rapier Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Co powiecie na nowy nadajnik? 10ch do tego taki wyswietlacz i możliwości w tej cenie..... http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__60358__Turnigy_10ch_2_4Ghz_Digital_Proportional_Radio_Control_System_with_Telemetry_Mode_1_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Smartfon z wbudowana aparatura ;-) czemu nie .. Około 550 zł .. Może warto spróbować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tylko zwykła 9x + XJT + er9x = 16 kanałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 "Smartfon z wbudowana aparatura" - kradnę to określenie pasuje również do wielu innych Na turnigy jak dotąd można było polegać: tania aparatura o przeciętnej jakości i ogromnych możliwościach. Cena jest bardzo atrakcyjna, a zważywszy na ilość dodatkowych czujników w komplecie, zastanawiam się gdzie jest haczyk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Odbiorniki też nie zabijają ceną... Krowy, to fakt, ale 17$ za 10 kanałów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Moim zdaniem to jest Flysky FSi-10 W opisie piszą, że kompatybilne z odbiornikami TGY a więc i pewnie z tanimi HK. łatwo sie przesiąć z T9X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Myślę że to kolejny hicior będzie Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Stara technologia w nowej oprawie, zazwyczaj się przyjmuje. https://www.youtube.com/watch?v=C_B_Bz9Bj-M Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Jak dla mnie to rewelacja. O ile będzie działać... Mniejsza o tego smartfona na pokładzie, dzwonić do teściowej z tego i tak nie będę, kolorowy wyświetlacz jest modny i trudno. Boję się, że ekran dotykowy może powodować więcej przypadkowych błędów niż co warte, ale może i nie. Natomiast co do reszty... T9X którą mam w zasadzie ma wszystko co mi potrzeba do szczęścia. Może mało modeli w pamięci, ale to poniekąd determinuje poczynienie oszczędności w hangarze. I dobrze, coś się zepsuje, coś się sprzeda, to coś przybędzie - tak ma być Do tych samolotów co mam, jakieś pianki z FMS, gdzie największa ma 1440 rozpiętości i wymaga 6 kanałów czy Su35 który zadowolił się ośmioma - niby więcej od apratury nie potrzebuję. Do tego stopnia jestem zadowolony z T9X, że nawet softu nie zmieniałem, nie widziałem takiej potrzeby. Jedno, czego mi brakowało, to telemetria. Nawet nie cała, ale zawsze żałowałem, że nie wiem, jakie jest faktyczne napięcie pakietu na pokładzie samolotu. Bzyczki czasem się usłyszy, czasem nie, timer w aparaturze nie uwzględni wielu czynników, a latać trzeba. I najlepiej z zapasem "paiwa" dolecieć nad pas lotniska i bezpiecznie posadzić samolot. Swego czasu zastanawiałem się nad przesiadką na T9XR Pro, ale po pierwsze paskudna jest wyjątkowo, a po drugie sprzedają bez modułów. Potem się okaże, że ileś tam odbiorników, co już mam, nie będzie się widzieć z radiem i lipa. Nie wspomnę już o zmianie systemu na Futabę czy innego Graupnera, tu trzeba by kupować wszystko, a tanio nie jest... Tymczasem pojawia się aparatura, która ma możliwości telemetrii, a w dodatku jest kompatybilna z posiadanymi odbiornikami. Co prawda, żeby była telemetria to musi być odbiornik i czujnik, ale po pierwsze nie potrzebuję tego w każdym samolocie, w sumie wystarczy w trzech, a po drugie ceny takich odbiorników są na poziomie pudełka do odbiornika Futaby czy Graupnera, i to z nie do końca namalowanym logo. Wow... Zaczynam zbierać kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Mnie za to zastanawia jak się sprawdzi taki ekran przy używaniu modeli spalinowych, gdzie czy chciał czy nie chciał aparatura siłą rzeczy będzie upaprana i tłusta jak nie od paliwa to od spalin ... Mam problem z ekranem dotykowym telefonu Samsunga jak tylko jest lekko wymazany odciskami palców czy ogólnymi zanieczyszczeniami. W tym przypadku widzę tą aparaturę jako oczko w głowie, które trzeba pieścić jak jajko i wciąż czyścić sprayem do ekranów i irchową szmatką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A to Twój problem, taki upaćkany telefon przecież działa, tylko kłuje Cię w oczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Może nie będzie tak źle, na wyposażeniu jest także pisak: Package Includes:(TGY-iA10) 10 Channel 2.4GHz receiver(TGY-BA1700) Li-ion battery 1700mah(TGY-ATM01) Thermometer sensor(TGY-AVT01) Voltage sensor (optical module)(TGY-APD02) RPM sensor(TGY-AEV01) I-bus receiverMicro USB cableStylus penUser Manual (CD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 A to Twój problem, taki upaćkany telefon przecież działa, tylko kłuje Cię w oczy. Właśnie o to mi chodziło, ze nie działa tak jak powinien albo nawet okienka same się przelaczaja i muszę czyścić ekran. Nie wspominalem o estetyce bo to prywatna sprawa :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ciekawe, czy jest wihajster "zablokuj ekran" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 W instrukcji tego nie napisali. Ale za to jest zaawansowana protekcja wyłączenia zasilania, co jest dużym plusem. i wciąż zastanawiam się, gdzie jest haczyk w tej ofercie ? Na pewno nic nie wspominają o EN 300 328. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 AFHDS 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mknet Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wygląda jak by na siłę musieli wmontować ten wyświetlacz.. Poza tym szkoda że nie ma slotu na moduły nadawcze JR, oraz zasilania 6-15V. Fajnie że posiada, slidery oraz 2xprzełacznik 3pozycyjny, brakuje tego w standardzie 9xr pro. Jestem ciekaw kto odpowiedzialny jest za soft, może w przyszłości będą porty er9x, opentx. Brak Failsafe ?! Jak dla mnie lepiej dołożyć lub dobrze poszukać i kupić w tej samej cenie sprawdzonego Taranisa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Na którymś z filmów z unboxingu jest przegląd funkcji i w opcjach failsafe jest. O - np, tu (czas 2:22): https://www.youtube.com/watch?v=ayxxl2M-t5Q#t=142 Warstwa dotykowa jest pewnie oporowa i - przynajmniej tak wygląda z filmów będzie obsługiwana wyłącznie rysikiem. Co jest plusem; bo raczej wyklucza przypadkowe"klikniecia" i nie będzie problemu zabrudzeń, ale i minusem - bo takie rysiki sie skubane szybko gubią, no i wydaje mi się, ze w warunkach polowych obsługa będzie średnio wygodna:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Na filmie widać było ze obsługa palcem Wyslane z Note3 przy użyciu Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi