Gość horn3t Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Dyskutujcie zawsze jakaś to wiedza z tego śmietnika wybierze się co najlepsze i dziwne, że tylu siedzi przed kompem zamiast się bawić na sylwestra ale może i to dobra zabawa Wracając do tematu i dalej moje rozważania w tak małym i błahym elemencie tego modelu Pisałem gdzie indziej, że zależy mi na lekkim ogonie nie tylko ze względu na wąską belką w tym modelu - choć bardzo solidnie zrobioną i wzmocnioną a bardziej na lepszych właściwościach lotnych modelu. Bardzo mnie zaciekawił pomysł z pojedynczą dźwignią. Wyciąłem dziś z laminatu 2 mm pasek dł., 290 mm na 18 mm bo taki by pasował by do Diany sama dźwignia waży 25 g można ją odchudzić poprzez zrobienie skosów ale myślę że to góra z 3-4 g oszczędności. Do tego trzeba doliczyć mocowanie więc podejrzewam ze sam mechanizm by ważył z 30 g co prawda rozłożonych równomiernie - więcej jak serwo slim np. HS -125. Na razie skłaniam się ku bowdenowi co już przerabiałem w innych modelach z sukcesem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Ruszyły pierwsze drobne prace przy modelu zrobiłem zamek kabiny i przykleiłem oszklenie do ramki. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Witam.Czym kleiłeś oszklenie do ramki tej pięknej orchidei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Klej przypomina mi zwykły Wikol ale capi octem więc chyba na bazie silikonu, można też innymi podobnymi np. UHU Kraft http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=21_49_588&products_id=11434 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 3 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Canopy glue jest debeściarski do klejenia kabinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Trwają drobne prace kosmetyczne oszklenie do ramy przykleiło się, rama zamaskowana, polakierowana czekam aż lakier stwardnieje do polerowania 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A wracając do bielsko-wrocławskiej Diany - dziś o 13tej ruszyły ostre prace przy produkcji ostatecznych form do skrzydeł I będą trwały przez cały weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Liczne grono zainteresowanych będzie trzymało mocno zaciśnięte kciuki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Profesjonaliści robią. Będą śliczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A wracając do bielsko-wrocławskiej Diany - dziś o 13tej ruszyły ostre prace przy produkcji ostatecznych form do skrzydeł I będą trwały przez cały weekend. A wiadomo za ile te 5m? Tak już zacząłem powoli wyrastać z modeli poniżej 4m, to się zapytowywuje Są już jakieś fotki, czy trzeba zakupić "kota we woreczku" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Nie tanio zapewne. Zobacz po ile sa dobre model 5m w Europie. Pewnie cena nie będzie dużo niższa. Ale Ci co wiedzą kto robi, to już zamawiają kota w worku. Chociaż to jeszcze potrwa zanim pierwszy model poleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 A gdzie napisałem że szukam po taniości? Chciałem wykazać zainteresowanie, a czy dobry to chciałem choć na zdjęciach zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No przecież dopiero formy z kopyt sa robione. Niestety trzeba cierpliwie poczekać. Jak cos bedzie konkretnego to fotki sie wrzuci na forum ale nie u Krzyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Cena w przedziale 7 500 - 16 000 PLN? w zależności od standardu wykonania? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 No przecież dopiero formy z kopyt sa robione. Niestety trzeba cierpliwie poczekać. Jak cos bedzie konkretnego to fotki sie wrzuci na forum ale nie u Krzyska To po co się wcinasz w ten wątek? Załóż nowy PS Krzysiu, sorka za moje wcięcie, ale ja tu nic nie reklamuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 a ja Wrocław i Bielsko. Krzyś nic nie pisze, to trzeba miło spędzać czas gdy modele sie ładują na jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Nie pisze bo wróciłem z roboty (wyjazdu), czekam na podwozie będzie w poniedziałek i chce się mi NIC NIE ROBIĆ czytaj mam lenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Kolejne małe postępy, doszło podwozie wyciąłem luk do wypuszczania koła oraz otwór pod gniazdo serwomechanizmy na SW, świadomie nie okrągły tylko prostokąt w miejscu gdzie przedział producent. Ktoś gdzieś wyżej napisał o poprawie aerodynamiki tego modelu poprzez zakrycie napędów, uszczelnieniu lotek. Co sądzicie o tych pięknych wingletach z wielkimi kołami i oprofilowanie ich na końcu skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam, ile waży zestaw chowanego podwozia z kółkiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 193 g ze sklejka dołączoną jako element montażowy 273 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi