Pioterek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 No to z pokryciem i malowaniem duży krok do przodu :-) gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 wreszcie udało się pomalować ster SW i SK farbą akrylową wodorozcienczalną jako podkład a następnie sprayem akrylowym i teraz nic sie nie pomarszczyło a wyszło to tak. to jest napreżone po nitrocelonie. . tu stery już po malowaniu i dziś jak zdąże to próbnie je zamontuje i sprawdze jak to działa pierwszy raz z odbiornikiem i serwami hi-tec HS 225MG Zrobiłem mocowanie skrzydeł do kadłuba na cztery śuby plastikowe 4mm . skrzydła razem z kadłubem. Próbnie zamontowany ster kierunku Nawet pomachał sterowany z radio, oczywiście po zmontowaniu napedu z linek doszło kółko ogonowe oryginalnie jest płoza a ten model nie bedzie wykonywany makietowo a że na naszym lotnisku trawiastym dużo łatwiej się operuje modelem z kółkami więc je zamontowałem. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Śmigło APS 13/6,5 otrzymało wytoczony i wypolerowany kołpak-nakretka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 W kółku ogonowym nie potrzebna jest górna blokada. No ale już założyłeś więc musi już tak zostać. O napędzie steru kierunku linkami możesz spojrzeć pod poniższy adres: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/39202-space-walker-ii-ep-16m-seagull/page__st__40 miałem z tym małą przygodę na skutek braku doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak to prawda mozna bylo tej blokady kółka nie zakładać a z tymi linkami to bylo zabawy co nie miara dzila na chwile obecna wedlug mnie ok. Ale to jeszcze sprawdzi ekspert na żywo wiesz kto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Tak to prawda mozna bylo tej blokady kółka nie zakładać a z tymi linkami to bylo zabawy co nie miara dzila na chwile obecna wedlug mnie ok. Ale to jeszcze sprawdzi ekspert na żywo wiesz kto. Ale kołpaczek śmigła jest łaaadny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Maska silnika w trakcie wykonania z blachy alu 0,3 mm mocowanie bedzie magnesami neodymowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 A czy będą i gdzie otwory wylotowe do chodzenia silnika ? Maska wygląda bardzo ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Maska silnika w trakcie wykonania z blachy alu 0,3 mm mocowanie bedzie magnesami neodymowymi. Tak bedą one właściwie już są tylko na zdjęciach nie widać , na tylnej cześci maski są takie wybrzuszenia (kieszenie) i to są wyloty powietrza z komory silnika. Myślę że wystarczy a jak nie to pod spodem kadłuba jeszcze wrazie sie dużego nagrzewania zrobię małą kratkę do przewietrzania całego wnetrza modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Maska silnika w trakcie wykonania z blachy alu 0,3 mm mocowanie bedzie magnesami neodymowymi. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Myślę że same kieszenie wystarczą, silnik nie będzie pracował na pełnej mocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Dziś sobota i robota troszke ruszyła z miejsca pomalowałem maskę i nosek I zaczołem oklejać płótnem stateczniki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2014 Jeszcze zostało naprężyć nitrocelonem i pomalować już sprawdzoną farbą wodorozcieczalną czyli akrylem a póżniej akrylem w spray . Jak koledzy znają jakieś sprawdzone dobre sposoby to bede wdzięczny zrobiłem też połączenie aku lipol 3S 2600mAh dwa połączone równolegle bo na takich bedzie latał,poprawiłem też oś kółeczką ogonowego drzwi są w trakcie oklejenia i malowania. jak coś dorobie to wstawię . I zastanawiam się jak wykonać półkę pod aku ale chyba muszę to tak zrobić żeby można było je przesuwać w celu zmiany środka ciężkości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 płótno tzn koverall? http://modelarski.com/produkt-Tkanina_pokryciowa_SIG_KOVERALL_4,52x1,50m,10742.html maska silnika wygląda super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2014 płótno tzn koverall? http://modelarski.com/produkt-Tkanina_pokryciowa_SIG_KOVERALL_4,52x1,50m,10742.html mapłótno lnika wygląda super!!! To jest szyfon sprawdzony przez kolege Pioterka z forum a ja tak go sobie nazwalem umownie płótno no tak sie kiedys antki i gawrony łatalo płótnem i tak mi juz zostalo płotno ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 W kilka wieczorów udało się pokryć kadłub i naprężyć nitrocelonem, a zrobiłem to w czterech etapach dół góra i obydwa boki. W kadłubie już zostało coraz mniej do zrobienia,pułka pod aku oszklenie kabiny i podwozie, następnym etapem będą skrzydła oczyszczenie naprawa uszkodzonych krawędzi spływów i kilka żeber oraz mechanika lotek.i w końcowej fazie oklejenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Pokrycie wygląda na elegancko napięte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 tak napięte teraz jest dobrze oby takie było już po pomalowaniu na kolor ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Wodny akryl nie powinien niczego zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 18 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Znalazłem w tym tygodniu w starych zdjęciach fotke jak był wykonany RWD 5 24 lata temu. I też w ten wekkend zrobiłem szufladke (półkę) pod pakiety ale jej montażem zajmę sie w końcowej fazie odbudowy. Kadłub został pomalowany też już w czerwonym kolorze Tyle udało mi sie zrobić w tym tygodniu jak tylko uda mi sie zorganizować trochę czasu dodam dalszy postęp prac mojej erwudki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi