Skocz do zawartości

Czesław Kruszczynski z Kruszwicy nie żyje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Życie przemija,jednak pamięć o wspaniałej osobie pozostaje w naszych sercach i pamięci.

Wyrazy głębokiego żalu i współczucia, dla całe rodziny oraz sił w przetrwaniu tych ciężkich chwilach przesyła Henryk S z rodziną.

post-97-0-93414400-1412854439.jpg

Opublikowano

W latach osiemdziesiątych był wspaniałym nauczycielem modelarstwa , do dziś kolegą . Cześć jego pamięci , wyrazy współczucia dla rodziny składa Grzesiek L. z rodziną .

Opublikowano

To wielka strata, że bractwo modelarskie straciło kolejnego pasjonata i wirtuoza w swoim hobby. Nie znałem osobiście Pana Czesława, ale podziwiałem jego prace.

Składam wyrazy współczucia dla całej rodziny.

Opublikowano

Zostanie po nim pamięć Rodziny, Kolegów i nas podziwiających jego kunszt. Oby po nas też tyle zostało.

Kondolencje dla Rodziny.

Opublikowano

A niedawno wysyłałem Czesławowi 2 szt. wyłączników wysokoprądowych do modeli-były wielkie plany...

Wielka szkoda, Wielkiego człowieka.

Serdeczne współczucia dla rodziny.

Opublikowano

Chcę powiadomić wszystkich modelarzy,którzy chcieli by pożegnać wspaniałego modelarza Czesława,że pogrzeb odbędzie się 13 Pażdziernika,o godzinie trzynastej w kościele Sw. Piotra i Pawła w Kruszwicy.

Opublikowano

Niesamowite.....Osobiście znałem Czeslawa....Zawsze podziwiałem czystość i precyzję wykonanych przez Niego modeli. Potrafił zbudować poprawnie każdy rodzaj modelu.Z rozmów jakie wielokrotnie z Nim przeprowadzałem wynikało że na początku swojej przygody z modelarstwem gdzieś tak na koniec lat 60-tych i początek 70-tych to fascynowały Go modele redukcyjno - pływające.Jako młody chłopaczek podziwiałem piękny , wykonany przez Niego  model holownika JANTAR. Jak po latach mówił Czesiu , był to jeden z pierwszych  w Polsce (1970r) model z kadłubem wykonanych z laminatu i żywicy epoksydowej. Był też piękny model trałowca Jaskółka w skali 1;25..... i wiele innych. Próbował też Czesław swoich sił w modelach ślizgów spalinowych FSR, i zajmował miejsca medalowe. Wreszcie to że posiadał uprawnienia instruktorskie i prowadził modelarnie przy Cukrowni Kruszwica.Ostatnimi czasy jak mówił chciał się pobawić budową i pilotażem dużych modeli makiet - gigantów. W maju tego roku byłem u niego gościnnie gdzie mogłem podziwić jego wzorcową pracownię modelarską.Tak bardzo się cieszył bo będąc na emeryturze i nie mając problemów lokalowych mówił mi że jest szcześliwy i spełniony bo ma czas i warunki zająć się swoim ukochanym hobby. Jeszcze Czesław miał jedne hobby; to było przywracanie do życia rożnych starych przedmiotów. Pełen podziwu byłem jak pokazywał mnie pięknie odnowioną starą stuletnią kasę sklepową......Dużo by można pisać..... Cześć jego pamięci........ 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.