Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W piątek oblatywałem swojego funcuba i niby dawał radę w śniegu na kołach, ale zdarzały się momenty, że przy starcie śnieg stawiał na tyle duży opór, że ogon się podnosił i mieliłem śmigłem w śniegu :D

Opublikowano

Bardzo ładne narty :-)

Proponuje jednak z tyłu małą nartę założyć bo jeżeli śnieg jest puszysty to ogon zapada się po statecznik poziomy w śniegu.

Wszystko jest ok przy grubej pokrywie śniegu ale często spod śniegu wystają kępy trawy i łatwo można ogon uszkodzić.

Nie miałem już weny na tylną nartę, więc dla bezpieczeństwa zrobiłem pływak z jajka styropianowego  :D

15962707689_bf4086a740_c.jpgDSCN8702 by TeBeWAW, on Flickr

Opublikowano

czadowe jajeczko .... takie połączenie świąt BN i WN :D

Mam tylko wątpliwość czy pozwoli na skręcanie modelu na śniegu.

Gumka przy nartach sprawdza się najlepiej. Pierwotnie stosowałem drut stalowy do poziomowania nart

010120102356.jpg

ale kilka razy mocny wiatr postawił nartę do pionu co nie było miłe w pilotażu modelu.

Założyłem mocną gumkę na przód i żyłkę ograniczającą na tył i przy takim rozwiązaniu już nic mnie nie zaskoczyło w powietrzu

Z tyłu mam taką małą nartę i doskonale się sprawdza przy skręcaniu modelu

010120102355.jpg

ms

Opublikowano

No i d... blada/ Od rana roztopy i siąpiąca mżawka. Nici z nartowania. Jutro też chyba nic z tego nie będzie. Może w sobotę.

Opublikowano

Bylem polatac dzisiaj bo wiatr oslabl i na kolach to sie robia straszne balwanki. Musze wykonczyc narty i je sprawdzic. Jak tam narty u kolegi sie sprawdzaja.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nijak się nie sprawdzają, bo mamy ocieplenie klimatu  :D Z nudów wziąłem się za malowanie FunCuba. Będzie miał malowanie "USAF Invasion Stripes", lekko zmodyfikowane pod kątem posiadanych farb.

Z tej okazji uruchomiłem kupiony w zeszłym roku aerograf. Oj, jaki ja głupi jestem, to wie tylko Bartek Piękoś, do którego w rozpaczy (po wychlapaniu 2 słoiczków białej Pactry) zadzwoniłem po poradę  :D

Opublikowano

Widzę tu jeden poważny błąd! Nie zamontowałeś oświetlenia! Jak będziesz latał w nocy? No wiesz, bo jeśli zlot funcubów dojdzie do skutku... sam wiesz jak latamy w Bydgoszczy ;)

Opublikowano

No i za mało tej Pactry kupiłem :angry: Jutro trzeba będzie dokupić. A na przyszłość znaleźć alternatywę, bo na Pactrze to ja zbankrutuję.

Ale zaczyna fajnie wyglądać  :)

15893989413_5644723502_z.jpgDSCN8708 by TeBeWAW, on Flickr

• Lubię to 1
Opublikowano

A po prawej na skrzydle to ślady po naklejce ? Wygląda jak by farba coś podjadła skrzydełka czy tylko na zdjęciu taki efekt ?

Opublikowano

odtluszczasz powierzchnie. na to primer do plastiku i dowolna farba typu lakier lub akryl ja epp i elapor malowalem farbami w spayu po 8 pln za puszke

Opublikowano (edytowane)

Cześć,

ja jak nie chciałem się bawić, to malowałem farbami typu RC CAR (do leksanu) - b.dobrze trzyma się EPP i schnie momentalnie.

Chyba dotarło do mnie z opóźnieniem, że RC Car może nie mieć Olive Drab i wielu innych kolorów...

Edytowane przez M.Ch.
Opublikowano

Farba weszła w reakcje z resztkami kleju z naklejki czy naklejka tak trzymała że podczas zrywania powyrywała kawałki elaporu . Dobrze by to było wiedzieć żeby uniknąć takiej sytuacji.

Opublikowano

Naklejka tak trzymała, że zerwała warstewkę elaporu. Jeśli ktoś zamierza malować, to nie wolno tych naklejek nawet na chwilę przyklejać :-(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.