Karol.M Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 W piątek oblatywałem swojego funcuba i niby dawał radę w śniegu na kołach, ale zdarzały się momenty, że przy starcie śnieg stawiał na tyle duży opór, że ogon się podnosił i mieliłem śmigłem w śniegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 30 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Bardzo ładne narty :-) Proponuje jednak z tyłu małą nartę założyć bo jeżeli śnieg jest puszysty to ogon zapada się po statecznik poziomy w śniegu. Wszystko jest ok przy grubej pokrywie śniegu ale często spod śniegu wystają kępy trawy i łatwo można ogon uszkodzić. Nie miałem już weny na tylną nartę, więc dla bezpieczeństwa zrobiłem pływak z jajka styropianowego DSCN8702 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 30 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 czadowe jajeczko .... takie połączenie świąt BN i WN Mam tylko wątpliwość czy pozwoli na skręcanie modelu na śniegu. Gumka przy nartach sprawdza się najlepiej. Pierwotnie stosowałem drut stalowy do poziomowania nart ale kilka razy mocny wiatr postawił nartę do pionu co nie było miłe w pilotażu modelu. Założyłem mocną gumkę na przód i żyłkę ograniczającą na tył i przy takim rozwiązaniu już nic mnie nie zaskoczyło w powietrzu Z tyłu mam taką małą nartę i doskonale się sprawdza przy skręcaniu modelu ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 No i d... blada/ Od rana roztopy i siąpiąca mżawka. Nici z nartowania. Jutro też chyba nic z tego nie będzie. Może w sobotę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klucha Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Bylem polatac dzisiaj bo wiatr oslabl i na kolach to sie robia straszne balwanki. Musze wykonczyc narty i je sprawdzic. Jak tam narty u kolegi sie sprawdzaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Nijak się nie sprawdzają, bo mamy ocieplenie klimatu Z nudów wziąłem się za malowanie FunCuba. Będzie miał malowanie "USAF Invasion Stripes", lekko zmodyfikowane pod kątem posiadanych farb. Z tej okazji uruchomiłem kupiony w zeszłym roku aerograf. Oj, jaki ja głupi jestem, to wie tylko Bartek Piękoś, do którego w rozpaczy (po wychlapaniu 2 słoiczków białej Pactry) zadzwoniłem po poradę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ja kupiłem takie ,na ogonie zostało koło pomimo że w komplecie mamy też i tylną narte i muszę powiedzieć że super zadyla po śniegu http://www.nastik.pl/narty-modelu-1850g-p-3962.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Ktoś tu pisał,że aerograf z dyszą 0,5mm nie nadaje się do malowania wielkopowierzchniowego? P1040253 by TeBeWAW, on Flickr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol.M Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Widzę tu jeden poważny błąd! Nie zamontowałeś oświetlenia! Jak będziesz latał w nocy? No wiesz, bo jeśli zlot funcubów dojdzie do skutku... sam wiesz jak latamy w Bydgoszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Piankę zawsze można naciąć :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No i za mało tej Pactry kupiłem Jutro trzeba będzie dokupić. A na przyszłość znaleźć alternatywę, bo na Pactrze to ja zbankrutuję. Ale zaczyna fajnie wyglądać DSCN8708 by TeBeWAW, on Flickr 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 No nie... a mój ciągle takie bidny, blady. Chyba się w końcu zmobilizuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 No przecież takiego łysego do Radomia bym nie przywiózł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 A po prawej na skrzydle to ślady po naklejce ? Wygląda jak by farba coś podjadła skrzydełka czy tylko na zdjęciu taki efekt ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tomek, ile do tej pory ci poszło słoiczków? Pytam, bo jestem ciekaw, czy to ja tak nieekonomicznie maluję czy to norma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majula7 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 odtluszczasz powierzchnie. na to primer do plastiku i dowolna farba typu lakier lub akryl ja epp i elapor malowalem farbami w spayu po 8 pln za puszke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Niestety to ślady po naklejce multiplexowej. A poszło mi na razie 6,5 słoiczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Cześć, ja jak nie chciałem się bawić, to malowałem farbami typu RC CAR (do leksanu) - b.dobrze trzyma się EPP i schnie momentalnie. Chyba dotarło do mnie z opóźnieniem, że RC Car może nie mieć Olive Drab i wielu innych kolorów... Edytowane 13 Lutego 2015 przez M.Ch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elkojote Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Farba weszła w reakcje z resztkami kleju z naklejki czy naklejka tak trzymała że podczas zrywania powyrywała kawałki elaporu . Dobrze by to było wiedzieć żeby uniknąć takiej sytuacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Naklejka tak trzymała, że zerwała warstewkę elaporu. Jeśli ktoś zamierza malować, to nie wolno tych naklejek nawet na chwilę przyklejać :-( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi