Gość horn3t Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Pierwsza sesja malarska, jedno zdjęcie wyprałem lekko z kolorów żeby uzmysłowić jaka różnica powstaje dzięki jednemu suwaczkowi w programie komputerowym, taka sam różnica może powstać z wielu innych powodów jak ustawienia aparatu, ustawienie balansu bieli itp. kalibracji monitora karty graficznej itp. Kolory które oglądamy przy pomocy monitora komputerowego w wiekszości nie są tymi które widzimy na żywo na to trzeba brać dużą poprawkę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Coś pomału dłubie a raczej maluje -psuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 ..."maluje-psuje"... Coś faktycznie zepsułeś czy znowu kokietujesz? Pomalowane ładnie. Dobrze widzę, że maska ma już zaciemnienie linii podziału i weathering? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Zdjęcia robione komórą mi się nie podobają - ale tylko tym dysponowałem w danej chwili, maska i skrzydła na razie przetarte suchym pędzlem - aluminium i suchymi pastelami - to początek psucia oryginał był dość mocno powycierany i sponiewierany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Oryginał miał połamany ogon. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Oryginał miał połamany ogon. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Nic trudnego do zrobienia ale ak nie będę go męczył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Czym zabezpieczysz pastele? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak już wszystko pobrudzę powycieram itd. całość badzie pokryta bezbarwnym lakierem matowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Praktycznie prace malarskie zakończone teraz jeszcze parę detali (chłodnica, dysza Venturiego, celownik, skóra na boczki, zagłówek, tablica przyrządów) i będzie można wkładać wyposażenie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Super trafiłeś z tym malowaniem. Takiej jedenastki jeszcze nie było. I pomyśleć, że kilka lat temu o wykonaniu tego modelu się wyłącznie mówiło a nieliczni podejmowali wyzwanie. Teraz jedenastki (min. dzięki forum) stają się popularne jak Extry 330 A wracając do model to czy znasz już jego wagę? Jaką techniką robisz znaki... natrysk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Teraz nie ważyłem może uda mi się to zrobić w sobotę, oznaczenia malowane natryskowo akrylami Tamiya szablony robione ręcznie taśmą różną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Powklejałem dziś zawiasy i zrobiłem ważenie oraz bilans pusty model bez wyposażenia waży koło 4 400 g. Dokładnie poniżej 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Powklejałem dziś zawiasy i zrobiłem ważenie oraz bil ans pusty model bez wyposażenia waży koło 4 400 g. Dokładnie poniżej No i elegancko. Czyli 6kg masz w zasięgu ręki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 No i elegancko. Czyli 6kg masz w zasięgu ręki. Z paliwem ciut więcej koło 6500 g ale i tak jak dla mnie to super wynik, myślę jak by poskładać model według koncepcji projektanta czyli kryty na "mięko" folią bez dodatków redukcyjnych to masa do lotów w granicach 5 kg jest spokojnie do osiągnięcia ale wtedy można modelem próbować łapać termikę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 20 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2016 Krzychu, waga jest ok, mój P11g zrobiony z tego zestawu ważył podobnie i na siniku RCGF 26 ccm latał bardzo dobrze. Pięknie go zrobiłeś, gratulacje. Chyba wszyscy są pod wrażeniem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Ładnie wygląda to pod maską. "Dzieje się" i to efektownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Krzysztof, model bardzo ładny. Mógłbyś spróbować jednak kupić porządnego pilota, bo trochę odstaje jakością od modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Krzysztof, model bardzo ładny. Mógłbyś spróbować jednak kupić porządnego pilota, bo trochę odstaje jakością od modelu . Masz jakieś propozycje? Wiem że szkarada postaram się go trochę "uczłowieczyć". Taki ładny http://www.warbirdpilots.com/product_p/russian-rc-pilot-figure.htm tylko cena mnie powala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość horn3t Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udało się dziś poskładać wszystko w jeden kawałek, całość bez paliwa waży 6 300 g. 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Piękny, piękny . Krzysztof, udanego oblotu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi