wojcio69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Powiadasz taśma 3M :roll: A która z tych http://www.3mpolska.pl/3M/pl_PL/firma-pl/all-3m-products/~/ll-3-Produkty/Materia-y-adhezyjne-do-zastosowa-innych-ni-konstrukcyjne/?N=5002385+8710676+8711017+3294857485&rt=r3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Chudy pikuś wie która to z tej listy. Mi chodzi o taką jak w HK http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__25886__1_34_x_4m_Roll_3M_Blenderm_Tape_Hinging_Tape_Twin_Pack_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 jest też tutaj: http://arthobby.com/index.php?page=item&category=41&sub_category=77&item=65 ze strony 3M wygląda na to, że ten: http://www.3mpolska.pl/3M/pl_PL/firma-pl/all-3m-products/~/Przylepiec-chirurgiczny-3M-Blenderm-1525-1?N=5002385+8707795+8707798+8710845+8711017+8711097+3294776283&rt=rud Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Piotr dzięki, już wiem czego szukać ale na terenie RP chyba nie do kupienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolocik Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wojtek, ale arthobby to Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Piotr ten link co podałeś to ART HOBBY1122 Ginger Ave.Billings, MT 59105, USAEmail: gliders@arthobby.comPhone: +01.406.545.4118 A na stronie polskiej http://www.arthobby.pl/index.php?page=10 nie mają. OK, zamówiłem w HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jerzy Markiton Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Wojtku ! Przejdź się do Castoramy czy innego Reala... Jest (bywa) taka fajna czeska Tessa (niestety 45-50mm szerokości)). Zazwyczaj leży pomiędzy identycznie wyglądającymi ale cieńszymi taśmami pakowymi.... Wygląda na to, że obsługa ich nie odróżnia. Na zawiasy do większych modeli - idealna. Poprzednią rolkę kupiłem z 10 lat temu w Czechach. Skończyła się w modelarni i namierzyłem chyba - w Castoramie ? Nie mam pomysłu jak odwinąć i wysłać .... całej rolki się nie pozbędę ! Pozdrawiam - Jurek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Jest w Castoramie nazwa "tesa" ładnie pakowana. Polecam tak jak Jurek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No i se dzisiaj polatałem Zimny wiatr z północy-północnego zachodu, noszenia zero i... Pamiętajcie jak lądujecie z wysuniętymi klapami albo z butterfly'em aby tuż przed przyziemieniem je schować. Ja dzisiaj zapomniałem, no najzwyczajniej w świecie zapomniałem. Na szczęście skończyło się tylko na spalonych dwóch serwach od klap i niestety spalonym odbiorniku. Serwa już wymienione na TGY 777MG i odbiornik na Futaba R6308SBT 2.4GHz FASST Dobrze, że SkyAssistant nie oberwał rykoszetem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Taką dziurę wytopiło w serwie od przyziemienia z wypuszczonymi klapami ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ty gościu to jakaś żart chyba i czysta masakra z tym wytopionym serwem. Jak żyję czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Serwa mi się paliły i owszem, ale nigdy nie wytopiły mi obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Tam podczas uderzenia, schodzenia szybko na klapach musiało powstać dość spore zwarcie... skoro odbiornik też ugotowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek1351 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Może warto gdyby Pan, pociągnął sobie oddzielne zasilanie do serw, pomijając odbiornik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Od dziecka mi wpajano do głowy: Jak coś robisz, to rób raz a dobrze aby nikt nie musiał po tobie poprawiać. No i tak mi zostało do dzisiaj. Fakt, że jak podszedłem do modelu to zauważyłem, ze jedna klapa jest minimalnie opuszczona. Pierwsze co zrobiłem to chciałem ją wytrymować ale zauważyłem, że nie reaguje i dopiero w tym momencie skontaktowałem, że coś jest nie tak. Model na ramię, idę koło samochodu, zdejmuję aparaturę i dopiero teraz odłączam pakiet w modelu Marek spoko, teraz już będę pamiętał, aby wyłączyć klapy przed przyziemieniem, a za Pana stawiasz szkocką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMC Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Tam podczas uderzenia, schodzenia szybko na klapach musiało powstać dość spore zwarcie... skoro odbiornik też ugotowało. Właściwie jedyna możliwość uszkodzenia odbiornika i aż takiego wysmażenia serwa to dużo za duże napięcie zasilania. Zerwij może termokurcz z tego odbiornika i zrób fotkę z bliska - co (jaki element elektroniczny) tak się zagrzał ? Nie ryzykowałbym ponownego uruchamiania instalacji bez ustalenia przyczyny tego incydentu. Nie sądzę , aby lądowanie na klapach było tego powodem, bo niby czemu ? Każde serwo jest przystosowane do przyjęcia znacznej kontrsiły i to nie przez taką chwilkę, jaką trwa lądowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Na razie po wymianie odbiornika i serw wszystko chodzi bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Właściwie jedyna możliwość uszkodzenia odbiornika i aż takiego wysmażenia serwa to dużo za duże napięcie zasilania. Zerwij może termokurcz z tego odbiornika i zrób fotkę z bliska - co (jaki element elektroniczny) tak się zagrzał ? Nie ryzykowałbym ponownego uruchamiania instalacji bez ustalenia przyczyny tego incydentu. Nie sądzę , aby lądowanie na klapach było tego powodem, bo niby czemu ? Każde serwo jest przystosowane do przyjęcia znacznej kontrsiły i to nie przez taką chwilkę, jaką trwa lądowanie. Gdyby było zbyt wysokie napięcie uszkodziło by tylko 2 serwa a nie wszystkie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Gdyby było zbyt wysokie napięcie uszkodziło by tylko 2 serwa a nie wszystkie ? Dokładnie. Wydaje mi się że tu miało miejsce kilka zbiegów okoliczności. Pierwsze serwo zostało podczas lądowania przeciążone, poszło za duże natężenie prądu i usmażyło odbiornik, po drugie silnik sie przegrzał i zapalił co skutkowało wytopieniem obudowy. Cud boski że nie zjarał się cały model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 chyba że te dwa serwa były jednakowe a reszta inna to wtedy mogły paść tylko te dwa ,innej możliwości raczej nie ma jak za wysokie napięcie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Ostatnio ugotowało mi też savoxa tylko o tyle dziwnie że podczas prób na ziemi bez obciążenia. Napięcie na odbiorniku przysiadało do 3v ale jak widać ścieżki odbiornika okazały się bardziej pancerne niż elektronika serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi