herkristo Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 A jednak chyba miał i na dodatek zbudował całkiem ładnie. http://www.paoloseverin.it/page83/page83.html Wszystkie modele z Tej firmy są bardzo ładne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Czasami oglądam tak wypieszczone modele samolotów, że aż oczy bolą widać kunszt modelarski i chirurgiczną precyzję tyle, że oryginał był produkowany z mniejszą finezją i dbałością o jakość, a eksploatacja dawała szybko w kość konstrukcji uwidaczniając pofalowane pokrycie skrzydeł kadłuba itp. Fajnie, że żółty brzydal się podoba aż się kusi o model tylko szkoda, że to cywil i nie wyścigówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Ostatnio jakoś ten mnie zaczął fascynować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Piękny PWS a wersja dwupłatowa piękniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Kolejne ptaszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Patryk, napisz, co wkleiłeś, bo strasznie mi się podobają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Bartek to jest Ryan PT-22A Recruit trainer to ten z gwiazdą. Zwróciłem uwage na niego bo Harison Ford miał na nim wypadek (chyba), z pływakami wygląda lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Kapitalna maszyna. Prawdziwe pole do popi.. do wykazania się Chyba na niego zachoruję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Taki fajny samolot, podoba mi się pomimo, że to ruski bllleeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Nie wszystko co ruskie to bllleeee... Miałem kiedyś posklejanego z MM model UT-2. Był śliczniusi i nie mam pojęcia, co się z nim stało na "przestrzeni wieków". Teraz fascynuje mnie ruski Mig-31. Poszukaj naYT filmiku o lotach tych maszyn w zimie. Super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herkristo Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Jędrek! do roboty! pokaż jak niewiele masz do ukończenia swojego UT2. ( zaraz przyjdzie Jędrek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Trza go lekko poskładać do fotek . Ale taką fotkę już mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Andrzeju pokaż więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Na razie model zafoliowany czeka na swoją kolejkę do skończenia. Budowałem go na przełomie lat 88/89. Nawet go korniki nie zżarły. Konstrukcja w zasadzie sklejona do wykończenia. Dwie fotki niektórych drobiazgów. płoza ogonowa, pióra z piły taśmowej do cięcia drewna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Na tych Utionkach ( UT - 2 ) wyszkoliło się wielu polskich pilotów podczas WW II, ale tych bolszewicko - berlingowych. . Gdzieś na stepach w Kazachstanie. Oryginał miał ponoć za słaby silnik i tendencje do korka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grifon Opublikowano 24 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Ruskie nagrabili sobie u mojej rodziny, ale nie ma co winić za to samolotu. Przeszukuje internaty, ale trafiam na śmieciowe rysunki w kiepskiej rozdzielczości dysponuje ktoś jakimiś dobrymi materiałami o UT- 1 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
302_Osh Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Na Facebooku jest grupa o nazwie "Early Russian and Soviet aircraft", mnóstwo fotek i nieznanych konstrukcji pochodzenia rosyjskiego (sowieckiego?). Niektóre naprawdę mocne. Tam bym popytał o UT-1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Od tak znalezione w necie. Spelnilem jedno z Twoich marzen . Nie jest to wprawdzie makieta , ale zawsze PRAWIE MAKIETA . Wklejam na razie fotke ze strony producenta , ale moj juz gotowy w "hangarze" stoi. Jedna z opcji jest tez TWOJE malowanie , ale ja zrobilem to ktore jest na fotce . Niestety nie ma wersji na nartach ( choc mozna przeciez dorobic ) . Jutro wkleje zdjecia mojego .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 To jest szkaradztwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 To nie szkaradztwo tylko obserwacyjny Siebel Si 201 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi