kesto Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Elementy laminatowe z form gipsowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenar Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 jakiego gipsu użyłeś tego? normalnego co można w każdym budowlanym kupić czy tego bardziej profesjonalnego z domieszką sylikonu? gotowy odlew zabezpieczyłeś wax'em przed laminowaniem? czy użyłeś jakiegoś domowego środka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 20 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 To jest gips ceramiczny, lepszy od zwykłego budowlanego. Formę przed założeniem laminatu trzykrotnie pokryłem woskiem Honeywax. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 21 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 W międzyczasie zrobiłem rurkę Pitota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 5 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie wiem jak inż. Puławski chciał obudować silnik, ale ja zrobiłem to tak. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Klos Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Nie sadze aby zrobil to lepiej! ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Wyciąłem rączki na końcach skrzydeł i zaczynam walkę z zamocowaniem "tostera" , jak to określił jeden z kolegów. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Czas na odciągi. Na pierwszy ogień poszedł tylny. Zrobiłem wzornik i ze starych strun gitarowych i kawałka blaszki mosiężnej zlutowałem takie coś. Po zamontowaniu wygląda całkiem znośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Z podłogi to jeść można , to jest modelarnia czy szpital? Ja się pytam? To samo model, sterylny do bólu, jak Ty to robisz !!!!????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Show room jak sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 12 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Z podłogi to jeść można , to jest modelarnia czy szpital? Ja się pytam? To samo model, sterylny do bólu, jak Ty to robisz !!!!????? w photoshopie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 13 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Przednie odciągi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Z podłogi to jeść można , to jest modelarnia czy szpital? Ja się pytam? To samo model, sterylny do bólu, jak Ty to robisz !!!!????? Też się zastanawiam. Bo u nas z Tomkiem to zawsze trochę taki bałaganik bywał....... żeby tak delikatnie powiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 13 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2017 Hehehe ,ciągły pośpiech robił swoje!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Na górze kadłuba było przetłoczenie, aby śmigło nie haczyło konstrukcji, więc musiałem wystrugać podobne. Wymaga to jeszcze trochę pracy, ale nie jest tragicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 17 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 wyklepane z amelinium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Nieprzyzwoicie ładnie. Jakiej grubości blaszka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Eeee...malowane . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 23 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2017 Skrzydła będą blokowane przed rozsunięciem za pomocą wklejonych w płaty kołków metalowych z zatoczonymi rowkami, w które wejdą odpowiednie wycięcia pokrywy kadłuba. Może nie jest to najprostsze rozwiązanie, ale moim zdaniem - eleganckie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kesto Opublikowano 8 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Musiałem jakoś wymyślić mocowanie pływaczków podskrzydłowych. No i tak to wymyśliłem i pomału dłubię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi