bart07 Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Witam. Małe modele ESA, halówki wieszam na ścianie za śmigło (mam z miękkiego drutu fikuśne haczyki). Średnie elektryki (demontowalne na elementy) są spakowane w dostosowane kartony i parkują w półce (dziobem, co by miejsc nie zajmowały ) I teraz mój problem: Jak przygotować duży model do hangarowania ? Jak powinien zostać ustawiony większy model benzynowy? Widziałem stojące na silniku (dziobem w gół) Wydaje mi się, że może podciekać resztka paliwa. Myślę o podwieszeniu za silnik... Jakie są Wasze doświadczenia, tak aby model nie zagracił wspólnej przestrzeni i nie był narażony na uszkodzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Po prostu, na półce poukładane Wytaptalkowane z Androida w autobusie - wybaczcie błędy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Niektóre są już ekstra przystosowane do bardziej upakowanego hangarowania a chyba nawet wszystkie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Masz rację, tam gdzieś powinna być Extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 U mnie tak to wygląda U góry i na dole modele o długości kadłuba ~170cm W środku mniejsze modele, Flash RC Factory i Piper Super Cub Jamara, A pod sufitem wisi Easy Glider Pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Zdecydowanie lepszy porządek niż u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapniak Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Po prostu, na półce poukładane Wytaptalkowane z Androida w autobusie - wybaczcie błędy Miałem podobnie jakieś 15 lat temu. Teraz hangaruję całe... Coś w tym stylu, chociaż wszystkiego nie widać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Musiałem jakoś to ogarnąć jak się zamieszkało z partnerką... Miałem do wyboru, pozbyć się czy ułożyć. No i wiadomo.. Wydałem 100pln na "uchwyty regałowe" ale warto było. A kiedyś to miałem podobnie jak @noker, tylko że jak był model rozbity to albo był szybko odbudowany albo co się może przydać wyciągnięte a reszta recykling Acha no i chciałem dodać że te dwa duże modele są na 30ccm benzynie i w takim położeniu są składowane. Żadnych nieprzyjemnych zapachów w pokoju. Paliwo wyssane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Elegancki regał dodaje klimatu w mieszkaniu, nadaje sie jednak tylko do modeli z demontowalnymi skrzydłami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Taki 1,5m + troszkę ciężko przechowywać ze skrzydłami zamocowanymi na stałe... O transporcie nawet nie wspominam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 To prawda. Odobiście podoba mi się regał Przemo Bo u mnie to mniej więcej tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie na razie jest prawie jak u Rafała, z tym, że na stercie leżą modele w trakcie budowy, a nie po locie... Regał Marcina zachęca regulacją półek. I mocowaniem do ściany. Twoje modele wyglądają również z bliska, więc ekspozycja jak najbardziej wskazana. Myślę, że Twoi znajomi zbierają szczękę, gdy dowiadują się, że to jeszcze na dodatek samo lata , a ślady ziemi nie powstały na skutek misternego zabiegu malarskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie wiszą pod sufitem i na ścianie a tu niezły stojaczek na małe modele (nie mój) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polch Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Moje spaliny wiszą w garażu, reszta też wysoko. Tylko heksa "hangaruje" w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 20 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 U mnie pod sufitem wiszą rowery (na płask), a pół sufitu zajmuje podnoszona brama... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Musiałem jakoś to ogarnąć jak się zamieszkało z partnerką... Miałem do wyboru, pozbyć się czy ułożyć. No i wiadomo.. Wydałem 100pln na "uchwyty regałowe" Zdecydowałeś nie pozbywać się partnerki i normalne. Następne, nowe wydatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 20 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 No tak to w życiu bywa podoba mi sie ten stojak dwustronny. Trochę miejs a zajmuje i do małych modeli ale wizualnie świetna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 21 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 U mnie sufit w garażu, Modele dobrze się komponują z drewnem, choć najlepsze tło dla nich to niebo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 26 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2021 Odświeżę temat przechowywania modeli. Może warto bo temat wciąż aktualny. Czyli ma być tanio i funkcjonalnie. To pierwsze na pewno dla wielu ma znaczenie. Znalazłem na OL coś tam za 14 zł takie stojaki na buty. Kupiłem dwa i efekt na zdjęciu . 10 półek , na każdą półkę mości się spokojnie po 2 duże skrzydła , a nawet kadłub szybowca. Myślę że warto i jest jakiś tam porządek A jak wy to robicie ? Możecie pokazać swoje rozwiązania ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi