leszek-bart Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ja mam to samo , zawsze ( o ile to możliwe )daję komuś nowy model do oblatania . To za duży stres i łatwo się pomylić w ustawieniach , najczęściej lotki w odwrotnym kierunku ustawione . A nasjlepiej nie informować oblatywacza , że to oblot , bo przeważnie oblot już był w rękach po pokoju . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Witajcie,w ciszy obserwowałem postępy a efekt projektowy i wykonanie super ,podobało mi sie to podejście do zawisu na tym wiaterku.po prostu widac że super model Sławkowi sie znowu udał,no i wykonawcy .lata widać supppeeerrr,pilot też .chyba każde lotnisko modelarskie ma swoich oblatywaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 To jeszcze nie koniec, czekam na pilota żeby dokończyć kabinę, no i osłonę silnika, wtedy nabierze jak sądzę właściwego wyglądu, i będzie można zrobić kolejne filmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Pilot już jest, makijaż gotowy, tylko się wypachnić jakimś klejem poniżej dekoltu i można lecieć 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 może jeśli już kobieta to swietlana kapanina?nieżle wymiata akrobacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Mam nadzieję że to nie anodina bo jak tak to o prawdziwej przyczynie ewentualnej kraksy nie mamy szans się dowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Faktycznie, mogłaby to być Swietłana, gdyby była blondynką.. Tymczasem dzisiajj w trakcie koszenia trawnika polatałem Migiem 3 z NPN, Bixlerem i Soliusem, a na jutro spakowałem do auta na lotnisko Cessnę, Spitfajera i Wildcata, więc Suchojowi nic nie grozi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ja nie wspomnę jakie dwa typy urody podał Wojtek przed rozpoczęciem malowania, żeby jego żonie, gdyby tu przypadkiem zajrzała, nie było przykro. Dość powiedzieć, że o Swietłanie nie było mowy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Cichaj tam, tymczasem pilotka dotarła i zasiadła w kabinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Pilotka to taka czapka, a w kabinie siedzi Pani pilot.:-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Ech ta poprawność genderowa Teraz mogę się brać za przyklejanie oszklenia, choć odrobinę boję się tego etapu... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Kupić UHU Por i po kłopocie . Posmarować obie powierzchnie , odczekać trochę aż klej podeschnie i złączyć . Można poćwiczyć wcześniej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-150 Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Kupić UHU Por i po kłopocie . Posmarować obie powierzchnie , odczekać trochę aż klej podeschnie i złączyć . Można poćwiczyć wcześniej . Leszku.Niestety UHU ma dwie wady.Jest widoczny oraz pod wpływem temperatury rozkleja się.A dodatkowo z czasem żółknie. Lepszym i niewiele droższym jest klej do oszklenia.http://www.marvio-rc.pl/formula-560-canopy-glue,3,73,4058. Po wyschnięciu jest przezroczysty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.suchy Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Pilot powinien siedziec bardziej z tylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 Nie chciałem dociążać tyłu, a poza tym, gdyby siedziała dalej od deski, to musiałaby mieć ręce na 2 metry żeby coś przełączyć na desce rozdzielczej. Tak jest realistycznie, przyjmijmy że kabina jest dwuosobowa i drugie miejsce jest wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 17 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2015 jednak nie swietłana?model super a pilot z kgb .Wojtek przefarbój Jej włosy na blond .ja przyklejałem na klej silikonowy do akwarium bezbarwny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Ślady Kleju przykryją pewnie naklejone ramki kabiny i nie będzie nic widać . Można skręcić na 3 mikro wkręty na stronę i wtedy obejdziemy się bez klejenia ale klej do kabin jest najlepszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Średni CA załatwia sprawę. Przydymienia usuwa sie wilgotną szmatką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 od środka też? Bo jakoś tak mi się wydaje, że to właśnie głównie od środka się przydymia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mnie się nie wydaje że od środka. Ja to wiem. Wilgotną szmatką przeciera sie od srodka no chyba że zabudowało sie środek dodając rzutem na taśmę kilka gramów a przecież idea była taka żeby było jak najżej. Inną sprawą jest to że ptzyklejanie oszklenia powinno sie robic przed pokryciem folią klapy kabiny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi