modelarz115 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Za dobre monitory macie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 BTW. Wiecie może gdzie w WAW można wydrukować naklejki "biała czcionka na bezbarwnej samolepnej folii" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 8 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 W nowym malowalniu bardziej mi się podoba. Jeszcze naklejki i będzie gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 No i ma laser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 No więc już nie ma. Niczego nie ma :-) Pięknie go dziś skretowaliśmy, mać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 No więc już nie ma. Niczego nie ma :-) Pięknie go dziś skretowaliśmy, mać :-) Co się stało ?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Tomek buduje atmosferę . No, nie daj się prosić, napisz coś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Liczba mnoga... "śmy" To pewnie była jakaś większa akcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Będzie film katstroficzny oparty na "faktach autentycznych"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Nie będzie, nie było filmowane. W skrócie - malowanie było błędem, całkowicie zmieniły się właściwości lotne. Podejrzewam również zwichrzenie jednego płata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Malowanie było błędem, możesz rozwinąć? Jak pomalowałem depron farbą akrylową to powierzchnia mi się wygładziła, opory się zmniejszyły ale wyszło to w sumie na plus w gornych zakresach prędkosci. W zakresie dolnych nic się nie zmieniło, jak i ogólne słuchanie się modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Wydaje mi się, że waga farby zrobiła swoje. Model zrobił się jakiś taki "mułowaty", pozbawiony wigoru. Na dodatek podczas startów wyraźnie walił się na lewe skrzydło, 2 loty się odbyły, przy trzecim nie opanowałem go i zwalił mi się na skrzydło, pomimo odpowiedniej prędkości. Naprawimy, dostanie nowe skrzydła i poleci :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Oczywiście konstrukcyjne :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Szkoda, że tak się stało bo myślałem że pokażesz model w Lublinie. A co 2 kg farby na niego wylałeś że nagle zrobił się muł ? Zwichrowanie płata bardziej prawdopodobne, ale myślę że nie poznałeś wszystkich "tajemnic" lotu tego modelu i trochę Cię zaskoczył. Miałem taki podobny przypadek z moim Mustangiem Blue Nose. Latałem nim cały sezon bez problemu, aż zrobiłem się za pewny siebie i w kolejnym locie zrobiłem zbyt ciasną pętlę - zerwane strugi, korkociąg plecowy i kret w ziemie - szok !!!. Nie znałem wszystkich właściwości modelu, myślałem że że ma go opanowanego w 100% - nic bardziej mylnego. Odbudujesz model i będzie jak nowy, a może i jeszcze lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Osobiście nie wydaje mi się, żeby trochę farby aż tak bardzo zmieniło mu charakterystykę lotu. Farba po odparowaniu (czyli wyschnięciu) znów tak dużo nie waży, więc jeśli model wcześniej latał swobodnie to i po malowaniu powinien dawać sobie radę, przyrost masy w zakresie góra kilku procent to nie problem. Pomalowałem już wiele modeli, przeważnie jakiś czas po zakupieniu i dokładnym oblataniu - nigdy nie zaobserwowałem, żeby model po malowaniu był bardziej drętwy niż przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zacytuję świetną wypowiedź z forum: etap pierwszy - nauka latania i tu wbrew pozorom wcale dużo kleju nie ubywa etap drugi - jestem mistrzem i nic mnie nie zaskoczy tu już ubywa dużo więcej kleju etap trzeci - rutyna, tu już wcale kleju nie ubywa bo tych drzazg nie warto już kleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Ciężar swoją drogą, ale jest silna hipoteza że lekkiemu zwichrowaniu uległo prawe skrzydło. Piotrze, to raczej nie rutyna w pilotażu. Kilkukrotne starty (2 pilotów) w sposób powtarzalny dawały ten sam objaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 15 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Szkoda, że tak się stało bo myślałem że pokażesz model w Lublinie. Oczywiście, że pokażę, mam zapasowe skrzydła, trzeba je tylko uzbroić. Reszta do szybkiej naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioterek Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 Oczywiście, że pokażę, mam zapasowe skrzydła, trzeba je tylko uzbroić. Reszta do szybkiej naprawy. No to fajnie, bardzo się cieszę i będzie to pewnie dla nas spora atrakcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 15 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 No więc już nie ma. Niczego nie ma :-) Pięknie go dziś skretowaliśmy, mać :-) A my napaliliśmy się jak przysłowiowy szczerbaty na suchary... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi