Adamovsky Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Szanowni Koledzy i Koleżanki, zakładam temat ze względu na wiele rozterek, które pojawiają się w mojej głowie przy rozwijanym projekcie z Graupnerem Elektro rookie w roli głównej Kupiłem go z odległą myślą o robieniu zdjęć z powietrza i coś czuję, że powoli nadchodzi ten moment. Maszyna z fabrycznym silnikiem (260Z 7,4v 1800kv) lata bardzo przyjemnie na pakiecie 3s, jednak standardowy regulator 18A nagrzewa się na pełnym gazie do 60 °C (może i więcej), co czasami skutkuje ucięciem silnika. Gdybym dołożył trochę szpargałów (m. in. gopro 2), mógłbym przeciążyć dotychczasowy zestaw. Zdecydowałem się przez to na zakup mocniejszego silnika - Turnigy 2826 2200kv z reglem 40A. Obecnie czekam na przesyłkę z kabelkami, by trochę przedłużyć niezwykle krótki komplet silnik + regulator. Mam więc kilka dni na refleksję: jak zamontować silnik na istniejącej wieżyczce tak, by nieinwazyjnie odłączyć graupnerowski 260z, gdyż posłuży jeszcze wiele godzin w innym modelu. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tego typu przeróbką? Spodziewam się, że bez cięcia pianki w artystyczny sposób się nie obejdzie. Wg mnie oryginalne, plastikowe łoże jest wklejone do środka. Obawiam się cięcia na obecnym klejeniu - zasada klejone drugi raz nie trzyma zakorzeniona jest w moim myśleniu dość głęboko. Z drugiej strony nigdy nie kleiłem pianki-styropianu (to mój pierwszy model takiej konstrukcji), więc proszę o Wasze spostrzeżenia. Druga modyfikacja miałaby dotyczyć wzmocnienia ustrzerzenia T. Czasami na wspomnianej pełnej mam wrażenie, że usterzenie poziome tworzy lekki kąt ostry ze skrzydłami na skutek strugi zaśmigłowej. Jak myślicie, w jaki sposób można by go wzmocnić zachowując możliwość demontażu? Zachęcam także do wypowiedzi pilotów ES, Bety, Pioneera i innych, podobnych do Elektro rookie. Być może uda się zaadaptować jakieś Wasze rozwiązania Przepraszam jeśli nie zauważyłem jakiegoś podobnego tematu. Linki do podobnych spraw również są mile widziane Poniżej wrzucam przedstawiające aktualny stan silnika i regla. Pozdrowienia, Adam
micro Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Rozcinaj na klejeniu, to tylko osłona silnika.
motofan11 Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 W statecznik poziomy wklej pręt węglowy ok 2mm średnicy mam tak zrobione w ES i bardzo fajnie się sprawdza
Adamovsky Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Opublikowano 6 Lipca 2015 Dziękuję za podpowiedzi, Panowie Już rozciąłem model, niestety wyszło dość inwazyjnie wobec regla i silnika ale na moje oko da się je jeszcze wyklepać! micro: czy jesteś w stanie polecić jakiś sprawdzony klej do pianki z najpopularniejszego chińskiego sklepu? motofan1: rozumiem, że chodzi Ci o wklejenie pręta poziomo w statecznik? Wczoraj śruba po lataniu się po prostu ukręciła. Dobrze, że chciałem go rozkręcić, bo łepek tej śruby został mi na śrubokręcie
micro Opublikowano 6 Lipca 2015 Opublikowano 6 Lipca 2015 Do pianki użyj cyjanoakrylu (uwaga na palce ! , szybko wiąże ) . 0
dukeroger Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 olej najpopularnieszy chinski sklep kup Loctite 454 np tutaj: http://allegro.pl/loctite-454-klej-blyskawiczny-3-g-i5273518722.html
Adamovsky Opublikowano 7 Lipca 2015 Autor Opublikowano 7 Lipca 2015 Dzięki za odpowiedzi raz jeszcze! Jak tylko znajdę dłuższą chwilę, zabieram się do przeróbek
samolocik Opublikowano 7 Lipca 2015 Opublikowano 7 Lipca 2015 Kolego "Adamovsky", cyt. "olej" dobre rady typu klej do pianki 3 gramy za 24pln z przesyłką tylko zakup klej u siebie na miejscu. Wyjdzie taniej a 3 gramy kleju nie wystaczą na długo, więc wydasz za chwilę następne 24pln. Niestety nie podałeś z jakiego jesteś miasta, więc ciężko doradzić gdzie masz zakupić. Typowa cena kleju do pianki to np. 3,9 PLN za 20 gram np. tutaj: http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=21_49_572&products_id=14636 znajdziesz tam wiele klejó CA w różnym przedziale cenowym. Celuj w średnią gęstość kleju.
Adamovsky Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 Dziękuję za odpowiedzi Całe życie byłem przekonany, że klej CA po prostu spali materiał EPO... Zmieniacie mój światopogląd Piotr, żyję niedaleko kolebki Piastów, więc sklepów u nas dostatek. Co polecacie na dłuższe klejenie? Czytałem dobre opinie o UHU Por oraz Soudal 66a do drewna.
samolocik Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 U Kolegi "Motylastego" jest pełen spis klejów: http://motylasty.pl/warszt_4.html#dwarsz4
Adamovsky Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Dobry wieczór, w ostatnich dniach Graupnerek odszedł na dalszy plan, przez co piszę dopiero dziś. Silnik zamontowałem na kawałku sklejki (trudno nazwać to wieżyczką), żeby móc bez problemu założyć śmigło 7". W rozcięty środek piankowej wieżyczki włożyłem kawałek balsy na klej Pattex Express do drewna. Po założeniu ścisków zalałem przerwę Soudalem 66. Wieżyczkę dokręciłem na wkręty do wklejonych w wieżyczkę EPP kółek (swego rodzaju łoża). Wszystko układało się dość dobrze do momentu gdy postanowiłem dziś przetestować silnik. Wcześniej testowałem go po przykręceniu do klocka i wszystko było okej. Poniżej wrzucam filmik z nadzieją na uratowanie silnika. https://www.youtube.com/watch?v=HBGbNCDOGP0 Wydaje mi się niemożliwe, ażebym naciął wkrętem umieszczone wewnątrz kabelki silnikowe. Spróbuję jeszcze poprzestawiać funkcje na reglu, choć wcześniej nic z nim nie majstrowałem Proszę o opinie Was, doświadczonych z elektrykami, co może być z nim nie tak Dziękuję za głosy w temacie!
dukeroger Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 albo przeciales jeden przewod albo jak pisze kolega jeden sie odlaczyl na laczeniu
Adamovsky Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Okej, dzięki za odpowiedzi Czyli po raz kolejny zaczynam rozcinanie
piotrekrc Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Opublikowano 19 Sierpnia 2015 sklejkową wieżyczke zamontowałeś do kawałka balsy wklejonego do modelu?dobrze rozumie?
Rekomendowane odpowiedzi