Henryk S. Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Życie przemija,jednak pamięć o wspaniałej osobie pozostaje w naszych sercach i pamięci. Wyrazy głębokiego żalu i współczucia, dla całe rodziny oraz sił w przetrwaniu tych ciężkich chwilach przesyła Henryk S z rodziną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbjanik Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Staciliśmy wybitnego kolegę, cześć Jego pamięci! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Piękny ten jego Jak, śledziłem z przejęciem postęp prac. Szkoda, że nowych już nie zrobi... [ * ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasi.grzegorz Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 W latach osiemdziesiątych był wspaniałym nauczycielem modelarstwa , do dziś kolegą . Cześć jego pamięci , wyrazy współczucia dla rodziny składa Grzesiek L. z rodziną . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benio Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 To wielka strata, że bractwo modelarskie straciło kolejnego pasjonata i wirtuoza w swoim hobby. Nie znałem osobiście Pana Czesława, ale podziwiałem jego prace. Składam wyrazy współczucia dla całej rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Zostanie po nim pamięć Rodziny, Kolegów i nas podziwiających jego kunszt. Oby po nas też tyle zostało. Kondolencje dla Rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 , No,niestety takie jest Życie.Wierzę w to, że dalej buduje swoje modele, .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 A niedawno wysyłałem Czesławowi 2 szt. wyłączników wysokoprądowych do modeli-były wielkie plany... Wielka szkoda, Wielkiego człowieka. Serdeczne współczucia dla rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Kondolencje dla Rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 9 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Chcę powiadomić wszystkich modelarzy,którzy chcieli by pożegnać wspaniałego modelarza Czesława,że pogrzeb odbędzie się 13 Pażdziernika,o godzinie trzynastej w kościele Sw. Piotra i Pawła w Kruszwicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Piękne były Jego modele. Pozostanie w naszej pamięci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 9 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2014 Nie znałem osobiście Pana Czesława, ale podziwiałem jego talent modelarski. A szczególnie spodobał mi się model w jego wykonaniu JAK 12 M. Kondolencje dla Rodziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar65 Opublikowano 10 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2014 Niesamowite.....Osobiście znałem Czeslawa....Zawsze podziwiałem czystość i precyzję wykonanych przez Niego modeli. Potrafił zbudować poprawnie każdy rodzaj modelu.Z rozmów jakie wielokrotnie z Nim przeprowadzałem wynikało że na początku swojej przygody z modelarstwem gdzieś tak na koniec lat 60-tych i początek 70-tych to fascynowały Go modele redukcyjno - pływające.Jako młody chłopaczek podziwiałem piękny , wykonany przez Niego model holownika JANTAR. Jak po latach mówił Czesiu , był to jeden z pierwszych w Polsce (1970r) model z kadłubem wykonanych z laminatu i żywicy epoksydowej. Był też piękny model trałowca Jaskółka w skali 1;25..... i wiele innych. Próbował też Czesław swoich sił w modelach ślizgów spalinowych FSR, i zajmował miejsca medalowe. Wreszcie to że posiadał uprawnienia instruktorskie i prowadził modelarnie przy Cukrowni Kruszwica.Ostatnimi czasy jak mówił chciał się pobawić budową i pilotażem dużych modeli makiet - gigantów. W maju tego roku byłem u niego gościnnie gdzie mogłem podziwić jego wzorcową pracownię modelarską.Tak bardzo się cieszył bo będąc na emeryturze i nie mając problemów lokalowych mówił mi że jest szcześliwy i spełniony bo ma czas i warunki zająć się swoim ukochanym hobby. Jeszcze Czesław miał jedne hobby; to było przywracanie do życia rożnych starych przedmiotów. Pełen podziwu byłem jak pokazywał mnie pięknie odnowioną starą stuletnią kasę sklepową......Dużo by można pisać..... Cześć jego pamięci........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi