coster Opublikowano 5 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 o własnie o to mi chodziło dzięki już własnie zamówiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 10 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 przymiarki do malowania :)oczywiscie zabraklo farby jutro musze dokupic , smiglo wywazone zmienilem kolpak bo w wczesniejszym nie miescilo sie smiglo.teraz musze tylko poczytac w instrukcji od radia jak ustawic wychylenia lotek SW I SK cos tam grzebalem ale nadal sie wychylaja na maxa a tak pozatym wszystko dziala bez problemu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 super maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 12 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 no i prawie koniec jeszcze tylko numery ,kolka na skrzydlach , poprawki farby no i koniec jutro wrzuce lepsze zdjecia i wiecej detali narazie brak lepszego aparatu rozwalilem telefon tak ze narazie tyle, waga calkowita wyszla 3kg z tym smiglem co jest zalozone pokazuje ze bede mial ciag 0,90:1 nie wiem czy dobrze to czy mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Przy tej wielkości i takiej wadze będzie szybki,jak nie bardzo szybki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 waga calkowita wyszla 3kg z tym smiglem co jest zalozone pokazuje ze bede mial ciag 0,90:1 nie wiem czy dobrze to czy mało To śmigło to 15x8 czy jakaś 14-ka? Spit ma dobrą aerodynamikę, więc prędkośc powinna być o.k. Co do ciągu: dla warbirdów 0.8-0.9 ciągu do masy to już wynik satysfakcjonujący. Będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 12 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2014 Kurcze zmieniłbym kolor kołpaka na biały albo czerwony, nie myślałeś o tym ? Fajnie wyróżniłoby przód modelu, szacunek bo świetnie się prezentuje, skuszę się na zimę na coś podobnego jak tylko ogarnę warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 smiglo 13x8 a co do kolpaka to bedzie zmieniony i czerwony :)nie bylo innego , miezylem wczesniej srednice i wyszlo ze 70mm a po zamontowaniu okazalo sie ze za male tak ze musze kupic nowe i czerwone 75mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viper Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Z tymi wychyleniami powierzchni sterowych to tak bardzo bym nie przesadzał, zwłaszcza na początku, to nie akrobat, dla warbirda niewielkie wychylenia będą OK, a jak oblatasz i stwierdzisz że chcesz więcej to dodasz. I oprogramuj sobie w aparaturze flight mode 1 do startu i lądowania z niewielkimi wychyleniami i flight mode 2 do lotu z większymi, jak masz mozliwość to i flight mode 3 z jeszcze większymi i stopniowo w locie posprawdzasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 obiecane zdjecia ,szalu nie ma ale jak na pierwszy model wydaje mi sie ze nie jest tak zle w tygodniu bede wykanczal farbe i inne dodatki Z tymi wychyleniami powierzchni sterowych to tak bardzo bym nie przesadzał, zwłaszcza na początku, to nie akrobat, dla warbirda niewielkie wychylenia będą OK, a jak oblatasz i stwierdzisz że chcesz więcej to dodasz. I oprogramuj sobie w aparaturze flight mode 1 do startu i lądowania z niewielkimi wychyleniami i flight mode 2 do lotu z większymi, jak masz mozliwość to i flight mode 3 z jeszcze większymi i stopniowo w locie posprawdzasz. wszystkie stery sa ustawione na minimum po pierwszym locie pobawie sie radiem i poustawiam jak dam rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 I nadal chcesz nim uczyć sie latać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 Ten model zasługuje na o wiele lepsze zdjęcia. Choćby po to, żeby pokazać te podziały blach, bo już z tego co widać wyszło to bardzo fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 13 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2014 nie no uczyc latac sie nim nie bede mam juz upatrzony taki jeden lepsze zdjecia beda jak juz wszystko bedzie skaczone na dniach jak juz bedzie pomalowany na gotowo sam farba wyniosla mnie 52euro gdyby zona sie dowiedziala ile zaplacilem wygonilaby mnie z domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 alors dzisiaj troche pojezdzilem po zamknietym parkingu jak narazie wszystko OK,spit wywazony, zmocowalem pakiet i wg SC na planach tak wyszlo czyli mysle ze wszystko OK geometria sie zgadza tylko nie wiem jak jiest z katem zaklinowania skrzydel wzgledem statecznika ale mysle ze bedzie dobrze, podczas jazdy po parkingu wjechalem w krzaki i ulamalem kawalek klapy od podwozia malowanie wykonalem recznie bez zadnych szablonow nie chcialo mi sie bawic brakuje jeszcze troche farby bialej liter kodowych i takich tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 O co chodzi z tym kątem zaklinowania? Jaki jest teraz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coster Opublikowano 18 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 postanowilem pomalowac go tak latal na nim AS II WS PIERRE CLOSTERMANN no i tylne kolo do poprawki myslalem ze tak wystarczy ale okazalo si ze drut jest zacienki O co chodzi z tym kątem zaklinowania? Jaki jest teraz? nie wiem jaki jest kat nie sprawdzalem zrobilem jak jest w planach ale mysle ze bedzie latac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 juz wyglada super, pomysl na jakims weatheringiem, osmalenia, przytarcia, olej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 malowanie wykonalem recznie bez zadnych szablonow nie chcialo mi sie bawic To widać, niestety. Malowaniem można podnieść estetykę kiepsko zrobionego modelu, ale można też zepsuć dobrze zrobiony samolot. Malując bez szablonów właśnie zepsułeś swoją dotychczasową pracę. Wygląda to koszmarnie i tłumaczenie, że nie chciało ci się bawić jest tak (bez urazy) idiotyczne, że szkoda tego komentować. Nie powiesz mi, że wykonanie szablonów kół, to taka strasznie skomplikowana operacja. Popraw to chłopie, bo odwaliłeś taką lipę, że aż zęby bolą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 nie wiem jaki jest kat nie sprawdzalem zrobilem jak jest w planach ale mysle ze bedzie latac Chyba lubisz ryzyko. Zmierzenie kąta, przy ogromie pracy włożonej w ten model, to chwila. Jeśli z kątem jest coś nie tak, możesz mieć ogromny problem. ... Wygląda to koszmarnie i tłumaczenie, że nie chciało ci się bawić jest tak (bez urazy) idiotyczne, że szkoda tego komentować. ... Krzysiek, chyba niepotrzebnie tak ostro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Chyba lubisz ryzyko. Zmierzenie kąta, przy ogromie pracy włożonej w ten model, to chwila. Jeśli z kątem jest coś nie tak, możesz mieć ogromny problem. Zdecydowanie się zgadzam. To widać, niestety. Malowaniem można podnieść estetykę kiepsko zrobionego modelu, ale można też zepsuć dobrze zrobiony samolot. Malując bez szablonów właśnie zepsułeś swoją dotychczasową pracę. Wygląda to koszmarnie i tłumaczenie, że nie chciało ci się bawić jest tak (bez urazy) idiotyczne, że szkoda tego komentować. Nie powiesz mi, że wykonanie szablonów kół, to taka strasznie skomplikowana operacja. Popraw to chłopie, bo odwaliłeś taką lipę, że aż zęby bolą Zgadzam się w 100%. P.S. Coster bawiłeś się z całym modelem, jak zobaczyłem te wystrugane wydechy to pomyślałem - facet ma cierpliwość i ładnie mu to wychodzi. A teraz... kiepsko to wygląda. Jak by się Żona teraz dowiedziała, że wydałeś ponad 50 euro na farbę i nie chciało Ci się robić szablonów to by się dopiero wkurzyła... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi