Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy,

Przymierzam się do zakupu Taranisa.

Ze względu na posiadaną przeze mnie dużą ilość odbiorników do nadajnika Turnigy 9X chciałbym zachować możliwość ich używania z nowym radiem.

Mam moduł w.cz Flysky FS-RM002:

http://www.banggood.com/Wholesale-Flysky-FS-GT3-Telemetry-Module-FS-RM002-For-2_4G-9CH-FS-TH9X-Transmitter-p-66598.html

Ponieważ jest trochę sprzecznych informacji w sieci co do możliwości włożenia tego modułu do Taranisa i jego poprawnego działania, chciałbym uprzejmie poprosić Kogoś z Krakowa, kto ma Taranisa, o empiryczne sprawdzenie, czy ten moduł da się użyć. W zamian za przysługę oferuję wdzięczność i czteropaczek piwa :)

Czy Ktoś zechciałby mi pomóc?

Pozdrawiam

Marek

Opublikowano

Pozwole sobie podlaczyc sie do tematu. Wiem, ze mozna w tyl taranisa wpyknac taki modul. Nie wiem jednak jak dziala wybor ktory modul do ktorego modelu ma byc aktywny. Jesli uzyskasz info prosze odpisz w temacie.

Opublikowano

Ktory moduł w jakim sensie ?

-wbudowany/podpiety - to wybór jest na pierwszej stronie ustawień modelu.

W sensie jaki typ modul jest podpiety - to nie ma znaczenia bo moduł podpięty dla odbiornika jest przezroczysty on mu podaje ppm i ma z głowy reszta po stronie modułu jak się dogada z odbiornikiem

Opublikowano

Dziękuję Krzystofie za propozycję, ale ciągle mam nadzieję, że może jednak Ktoś z Krakowa się zaoferuje. Do Limanowej mam jednak kawałek drogi...

Opublikowano

No niestety, nikt się nie zaoferował z pomocą. Nie bardzo chce mi się wierzyć, że nikt z użytkowników forum z Krakowa nie ma Taranisa.

Bo chyba znalezienie kwadransa wolnego czasu, nie jest takim wielkim problemem.

Fakt jest faktem, że moja prośba pozostała bez echa (poza ofertą Krzysztofa z Limanowej - dziękuję).

Trochę smutne.

Opublikowano

Spotkać się można na lotnisku, czy gdziekolwiek indziej.

Problemem, jak widać, jest umówienie się na to spotkanie, bo czatowanie na lotnisku w nadziei, że może w końcu pojawi się Ktoś z taranisem, jest trochę kłopotliwe...

Opublikowano

A może przenieść wątek do Imprezy i spotkania regionalne/POŁUDNIE? Wtedy szybciej ktoś się zgłosi. Pewnie większość osób czyta forum po tygodniu pracy czyli piątek wieczorem...

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.