jethrotull Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 na próbę wrzuciłem jakiś akumulator LiPol do koszyka w HK i możliwe tylko dwie opcje wysyłki do Polski za 33$ lub 40$... także cena kosmiczna ja za samą przesyłkę...to dlatego, że w USA LiPole są traktowane jako przesyłka niebezpieczna, i muszą być specjalnie zapakowane, zabezpieczone itd, a cena przesyłki idzie w górę. Ale, HK otwarło niedawno magazyn europejski (w Holandii), raz że przesyłka znacznie tańsza w ogóle, a dwa że nie cackają się spacjalnie z bateriami (bo amerykańskie przepisy się nie aplikują). Na stronie HK można wybrać z którego magazynu się zamawia. Np. kupiłem ostatnio radio i zamiast 30 dolców za przsyłkę z USA zapłaciłem 9 euro bodajże. Inna sprawa że nawet płacąc 30 dolarów za przesyłkę miałbym to i tak taniej niż takie samo radio w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plisken Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 HK jest w Hongkongu, a nie w USA. Cena przesyłki zależy także od wagi. Zdarzyło mi się, że cięższa i większa paka była tańsza niż mała i lekka z samymi lipolami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Kapelusz z głowy piękne i funkcjonalne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jethrotull Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 HK jest w Hongkongu, a nie w USA.Racja, a europejski magazym jest w Niemczech a nie w Holandii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 a Holandia to gdzie jest? Bo już się pogubiłem MSPANC Linki i orczyk pasowałoby trysnąć lakierem w kolorze folii, to już całkiem nie będzie się w oczy rzucać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bluuu Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Dzieki Jak dojdzie warstwa zewnętrzna to się zajmę detalami Narazie poooowooooli to idzie ale zawsze do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 a Holandia to gdzie jest? Bo już się pogubiłem MSPANC Linki i orczyk pasowałoby trysnąć lakierem w kolorze folii, to już całkiem nie będzie się w oczy rzucać W Europie chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrus193 Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Tadeusz i reszta do sterów kierunków zawiasy z czymś tam hehehehe nie wiem jak to po Polsku jest http://kcmodelaccessories.com/barbi-horn-hinge-x-6pcs-582-p.asp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2015 Tadeusz i reszta do sterów kierunków zawiasy z czymś tam hehehehe nie wiem jak to po Polsku jest http://kcmodelaccessories.com/barbi-horn-hinge-x-6pcs-582-p.asp "to" po polsku to jest dźwignia steru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadeusz57 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ja tak to rozwiązałem, ster pionowy i poziomy działa. Pojawiła się ciekawostka, nie wiem czy ktoś na to zwrócił uwagę : jak zamontować ster pionowy (zawiasy). Tutaj nie da się typowo - jak to rozwiązaliście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Takie pytanko, jak wykończyć naszego łosia? jak folią to jaką? i czy dawać coś pod folie na balse? jak farbą to jaką? i jaki podkład będzie najlepszy po balsę? co wyjdzie lżej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Okleić folią w kolor , albo białą najtańszą i pomalować farbą akrylową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2015 a farba złapie się tak po prostu foli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2015 do malowania foli służy Prymol z tego co pamiętam. http://sklep-modelarski.eu/prymol-110ml-p-513.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenin Opublikowano 4 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2015 Bardzo dziękuje za podpowiedzi w czwartek odebrałem owiewki, i teraz zastanawia mnie jak dopasować gondole do profilu skrzydła znajomy doradził aby wyciąć szablon żebra i naciąć plastiki po szablonie drutem oporowym i teraz pytanie czy jest jakiś łatwiejszy sposób na idealne spasowanie czy zostaje tylko metoda odręczna? Łosiu na bogato : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Wzór z papieru przenieś na gondole tak z 3-4m niżej niż powinno, wytniesz, jeśli pasuje to przenosisz na gondole na właściwy wymiar, jeśli nie to poprawiasz i znowu wycinasz i do oporu aż wyjdzi idealnie. Po za tym możesz zrobić fazkę ze szpachli, która przykryje 1 milimetr szczeliny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Jak tam Panowie Wasze modele? Może ktoś już prawie na ukończeniu ma swojego Łosia? U mnie bardzo powoli idzie niestety... mam już zamontowane serwa od lotek i klap oraz oklejone balsą obie końcówki skrzydła. Zdjęcia wrzucę jak będę miał coś więcej do pokazania Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 U mnie nic. Brak czasu na modelowanie, niemniej widzę że w Mielcu już chłopaki oblatują: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Miejsce na latanie, obloty, nieprzeciętne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Droga zakładowa w mieleckiej Strefie Ekonomicznej, obok duże trawiaste błonia, tylko raczej nie do lądowania niczym, co ma podwozie.... Chyba wybrali się w złą godzinę, bo normalnie to tam generalnie bezruch jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi