skippi66 Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Widzę że wsadziłeś na fotel ten nieszczęsny, betonowy balast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 9 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Nieszczęsny, ale prawdziwy. Sprawca tej tragedii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Wtajemniczeni wiedzą co to jest, a niewtajemniczeni będą zaskoczeni i zdziwieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Wtajemniczeni wiedzą co to jest, a niewtajemniczeni będą zaskoczeni i zdziwieni. Jedna z teorii wypadku PZL H12 byla, ze przesunal sie worek z balastem. Tadeusz Soltyk twierdzil, zo po prosto zbyt mala statecznosc tak jak to juz byla o tym mowa wczesniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Każda z tych teorii może być prawdziwa i wzajemnie nie wykluczają się. PZL-12 był niestateczny ze względu na wysoko umieszczony silnik, a balast w czasie przechyłu mógł się przesunąć. Tak czy inaczej samolot w 6-tym locie został rozbity, a konstruktor zmarł w drodze do szpitala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Troche niebardzo jak silnik spadnie na plecy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Chyba Rychter pisał że dużą rolę w tragedii odegrały mizerne umiejętności pilotażowe Pułaskiego. Tak czy siak, Krzysiek musi swój balast dooobrze przymocować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stema Opublikowano 12 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Na szczęście Krzysiek lata bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 15 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Małymi kroczkami do przodu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 jak Ty to robisz, że każda Twoja budowa jest taka czysta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 Krzysiu! A wyrób tej dyszy Venturiego to pokazałeś wcześniej, bo nie pamietam? Też mnie takie czekają, więc jestem ciekaw technologii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 15 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2018 jak Ty to robisz, że każda Twoja budowa jest taka czysta ? Krzysiu to jakis cyborg . To co on robi NIE MOZE byc prawda ....... To ze czysto robi , to BIES go drapal ( BIES lezy na polce ) , ale on ma ZAWSZE czysto dookolo "roboty" ! Ja to czesto w takim chlewie pracuje , ze raz to sie zwyczajnie poplakalem ze zlosci na siebie ....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Ja to czesto w takim chlewie pracuje , ze raz to sie zwyczajnie poplakalem ze zlosci na siebie ....... witaj w klubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 16 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Ja to czesto w takim chlewie pracuje , ze raz to sie zwyczajnie poplakalem ze zlosci na siebie ....... No i właśnie tego chcę uniknąć Marek, popatrz na post 84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Krzysiu to jakis cyborg . To co on robi NIE MOZE byc prawda ....... To ze czysto robi , to BIES go drapal ( BIES lezy na polce ) , ale on ma ZAWSZE czysto dookolo "roboty" ! Ja to czesto w takim chlewie pracuje , ze raz to sie zwyczajnie poplakalem ze zlosci na siebie ....... Jarek, chłopaki nie płaczą No i właśnie tego chcę uniknąć Marek, popatrz na post 84 Krzysiek, bałaganu czy płaczu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2018 Gdyby nie sprzątał przed każdym zdjęciem... dawno już by było po oblocie. PS. Tylko podziwiać, i pracę i porządki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 W tym całym moim bałaganie, gdzieś mi się zapodziały pływaczki, ale już je odkopałem i pomalowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 17 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Nareszcie go mam ! Krzysiu , na prawym plywaczku masz jakies male wgniecenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 17 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 No pewnie. To był prototyp, a jak wiadomo "na prototypa to tylko ręczna robota" , czyli klepanie młotkiem. Wgniecenia są jak najbardziej na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi