w najsilniejszym tego dnia szkwale, gdy przyszła chmura i waliła sniegiem. No i lądować trzeba było ze względu na okulary, które zrobiły sie mało przeźroczyste. Jak dojechałem do Wrocławia zaczęło lać Więc timing idealny. A w zakrętach model wychodził w górę ze wznoszeniem nawet ponad 22m/s. Zabawnie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janegab Opublikowano 12 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 a gdzie czapka.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Janek - ten filmik jest w poście Pawła z numerem 180 I pierwsze regulacje Toxica - bo z tym balastem jeszcze nim nie latałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 A dziś było...było piękne słońce, brak chmur, i ostry wiatr. I ciepło!!!! Po przyjeździe na miejsce (gdzie dało sie dojechać-czyli do podnóża klifu), wiatr wiał 13m/s. Po wejściu na górę (dość ciężkim bo mi wiatr torbę z modelami tarmosił), jakoś przewalczyłem wiatr i pomierzyłem wiaterek - i wiało od 15 do 18m/s. Po starcie zaczęło wiać jeszcze lepiej bo w twarz zaczęły mi uderzać kamyki (nie piasek!) które wywiewał wiatr. Czyli prognoza sie sprawdziła w 100% - epogeum wiatru miało być od godziny 13 do 14. Trafiłem jak ta lala. Po wylądowaniu okaząło sie że wiatrz zrobił zamieszanie w moim obozowisku i potarmosił torbę i kadłub USiołA. Mimo że wszystko leżało na zawietrznej w stosownej dziurce. Nigdy mi się tu coś takiego nie przytrafiło. Choć nigdy tu nie latałem jak tak wiało. Potem wiatr trochę zelżał, ale w czasie lotu podmuchy na pewno były do 17m/s W sumie w powietrzu byłem ponad 1.5godziny i latało sie .....szyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyybko. Latał Toxic i USioł A na odjezdne u podnóża klifu wciąż nieźle dymało....a na górze jeszcze lepiej A na koniec coś niecos z logów Toxica. Ogólnie latało sie szybko, ale zachciało mi sie sprawdzić czy bimbne na 100m. No i bimbłem. Modelem ważącym prawie 4kg. I potem mógłbym sobie latać i szukać termiki ....ale to po niecałej minucie okazało się nudne. I wtedy przez kilkanaście zakrętów był...ogień. Średni pobór prądu wzrósł mi do 1.5A - tak ostro jeszcze nie było 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zapomniałem dopisać ze były straszne turbulencje nad krawędzią i miałem problemy z wyrzutem modelu. Raz cisnęli nim w dół kilka metrów. No i 3 razy bardzo mocno walnęło model w czasie przelotu. Juz widziałem go w kawałkach. Ake na szczęście dzien zakończył sie bez strat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Dziś mnie praca zjadła. Ale... jutro o 9 na klifie Kto przyjeżdża? Ostatnie zboczowanie w normalnych warunkach na co najmniej półtora tygodnie. Potem albo brak wiatru, albo zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaccy1 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ja jeszcze dziś polatałem w Starych Marzach, bo od jutra też u nas nie będzie wiało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 I juz po lataniu. W standardzie było 9-10ms czesto wzrastało do 14-16ma. Temperatura 9 stopni. Półtora godziny w powietrzu ..i wystarczy I sloneczko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Jak nie ma wiatru to lata sie z silniczkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi