endriuRC Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Gratulacje i podziwiam latania z jedną ręką, ja bym chyba nie umiał tak latać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benon_ZN Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Gratulacje Wojtek !!! powiedz tylko na jakie SC sie zdecydowales ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2015 SC ustawiłem na 75mm i chyba tak zostanie, przynajmniej a ten sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Właśnie zastanawiam się nad wyposażeniem swojego... Serwa pewnie KST, bo leżą na półce, co do silnika mam pewne wahania. Rozważam dwie opcje: - Mega 22/30/3E będzie lekka, ale będzie zapewne brała z 60-70A - Mega 22/20/3E+Gearbox 3,5:1 będzie cięższa, ale pobór prądu na poziomie max 40A Biorąc pod uwagę to że Wojtek musiał doważać dziób, chyba pójdę w drugą opcję. Poważę, przemyślę, dam znać Czekam na kuriera.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Przemyślałem i doszedłem do wniosku że jednak napęd z przekładnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Model szczęśliwie do mnie dotarł ! Obejrzałem go na szybko.... i muszę ochłonąć, by pod wpływem impulsu za dużo nie napisać W wolnej chwili (jutro trzeba polatać) zrobię jakieś zdjęcia z opisem i.... porównaniem do innych standardów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Czekamy zatem na wrażenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 jest tak dobrze czy tak słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 4 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Obawiam sie, że super to nie będzie... No chyba nie... Otwierałem pakę wieczorem, wiec dajcie szansę... Jutro muszę polatać Później popatrzę na spokojnie i opiszę. Może taki dziwny egzemplarz zdarzył się tylko mnie? Dobrze że Wojtek też ma sztukę to łatwiej będzie porównać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Przemyślałem sobie to i owo i powiem tak. Gdybym zapłacił za ten model tyle ile chce Producent to zapewne bym mu go odesłał z powrotem W związku z tym że zapłaciłem dużo mniej (kupiony nowy, ale z drugiej ręki), nie będę wybrzydzał. Jakość, albo jakoś ten model wygląda. Chyba już Pan Wiesław nie robi własnoręcznie modeli... No ale z dobrych wiadomości, Antares przejechał się dzisiaj na lotnisko, by złapać troszkę słonka i świeżego powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Podaj szczegóły co jest nie tak jakbyś chciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Taka oto jest estetyka łączenia kadłuba Tomku, jeszcze raz powtórzę, dla mnie w tej cenie za jaką kupiłem jest ok. Pytanie czy jak ktoś zamówi za "full price" dostanie podobnie...? PS Jak się lepiej przyjrzeć jest troszkę więcej kwiatków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Piotr estetyka to najmniejszy problem w tym modelu. Proponuję kupić ciężki silnik i jeszcze cięższy pakiet. U mnie silnik 260g + pakiet 310g i jeszcze 150g ołowiu. Wyważaj go na +/- 75mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Taka oto jest estetyka łączenia kadłuba Tomku, jeszcze raz powtórzę, dla mnie w tej cenie za jaką kupiłem jest ok. Pytanie czy jak ktoś zamówi za "full price" dostanie podobnie...? PS Jak się lepiej przyjrzeć jest troszkę więcej kwiatków Ma to istotny wpływ jak lata model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Piotr estetyka to najmniejszy problem w tym modelu. Proponuję kupić ciężki silnik i jeszcze cięższy pakiet. U mnie silnik 260g + pakiet 310g i jeszcze 150g ołowiu. Wyważaj go na +/- 75mm Hmm...zaiste powiadam wam ...nie czyńcie tak tylko nie pytajcie czemu. Jesli do małego motoszybowca mam wsadzić 150g ołowiu to ja dziekuje za taki model mi sie jeszcze do żadnego motoszybowca nie udało wsadzić ołowiu. Jakos tak wyszło no chyba ze jako balast...w bagnet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ma to istotny wpływ jak lata model? Pewnie nie, ... wybacz ale nie będę komentował. Piotr estetyka to najmniejszy problem w tym modelu. Proponuję kupić ciężki silnik i jeszcze cięższy pakiet. U mnie silnik 260g + pakiet 310g i jeszcze 150g ołowiu. Wyważaj go na +/- 75mm Sinik będzie z przekładnią. Hmm...zaiste powiadam wam ...nie czyńcie tak tylko nie pytajcie czemu. Jesli do małego motoszybowca mam wsadzić 150g ołowiu to ja dziekuje za taki model mi sie jeszcze do żadnego motoszybowca nie udało wsadzić ołowiu. Jakos tak wyszło no chyba ze jako balast...w bagnet Bo jesteś debeściak? Każdy by tak chciał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 5 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Jurku silnik i pakiet, który by go wyważył nie mieści się w kadłubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Ma to istotny wpływ jak lata model? Krzychu oczywiście że nie ma to absolutnie znaczenia podczas lotu, ale... Kupujesz nowy samochód i w salonie okazuje się że masz krechę zrobioną śrubokrętem od błotnika do błotnika. Czy to ma wpływ na jazdę samochodem i jego osiągi - oczywiście że nie. Modele kosztują nas kupę kasy i jak już godzimy się wydać tą kasę to chcemy aby nasz produkt był idealny. Sorry, że tak bezczelnie zapytam - godzisz się przy innych zakupach na takie niedociągnięcia czy tylko w modelarstwie tolerujesz. Moim zdanie trzeba wytykać i wymuszać na producentach staranność i dokładność wykonania. Chyba że jak zwykle są dwa standardy dla nas i dla zagranicy czego nienawidzę i szlak mnie trafia jak słyszę i widzę takie historie. Co do własności lotnych się nie wypowiadam, choć widziałem jak lata i uważam, że lata poprawnie. W rękach wytrawnego modelarza model z pewnością pokaże na co go stać choć uważam, że jego waga jest zbyt wysoka jak na niecałe 3m. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Kazdy może Jurku silnik i pakiet, który by go wyważył nie mieści się w kadłubie I niestety w tym stwierdzeniu sa poruszone dwie kwestie modelarskie ktore sa ze sobą ściśle powiązane: projekt modelu i jego wykonanie. Cos gdzies sie pogubiło Piotrze, jak bedzie Ci sie nudziło to prosze podaj wagę jednego statecznika. Ciekaw jestem czy cos sie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralski Opublikowano 5 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Piotrze, jak bedzie Ci sie nudziło to prosze podaj wagę jednego statecznika. Ciekaw jestem czy cos sie zmieniło. Z pętami, czy bez? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi