Atomizer Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 A czy ten sketchup to się nadaje do projektowania??? czy do zrobienia szybkiej i prostej wizualizacji. Dawno już nim się nie bawiłem i nie znam dziś jego możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Projektuję modele w sketchupie 8. Nie wiem jak to jest w nowych wersjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Każdy program graficzny się nadaje do projektowania. Nawet Paint. Kiedyś była tylko deska kreślarska i linijka z ołówkiem. I też projektowano np. B-52 czy rakietę Saturn. Programy to tylko narzędzia. Żaden nie zastąpi jednak wizji konstruktora, nie opracuje rozwiązań, nie zastąpi wyobraźni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomizer Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Coś ruszyło do przodu z projektem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Niestety nie. Na razie modeluję... strych. Do zimy na pewno niczego nie ruszę w modelarstwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 No i masz, muszę się wziąć za ten model, bo coś sie opierniczam w temacie . Jest już druga część. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 17 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Paliwo takie samo przewidujesz? (Jeśli tak - to łoj!!!! będzie się działo na lotnisku... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Hehe, jakby samochody były na takie paliwo to by kierowcy nigdy nie zaglądali na stacje benzynowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 17 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Model mam już wyrysowany od jakiegoś czasu. Muszę go jeszcze oczyścić i rozwinąć na płaszczyznę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 19 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Zastanawiałeś się jak będą się zachowywać skrzydła z zerową cięciwą na końcówce? Choć w sumie trójkąt to fajna figura. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 19 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2016 Sądzę, że normalnie będą się zachowywać. Myślę, że od pewnego momentu (gdy cięciwa będzie zbyt mała) po prostu przestaną działać. Wyjdzie w praniu. Dlatego lubię takie projekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ostatnio podgoniłem trochę robotę. Wydrukowałem sobie głownie przekroje kadłuba i skrzydło. lepiłem wszystko na bieżąco. W starym stylu, ze tak powiem. Zdjęć za bardzo nie mam, bo skoro planów nie ma to i nie robiłem instrukcji zdjęciowej. A dzisiaj miał miejsce oblot Jednak nie wyszedłem z wprawy Rozpietość 100cm Silnik Emax cf2812 Śmigło 7x3,5 Aku: 3S1300mAh Waga do lotu 450gram 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 I kolejny, niecodzienny latacz w Twoim wykonaniu. Jak go wykończysz - będzie rewelacyjnie wyglądał na niebie Gratuluje modelu i oblotu PS Wychodzi na to, że pomioty piekielne mają błędniki znacznie bardziej rozwinięte od ludzi, bo stateczności (zwłaszcza przy niskich prędkościach) to ten pojazd za wiele nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Czy ja wiem? Ten model potrafi wolno latać. W sumie startuje na pół gazu. Dzisiaj już go trochę podregulowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 23 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Teraz faktycznie jest znacznie lepiej. Ale na poprzednim filmie - około 1:00 - gdy zjechałeś przepustnicą, żeby zobaczyć jak szybuje i przy podejściu do lądowania kolebało nim mocno. I absolutnie nie odbieraj tego jako krytyki. Wręcz przeciwnie - jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności jako konstruktora i oblatywacza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 23 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Dołożyłem 5g na nosie i przestał się kiwać. Tak to jest z oblotem, nigdy nie wiadomo jak to będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Robert: zmien juz tego ksiecia na krola, i spokojnie bez znaku zapytania Super projekt - jak dostanie kolory to bedzie pelen wypas, jakbym mial (piekielnie) jeczec to czerwone podswietlenie by dalo czadowy efekt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Fajny deproniak - się mi podoba. Chyba wrócę do budowy modeli. Też jestem za zmianą księcia na króla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławek Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Tytuł królewski i ulotnienie gwiazdy anty-Betlejemskiej to Robert ma w cyrografie podpisanym z Lucynką .... Dla mnie bomba i czekamy na wykończenie wizualne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 24 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 "Krul Depronu" jak nic :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi