endriuRC Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 18 minut temu, MGJ napisał: Było pięknie... ale mój błąd i trzeba będzie odbudować... \ Przeciągnięcie ? Bo wywinął się w korek.
Ares Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 4 godziny temu, endriuRC napisał: Muszę zakupić to serwo na wysokości aby nie było przypału. kilkadziesiąt lotów za mną tym modelem nie robie nim akrobacji tylko szybowanie i łapanie termiki jak narazie model lata bez przygód ma na sobie normalne ślady użytkowania i niech tak pozostanie. Pozdrawiam i życzę miłego użytkowania modelu Tak , u mnie również model służy do łapania termiki. Bądź ostrożny bo model jak za bardzo zwolnisz wpada w korka bez ostrzeżenia: groźne w przypadku zakrętu nisko nad ziemią. Ale trzeba mocno pociągnąć wysokość aby doprowadzić do takiego stanu więc spoko. Ale warto o tym pamiętać. Życzę pomyślnych lotów.
endriuRC Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 3 minuty temu, Ares napisał: Tak , u mnie również model służy do łapania termiki. Bądź ostrożny bo model jak za bardzo zwolnisz wpada w korka bez ostrzeżenia: groźne w przypadku zakrętu nisko nad ziemią. Ale trzeba mocno pociągnąć wysokość aby doprowadzić do takiego stanu więc spoko. Ale warto o tym pamiętać. Życzę pomyślnych lotów. Dziękuję bardzo za informację. Pozdrawiam
pietrku Opublikowano 29 Maja 2023 Opublikowano 29 Maja 2023 2 godziny temu, endriuRC napisał: Przeciągnięcie ? Bo wywinął się w korek. Przede wszystkim złamana podstawowa zasada szybowania na żaglu ( lub nie ) przy zboczu. Zakręt powinno się robić od zbocza, a nie do zbocza. No chyba, że to było podejście do lądowania? Ale fotki i widoki piękne. Oby model udało się naprawić. 1
MGJ Opublikowano 30 Maja 2023 Opublikowano 30 Maja 2023 10 godzin temu, pietrku napisał: Przede wszystkim złamana podstawowa zasada szybowania na żaglu ( lub nie ) przy zboczu. Zakręt powinno się robić od zbocza, a nie do zbocza. No chyba, że to było podejście do lądowania? Ale fotki i widoki piękne. Oby model udało się naprawić. Podstawowa zasada (znana mi ? ) złamana - jakieś "zaćmienie" mnie napadło, a potem było już za blisko i za wolno i za późno ? ... Model jest odbudowywany. W "międzyczasie" zakupiłem Lentusa i ... no zobaczymy. 1
sbogdan1 Opublikowano 30 Maja 2023 Opublikowano 30 Maja 2023 19 godzin temu, endriuRC napisał: Siemanko! Posiadam w swoim hangarze ten model kupiłem że względu iż powracam do modelarstwa po 5latach i musiałem przypomnieć sobie latanie ? No w końcu Andrzej, nareszcie wśród ,,żywych,,
endriuRC Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Niedzielne latanie przy bardzo mocnym z różnych kierunków wietrze było dość trudne lecz wykonalne dla tego modelu. Pokręciłem się troszkę po niebie z kilkoma lądowaniami model poradził sobie bez problemu. W dniu 30.05.2023 o 09:49, sbogdan1 napisał: No w końcu Andrzej, nareszcie wśród ,,żywych,, Zgadza się:)
MGJ Opublikowano 14 Czerwca 2023 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Reaktywacja rozbitego Herona zakończyła się pomyślnie. Testy, przy trochę (jak słychać i widać na filmiku) niekorzystnych warunkach pogodowych - udane. ?
endriuRC Opublikowano 17 Czerwca 2023 Opublikowano 17 Czerwca 2023 Sobotnie latanie pod wieczór ma swój urok ?❤️ 1
endriuRC Opublikowano 17 Lipca 2023 Opublikowano 17 Lipca 2023 Dzisiejsze latanie model jest rewelacyjny !
endriuRC Opublikowano 9 Października 2023 Opublikowano 9 Października 2023 Wczoraj przy bardzo silnym wietrze postanowilem polatać z kamerką. 97p3
Rekomendowane odpowiedzi