MASK Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 1 minutę temu, jarek996 napisał: Obydwie sa nowe ? 40 wyglada na troszke "ruszona" ....... Marcin , moja 155 kupilem chyba tanio ! Ta wczesniejsza ( ktora mi sprzatneli sprzd nosa ) poszla chyba drozej ....... No nie, obie używane. Ale ja jestem w tych sprawach cierpliwy, bo inaczej nie miałbym 3/4 swojej kolekcji Temat Twojej 155, to raczej na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 9 minut temu, Paweł Praus napisał: No nie miał szczęścia ten motorek... kombinerki to nie jest najlepsze narzędzie dla silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Niezle "dobity" ......... 14 minut temu, MASK napisał: No nie, obie używane Uzywanych troche sie przewija to tu , to tam . Jak wiesz chce dokonczyc te cholerna kolekcje , ale interesuja mnie TYLKO nowe . Tutaj mowimy o innych przedzialach cenowych. Na razie niecierpliwie czekam na uzywana 155 ( + zwykla120 ) ktore ida juz z Norwegii. Nigdy w moim zyciu nie mialem nic przeciw "uzywanym" kobietom ( nie mam na mysli "niecnotliwych" , tylko rozwodki , wdowy i inne porzucone ) , ale silniki chce miec TYLKO nowe ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 No ja wiem, że szukasz nowych, ale ja pokazałem swoje w kontekście aukcji którą pokazał Błażej. Jeśli tylko znajdę jakąś nówkę w przedziale od $170 do 500 EUR, to biorę dla Ciebie bez pytania No jeśli będzie poniżej $170, to jednak wezmę dla siebie Jeszcze taki mały off top., po ile chodzą u Was Saito open rocker? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 8 minut temu, MASK napisał: Jeszcze taki mały off top., po ile chodzą u Was Saito open rocker? Jakiego szukasz ? Zdecyduj sie PO ile ma byc ta ENYA , abys ja wzial dla siebie ? No moze za 500 to przesadzilem , ale za 400 to bierz. NOWA W KARTONIE ( 35 i 40 ) . Teraz zaluje troche , ze niekupilem tych co do ktorych mialem watpliwosci czy sa NOWE ( wlasciciel nie byl pewien , wiec nie chcial uzyc slowa NOWE , tylko uzywal JAK NOWE ) . Byly chyba po okolo 200 EUR za sztuke . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 Panowie, dajcie szansę kupić nową 120 R.... Może nie wypada na tym forum, ale dziś 3h walki z Saito - a właściwie własnym brakiem doświadczenia.... działa jak marzenie jak już poszedłem po rozum do głowy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 9 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 6 minut temu, M.Ch. napisał: Panowie, dajcie szansę kupić nową 120 R.... Wrocila Ci ochota na R120 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 9 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2020 9 minut temu, jarek996 napisał: Jakiego szukasz ? (...) Nie szukam, bardziej mnie interesuje po ile chodzą w Europie. Ale może sobie na PW pogadamy - choćby dla czystości wątku 21 minut temu, jarek996 napisał: (...) Teraz zaluje troche , ze niekupilem tych co do ktorych mialem watpliwosci czy sa NOWE ( wlasciciel nie byl pewien , wiec nie chcial uzyc slowa NOWE , tylko uzywal JAK NOWE ) . Byly chyba po okolo 200 EUR za sztuke . Wracamy na ziemię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 https://www.ebay.de/itm/Enya-35-4C-4-Takt-Motor/223995494970?hash=item34272c023a:g:jcAAAOSwPt9eq5SB Wyglada ZLE , ale jak sie czlowiek przyjrzy , to widac , ze wiele nie polatala ............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 To chyba nowy silnik, może nawet nie uruchamiany. Te przebarwienia, to od tej paskudnej żółtej gąbki z pudełka. Tu jeszcze jeden:https://www.ebay.com/itm/Enya-35-4C-RC-Four-Cycle-model-airplane-engine-4-stroke-vintage/164189577104?hash=item263a761f90:g:FFMAAOSwV-JetAEp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 28 minut temu, MASK napisał: To chyba nowy silnik, może nawet nie uruchamiany. Masz chyba racje. Teraz popatrzylem dluzej i wyglada na nowy . Moze trzeba "uderzyc" ? Pudelko mozna kupic osobno. Mam mala "szrame" , ale z tym mozna zyc .......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 Zdaje mi się, że ktoś jednak próbował go uruchomić i na tym skończyła się kariera tego silnika. Takie motory najlepiej rokują. Konsolki są czyste, dźwignia przepustnicy też, ktoś tylko kombinerkami się przyłożył do tej piasty Wiesz, takie silniki zaspokajają potrzebę posiadania za wszelką cenę. Poza tym są stosunkowo tanie, bo wymagają wkładu pracy. Jako ogniwo pośrednie pomiędzy posiadaniem nówki a nie posiadaniem żadnego są doskonałe 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 49 minut temu, MASK napisał: Wiesz, takie silniki zaspokajają potrzebę posiadania za wszelką cenę. Nie mam takiej potrzeby.? Najwiecej nieprzespanych nocy mialem przez "niemanie" 155 .Open rockery ( w sumie to ich brak ) nie wplywaja w zaden sposob na moje samopoczucie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 15 minut temu, jarek996 napisał: 155 ( uzywki ) kupilem , bo bede uzywal , na 35 latal raczej nie bede , wiec interesuje mnie TYLKO nowa. Taki open rocker to fajna sprawa do napędu jakiegoś klasyka. Jak będziesz już miał w łapach, pomacasz i powąchasz, to zobaczysz, że będziesz chciał najpierw posłuchać, a potem polatać Ja czasem nawet nie lubię kupować nowych silników, bo nie mam serca takiego uruchamiać 15 minut temu, jarek996 napisał: Nie mam takiej potrzeby.? Rozumiem, ja piszę o sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 "moja" potworna enia https://www.ebay.pl/itm/293568194720?ul_noapp=true&autorefresh=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 1 minutę temu, witold_pi napisał: "moja" potworna enia https://www.ebay.pl/itm/293568194720?ul_noapp=true&autorefresh=true Kupiłeś, czy wrzucasz po prostu link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 wygrałem licytację ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 1 minutę temu, witold_pi napisał: wygrałem licytację ? Gratuluję!!! Super cena, a i silnik nie bardzo chodzony! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 10 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 ciekaw jestem czy można przerobić go nma GX a- nowa głowica, świeca osa i gaźnik walbro np z mvvsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 11 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 5 godzin temu, witold_pi napisał: ciekaw jestem czy można przerobić go nma GX a- nowa głowica, świeca osa i gaźnik walbro np z mvvsa? Ups... zabrzmiało jak bąk w salonie ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi