bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Witam. Małe modele ESA, halówki wieszam na ścianie za śmigło (mam z miękkiego drutu fikuśne haczyki). Średnie elektryki (demontowalne na elementy) są spakowane w dostosowane kartony i parkują w półce (dziobem, co by miejsc nie zajmowały ) I teraz mój problem: Jak przygotować duży model do hangarowania ? Jak powinien zostać ustawiony większy model benzynowy? Widziałem stojące na silniku (dziobem w gół) Wydaje mi się, że może podciekać resztka paliwa. Myślę o podwieszeniu za silnik... Jakie są Wasze doświadczenia, tak aby model nie zagracił wspólnej przestrzeni i nie był narażony na uszkodzenia?
noker Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Po prostu, na półce poukładane Wytaptalkowane z Androida w autobusie - wybaczcie błędy 2
krankor Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Niektóre są już ekstra przystosowane do bardziej upakowanego hangarowania a chyba nawet wszystkie !
Marcin K. Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 U mnie tak to wygląda U góry i na dole modele o długości kadłuba ~170cm W środku mniejsze modele, Flash RC Factory i Piper Super Cub Jamara, A pod sufitem wisi Easy Glider Pro
wapniak Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Po prostu, na półce poukładane Wytaptalkowane z Androida w autobusie - wybaczcie błędy Miałem podobnie jakieś 15 lat temu. Teraz hangaruję całe... Coś w tym stylu, chociaż wszystkiego nie widać...
Marcin K. Opublikowano 19 Maja 2014 Opublikowano 19 Maja 2014 Musiałem jakoś to ogarnąć jak się zamieszkało z partnerką... Miałem do wyboru, pozbyć się czy ułożyć. No i wiadomo.. Wydałem 100pln na "uchwyty regałowe" ale warto było. A kiedyś to miałem podobnie jak @noker, tylko że jak był model rozbity to albo był szybko odbudowany albo co się może przydać wyciągnięte a reszta recykling Acha no i chciałem dodać że te dwa duże modele są na 30ccm benzynie i w takim położeniu są składowane. Żadnych nieprzyjemnych zapachów w pokoju. Paliwo wyssane.
robertus Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Elegancki regał dodaje klimatu w mieszkaniu, nadaje sie jednak tylko do modeli z demontowalnymi skrzydłami.
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 Taki 1,5m + troszkę ciężko przechowywać ze skrzydłami zamocowanymi na stałe... O transporcie nawet nie wspominam...
robertus Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 To prawda. Odobiście podoba mi się regał Przemo Bo u mnie to mniej więcej tak
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie na razie jest prawie jak u Rafała, z tym, że na stercie leżą modele w trakcie budowy, a nie po locie... Regał Marcina zachęca regulacją półek. I mocowaniem do ściany. Twoje modele wyglądają również z bliska, więc ekspozycja jak najbardziej wskazana. Myślę, że Twoi znajomi zbierają szczękę, gdy dowiadują się, że to jeszcze na dodatek samo lata , a ślady ziemi nie powstały na skutek misternego zabiegu malarskiego.
Pietuh Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie wiszą pod sufitem i na ścianie a tu niezły stojaczek na małe modele (nie mój)
polch Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Moje spaliny wiszą w garażu, reszta też wysoko. Tylko heksa "hangaruje" w domu.
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie pod sufitem wiszą rowery (na płask), a pół sufitu zajmuje podnoszona brama...
stema Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 Musiałem jakoś to ogarnąć jak się zamieszkało z partnerką... Miałem do wyboru, pozbyć się czy ułożyć. No i wiadomo.. Wydałem 100pln na "uchwyty regałowe" Zdecydowałeś nie pozbywać się partnerki i normalne. Następne, nowe wydatki
Marcin K. Opublikowano 20 Maja 2014 Opublikowano 20 Maja 2014 No tak to w życiu bywa podoba mi sie ten stojak dwustronny. Trochę miejs a zajmuje i do małych modeli ale wizualnie świetna sprawa
zbjanik Opublikowano 21 Maja 2014 Opublikowano 21 Maja 2014 U mnie sufit w garażu, Modele dobrze się komponują z drewnem, choć najlepsze tło dla nich to niebo.
young Opublikowano 26 Lutego 2021 Opublikowano 26 Lutego 2021 Odświeżę temat przechowywania modeli. Może warto bo temat wciąż aktualny. Czyli ma być tanio i funkcjonalnie. To pierwsze na pewno dla wielu ma znaczenie. Znalazłem na OL coś tam za 14 zł takie stojaki na buty. Kupiłem dwa i efekt na zdjęciu . 10 półek , na każdą półkę mości się spokojnie po 2 duże skrzydła , a nawet kadłub szybowca. Myślę że warto i jest jakiś tam porządek A jak wy to robicie ? Możecie pokazać swoje rozwiązania ?
Rekomendowane odpowiedzi