Pioterek Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 No rośnie Ci model jak na drożdżach, już mnie powoli przeganiasz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 No rośnie Ci model jak na drożdżach, już mnie powoli przeganiasz :-) Jak to ,,rośnie"? W wieku 25-ciu lat już się nie rośnie Grzegorz, zrób z niego makietę, drewno już wiekowe, a tego nikt nie podrobi . Fajnie to wygląda, czekam kiedy go ulotnisz... P.S. Zamiast tego kółka mógłbyś zastosować skrętną płozę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Jak to ,,rośnie"? W wieku 25-ciu lat już się nie rośnie Grzegorz, zrób z niego makietę, drewno już wiekowe, a tegsię ikt nie podrobi . Fajnie to wygląda, czekam kiedy go ulotnisz... P.S. Zamiast tego kółka mógłbyś zastosować skrętną płozę... Tak panowie ale czy rośnie dziękuje za komentarze chociaż wesoło sie zrobiło toć to tylko odbudowa skromna a z tą płoza Marcin to by było super jak zauważyłeś ! I tu chcialem Ci pogratulować kółka ogonowego w mustangu !!! ale ja nie staram sie o makietę bo czytając forum Piotra to nie chcę kometarzy pod kątem no to nie tak to się nie godzi itd. po prostu chciałbym w miare dobrze go dokończyć i cieszyć się z lotów w sumie pierwszego dokonczonego przeze mnie modelu konstrukcyjnego polskiej produkcji a poza tym to wygodniej będzie mi operować modelem podczas kolowania , mimo to dzięki jak coś byście mogli to prosze o wiecej podpowiedzi w kwesti technicznych błędów popełnianych przeze mnie ;-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 23 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Dziś RWD dostało znaki rejestracyjne na kadłubie co prawda duży postęp prac to nie jest ale niestety ciężko wygospodarować czas na model Model ma już swoje nowe zasilanie aku lipo robbe roxy evo 2600 30C X 2 pakiety połączone równolegle tzn. swoje bedzie też z nich korzystała Extra 300 bo kupiłem celowo dwa żeby je wykorzystywać na przemian ekonomia przemówiła za tym rozwiązaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 23 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2014 Robi się b.ładny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 W wolnych chwilach wykonałem oszklenie kabiny z plexy 1,2mm,profilowałem suszarką na walcu nie wyszło mi to najlepiej bo robiłem to praktycznie pierwszy raz zrobiłem też nakładkę zakrywającą śuby mocujące płat skrzydła,teraz podwozię czeka poprawka i wykończenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 nie za gruba ta plexa? zrob kopyto i z jakiejs butelki obkurcz, bedzie duuzo lzejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 nie za gruba ta plexa? zrob kopyto i z jakiejs butelki obkurcz, bedzie duuzo lzejsza Piotr zmierzyłem jej grubość jeszcze raz i ma dokladnie 1.0mm , myślisz że jej ciężar ma tak duże znaczenie przy tej rozpietosci 1.7m ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 w sumie fakt takie przyzwyczajenie z lekkich modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 W wolnych chwilach wykonałem oszklenie kabiny z plexy 1,2mm,profilowałem suszarką na walcu nie wyszło mi to najlepiej bo robiłem to praktycznie pierwszy raz zrobiłem też nakładkę zakrywającą śuby mocujące płat skrzydła,teraz podwozię czeka poprawka i wykończenie. Tak na zdjęciu nic tej kabinie nie można zarzucić, wygląda b. przyzwoicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Podwozie zamontowane już w modelu po małych przeróbkach,podwozie wykonane jest jako amortyzowane z dwóch rurek alu o różnych średnicach w środku jest sprężyna amortyzująca Zrobiłem tęż nowe mocowanie owiewek ale one bedą wykonane dopiero po oblocie. podwozie juz zamontowane wachacze wykonane z aluminium. podwozie ogonowe z kółkiem a nie z płozą jak w oryginale z powodu łatwiejszego manewrowania na trawiastym lotnisku. i całość podwozia z kadłubem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 7 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 Aj jak dobrze pasuje do mojego PZL kolorystycznie. Na lotnisku powinniśmy parkować modele obok siebie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Mam pytanie do Was koledzy modelarze robil ktoś z Was oświetlenie w modelu RWD 5 ? a może ma ktoś albo wie gdzie szukać materiałów na ten temat bo na forum nic nie mogłem znaleźć w tym temacie za podpowiedzi dziękuję z góry !! Problem z rozmieszczeniem świateł rozwiąże na swój sposób zrobię to tak jak ma większość współczesnych awionetek na razie walczę ze skrzydłami wzmacniam ich konstrukcję bo przy ich budowie popełniłem błędy typu nie zamknąłem dźwigarów , i jest pare poprawek które idą mozolnie z braku czasu jak sie uda to w weekend wstawię fotki z postepu prac bo na razie nie ma czym sie chwalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Jak tam Twój model, wiosna przyszła czas ruszać w pole :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 22 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2014 Prace przy skrzydle trwają poprawiłem pare żeber wzmocniłem dźwigar tzn. wypełniłem go i dało to dużo a mianowicie usztywniło , nawet zrobiłem przymiarkę do kadłuba zostało jeszcze sporo pracy zamontować podstawy z osłonami do serw lotek włożyć instalację oświetlenia doszlifować tu i tam okleić pomalować. Zważyłem kadłub i waga do lotu wyszła 1890g dzieki uprzejmości kolegi Piotra zmierzyliśmy ciąg wyszło 1,87 przy śmigle 14/7 pobór prądu47A przy dwóch połączonych równolegle pakietach 2600mAh zamknięte dźwigary sklejką 0,8mm Skrzydła razem z kadłubem jeszcze trochę prac i na lotnisko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Małymi kroczkami ale jednak do przodu dzień coraz dłuższy i mało czasu do dłubania przy RWD bo korci aż po pracy żeby tylko się wyrwac na lotnisko i troszkę polatać . Prace powoli do przodu przy skrzydle. zamontowałem okablowanie do óświetlenia świateł pozycyjnych,ostrzegawczych i ladowania są tez już kable do podłączenia serw. mocowanie serwa i snapów lotek. Mam nadzieje że w ten wekkend prace ruszą dalej przy oklejaniu skrzydła . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Skrzydło zostało oklejone szyfonem i dwa razy napreżone nitrocellonem i juz coraz bliżej do malowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregory Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Cisza totalna wszyscy świetują ja też ale ja jutro wstawie fotki z ostatnich moich postepów wiem temat mało interesujacy bo to to szeroko opisywany model na forum a mój to tylko reaktywacja no coż dla mnie to i tak mnóstwo wrażeń i juz sie nie mogę doczekać oblotu , większość kolegów modelarzy mówi że ten model sam lata ale dla mnie to i tak dużo obaw bo to SC itd. Całe szczęście że mam takich kolegów którzy sprzyjają takim mało doświadczonym jak ja. a nawet dziś sie udało pokazać prace przy skrzydełku , zostalo jeszcze serwa zmontować wyważyć i w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Cisza totalna wszyscy świetują ja też ale ja jutro wstawie fotki z ostatnich moich postepów wiem temat mało interesujacy bo to to szeroko opisywany model na forum a mój to tylko reaktywacja no coż dla mnie to i tak mnóstwo wrażeń i juz sie nie mogę doczekać oblotu , większość kolegów modelarzy mówi że ten model sam lata ale dla mnie to i tak dużo obaw bo to SC itd. Całe szczęście że mam takich kolegów którzy sprzyjają takim mało doświadczonym jak ja.20140420_163840.jpg a nawet dziś sie udało pokazać prace przy skrzydełku , zostalo jeszcze serwa zmontować wyważyć i w górę Już się nie mogę doczekać oblotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamOld Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Grzesiu chyba cały czas lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi