MZWBPiotr Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Ja troche przy wedce siedze i powiem ci ze spokojnie mozesz uzyc agrafki interlock. Ona nie ma prawa sie rozczepic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Nie do czego, ale jak przywiązać. Na plecionce węzły mają o 2-3 przełożenia więcej od żyłki, a do żyłki węzły są wystarczająco skomplikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Nie spodziewałem się, że moja miłość do klejów wywoła tak gorącą dyskusję. Gdzie mogę kupić zębatki do małego wałka królewskiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeo Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Agrafka dobra sprawa a najlepiej przywiązać w ten sposób Mocne wiązanie które pod naciskiem jeszcze się zacieśnia. Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Wczoraj na Lotnisku Modelarskim Koczargi odbył się oblot Józka w wersji trzeciej. IMG_7343 by TeBeWAW, on Flickr A oto film: Kadłub jest jeszcze niepomalowany, zaś dolne zamknięcie kadłuba tymczasowe, z taśmy. Model lata bardzo stabilnie, choć ciągu mogłoby być troszkę więcej. Kłopoty pod koniec filmu wynikają z zakłóceń odbiornika. Note to self: - Upychanie anteny odbiornika pomiędzy kablami serw to nie jest dobry pomysł Po odwróceniu odbiornika i ustawieniu antenki pod balsową kabinką problemy ustąpiły i dalsze loty przebiegały bez zakłóceń. Dziś polataliśmy na Chudoby, była ładna pogoda i lekki wiaterek. Kilka zdjęć z lotu: IMG_7790 by TeBeWAW, on Flickr IMG_7783 by TeBeWAW, on Flickr IMG_7791 by TeBeWAW, on Flickr Dalsze plany: - zrobić otwory wentylujące pakiet i regulator - pomalować kadłub - zwiększyć skłon silnika - zrobić drugą owiewkę kabinki z wbudowanym gniazdem do kamerki INNOVV - spróbować dobrać sprawniejsze śmigło Podsumowując, jestem bardzo zadowolony z tego modelu, w sam raz dla mnie do rekreacyjnego latania. Bez silnika model szybuje zaskakująco długo, ląduje bardzo bezpiecznie po zaciągnięciu SW, nawet trawa nie jest potrzebna. Jedyny minus to śmigło pchające plus brak podwozia. Przy wyrzucaniu trzeba uważać na palce. Ukąsił mnie tylko raz, potem się już nauczyłem PS. Zdjęcia robił Bartek. O włos, a wleciałbym mu w aparat 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Gratulacje! Znaczy się Józek ma potencjał. Może pokusisz się więc o jakieś proste podwozie i starty z ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Bartek namawia mnie na mocniejszy silnik i pływaki To może być fajny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No jak przerabiać model, to "na całego" , więc pływaki jak najbardziej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Napiszesz ile waży i co w środku drzemie jakie rozmiary końcowe ?? Lata bardzo pięknie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Proszę bardzo, oto specyfikacja "Józka 1100 ver.3" - rozpiętość 1100mm - długość 770mm - waga 777g (z pakietem 1300) - cięciwa skrzydła 160mm - profil płata CLARK Y 10% - obciążenie powierzchni nośnej 44g/dm2 (wliczając kadłub nośny pod centropłatem) - silnik REDOX 500/1400 - śmigło MASTER AIRSCREW 3-łopatowe 7x4 - regulator REDOX 25A - zasilanie REDOX 3s 1300/20C - serwa MG90S 4 sztuki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 No jak przerabiać model, to "na całego" , więc pływaki jak najbardziej... No,to,jeszcze musi wykopać jeziorko,ale fajnie lata,nie przeszkadzajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Bartek namawia mnie na mocniejszy silnik i pływaki To może być fajny pomysł. Gniazda w kadłubie - wymiennie podwozie/pływaki. Tadaaa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jeszcze jedno zdjęcie z niskiego przelotu. Jest ładny, nie? joz1 by TeBeWAW, on Flickr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ładny, ładny... Może uda mi się przyjechać do Wilczych z "Testerem", to przy okazji to pomacam własnymi palcami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Niestety, w Wilczych mnie nie będzie. Rozpętuję piekło pt. "Remont ganku". Wymiana okien, drzwi i ocieplenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelizor Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Remont można przełożyć, spotkania niestety nie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Musiałeś mieć niesamowitego pecha by skaleczyć się śmigłem wyrzucając go od dołu. Pchające śmigło docenisz jak zamontujesz kamerkę na dziobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Robercie, na "ToDo List" jest nowa kabinka ze zintegrowanym gniazdem do kamery. Dziś przetestowałem Józka z pakietem 1800, latał bez problemu. A pakiet 1800 = pakiet 1300 + kamerka. Będzie dobrze. A co do "niesamowitego pecha", to śmigło chce kąsać dość szeroko. Rana już się goi ;-) DSCN7781 by TeBeWAW, on Flickr A dla uważnych, to podszlifowanie paznokcia jest ostrzeżeniem, aby nie używać Dremelka po dwóch piwach 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 gratulacje, fajny model wyszedl - tez skladnial bym sie ku wymiennym podwoziom - mozna dolozyc narty do sugestii Bartka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Jeśli będzie zapotrzebowanie, to mogę rozrysować i opublikować plany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi