kaszalu Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 A może tak bitwa morska ??? ? https://www.facebook.com/atelieruldemodelism/videos/1000932846624941
robas69 Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 Piękny ten holownik, ale mnie jako laika trochę dziwi wysokość zawieszenia trzech z pięciu opon. Na zdrowy rozum w skali 1:1 nic by nie amortyzowały.
Ejdzjan Opublikowano 12 Maja 2021 Opublikowano 12 Maja 2021 Witam Sedecznie. Przesyłam kilka zdjęć jak na ta chwilę wygląda holownik. Jeszcze brakuje trochę detali ale stopniowo są montowane. Pozdrawiam 2
cezar65 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Robas 69 , napisałeś co wiedziałeś....rozum u ciebie zdrowy?....jak niosłem model od auta nad wodę to prawdopodobnie o mój wielki brzuch co to jest od wypitego piwa zachaczyłem rzeczone odbijacze i podniosły się do góry na listwę obojową , widać na zdjęciu że lineczka mocujące je jest lużna....a samoloty co je lepisz to wszystkie ci dobrze latają?.... 1
robas69 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Cezary, potraktuję to co napisałeś jako żart, bo inaczej musiałbym Cię określić słowami używanymi powszechnie za obelżywe. 1
kaszalu Opublikowano 17 Maja 2021 Opublikowano 17 Maja 2021 (edytowane) Jaki fajny, anty depresyjny kolorek !? Janusz też podgania maszty (okucia i segarsy jak ta lala !!) Zaruskiego, a kolega Andrzej montuje Pilota !!!?? Jak tak dalej pójdzie, to akwenów zabraknie do pływania !!???? Edytowane 17 Maja 2021 przez kaszalu 1
kaszalu Opublikowano 20 Maja 2021 Opublikowano 20 Maja 2021 (edytowane) VE_20210520_103504.mp4 Coś się skaszaniło i zawiesiło przy zapisywaniu posta i film nie działa .....? Ale generalnie chodzi o to, że rozszerzyłem sobie możliwości technologiczne modelarni, dorabiając sobie trzpień do szybkowymiennego uchwytu tokarskiego fi 65 i 55 - teraz mogę toczyć sobie duperele do modelu również w urlopie na działce ! ? To takie bardziej zegarmistrzowskie do małych elementów - mocuje się mały uchwyt w uchwyt fi 80 za ten właśnie wykonany trzpień i można obrabiać "delikatne" elementy !? Edytowane 20 Maja 2021 przez kaszalu 3
TomTech Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Gdzie kupiłeś ten uchwyt? Bo przydał by mi się taki.
kaszalu Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 (edytowane) O tutaj + wiele innych ciekawych narzędzi !? https://mastertools.pl/index.php?k294,uchwyty-tokarskie-szczeki-tarcze-zabierakowe-uchwyty-tokarski-wersja-mini https://mastertools.pl/index.php?k261,stoly-krzyzowe https://mastertools.pl/index.php?k408,male-urzadzenia-podzialowe-wyposazenie Edytowane 21 Maja 2021 przez kaszalu
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ejdzjan Opublikowano 29 Maja 2021 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 29 Maja 2021 Witam. Dzisiaj pierwsze pływanie holownikiem na pikniku z okazji Dnia dziecka w Blachowni. 4 1 1
Ejdzjan Opublikowano 29 Maja 2021 Opublikowano 29 Maja 2021 Bardzo dobrze pływa na tej śrubie. Zastosowałem przekładnie 1:4 dzisiaj było pierwsze wodowanie także jestem bardzo zadowolony. Kolejny projekt budowy holownika to H-300 Bogdan.
kaczma2 Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 Spojrzenie na śluzę. Brama zapchana zielskiem. Górny poziom. I widok z mostu w drugą stronę. Dolny poziom. Ktoś sobie zrobił camping. Po prawej.
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) Ruch na kanale nie istnieje, więc nic dziwnego że zarasta. ..? Szkoda.... Ale dla nas do pływania miejsca jeszcze starczy ... Koledzy stale coś budują, więc może w końcu rozepchniemy to zielsko! ? A Janusz przerzucił się na walizki ???! ( żartuję oczywiście ... to tratwy do Zaruskiego !!?). Andrzej kończy Pilota i pływa strażakiem ! To fajnie zmodernizowany (wały i zespoły napędowe ) Feniks z radzieckiego jeszcze zestawu przeżywa drugą młodość razem ze swoim kapitanem !!? U mnie na razie delikatny zastój modelarski z uwagi na prace remontowo-budowlane ..... Efekty na ostatnich fotkach...? Edytowane 30 Maja 2021 przez kaszalu 2 1
J-23 Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 BHP się kłania przy cięciu szlifierką kątową - przewód zasilający w pobliżu tarczy! i ze złej strony i ostatnia fotka jak sprawdzić pion i poziom - najlepiej, tak ? ? ? powodzenia w remoncie 1
kaszalu Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 (edytowane) Jak zapewne zauważyłeś, przewód jest prowadzony za lewą ręką i w ten sposób jest chroniony przed kontaktem z tarczą, a poziomicą nie sprawdzam poziomu, tylko linię przylegania płyty czołowej do konstrukcji i zewnętrznych okładzin.... Żebyś się nie niepokoił również o p-poż to wyjaśniam, że w wiaderku na dnie jest woda, aby uchronić obiekt od pożaru, a w zasięgu ręki stoi gaśnica !!? Jakoś w końcu przeżyłem tą operację ! ? Ale to tak na marginesie - dobrze że jesteś czujny !!!!? Safety first !!! ? Edytowane 30 Maja 2021 przez kaszalu 1
J-23 Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 jak w wiaderku woda to jeszcze gorzej! nie dość że szlifierką kabel przetniesz albo palca to jeszcze prąd cię kopnie - geniusz zbrodni ? oczywiście pisze to żartobliwie , ale do przemyślenia ta sytuacja a kabel powinien przebiegać jak na foto na żółto 1
marcini59 Opublikowano 30 Maja 2021 Opublikowano 30 Maja 2021 Zabrałem dzisiaj rodzinkę na spacer nad Kanał Bydgoski i tak przy okazji zabrałem motorówkę ? Pogoda piękna, woda czysta nic tylko pływać 3 1
Rekomendowane odpowiedzi