Konrad_P Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Też myślałem, że będzie problem z zakładaniem tej zawleczki, ale okazało się, że zakładam ją bardzo szybko. W ogóle nie robi to jakiegokolwiek problemu. Cieniutki namagnesowany śrubokręt, przykładasz drugim palcem popychasz i zawleczka wskakuje w swoje miejsce. Sam byłem zdziwiony, że to tak gładko poszło. Te snapy muszą teraz zostać bo nie zdążę na Żar a potem też będzie z czasem problem, więc do końca sezonu dolatają. Po sezonie w listopadzie - grudniu wyjmę, ocenię i podejmę decyzje, czy wycinać większy otwór tak aby zmieścił się klasyczny metalowy snap czy wkładać te plastikowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Chwilkę mnie nie było a tu taka dyskusja ...o prostych snapach . Ja tam się za bardzo nie znam,za to nadrabiam lataniem W czasie krótkiego wypadu nad Solinę zaliczyłem Bezmiechową na którą miałem już nie raz się wybrać ale zawsze było nie po drodze. Oczywiście jak to z moim "szczęściem" do odpowiednich warunków na zboczu (podobnie jak i w Mechelinkach) wiatru zero albo w niekorzystną stronę ale po to właśnie mam wersję elektro żeby mimo wszystko i tak polatać . Dwa filmiki ,jeden z dojazdem(robi wrażenie) dla Tych co nie widzieli i filmik z lotem na "siłę" żeby było że latałem na Bezmiechowej W drugim locie udało mi się złapać trochę termiki i dłuższą chwilę posiedziałem w powietrzu latając w towarzystwie szybowca Bocian . Samo wrażenie góry ,widoki,budynek z pokojami zaraz przy zboczu robią znakomite wrażenie. Na pewno tu jeszcze przyjadę !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Pięknie. Zazdroszczę. Teren, widoki, okolica zaje...piękne. A lot Toxiciem, fajny, start bez silnika jak dla mnie niespodziewany. A silniczek naprawdę daje radę, tak patrząc myślę, że ten mój będzie słabszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 No start bez silnika bo liczyłem na jakieś noszenie a tu odwrotnie ,dusiło masakrycznie . Kolejny start na pełnym gwizdku ciut wyżej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 No Panie Szok,zaliczył pan Bezmiechową i ciutek Bieszczad,urywa du.e no nie .Szkoda że nie trafiłeś na warunki lotne bo jazda była by bez trzymanki.Ale spoko jeszcze coś zorganizujemy,może na jesień ,pozdrowienia dla Małżonki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Przyznam Rafał, że Małżonka w przeciwieństwie do Ciebie zna podstawowe zasady - "Nie lataj w słońcu"...... :-p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Hehe, to prawdziwie modelarska żona . Przez tyle lat mojego modelowania zna podstawowe,bezpieczne zasady lotu,obiecanki że kolejny model to ten ostatni ,pomoc przy składaniu modeli czy fakt że nie muszę się ukrywać z zakupem modelarskich gadżetów . Nagrywanie idzie jej biednie ale opierd.... dość dobrze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Hehe Rafał to drugie to zawsze wychodzi gładziutko Powiem Ci że widok piękny rozciąga się z tej góry, a i TOXEM nieźle zaszalałeś.Jak zwykle świst nieziemski, no i audytorium miałeś, zazdroszczę pozytywnie.Co do filmiku.... e nie przesadzaj dobrze jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 "Zaszalałeś"...hmm Szkoda ze ta Bezmiechowa tak daleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Jurek...może nie zaszalałem dosłownie bo nie było żadnych warunków ale nie śmiej się z wypowiedzi Bogusia ,w pewien sposób była to spontaniczna ,szaleńcza wyprawa z Toxikiem na Bezmiechową. A z ciekawości byłeś ,jak oceniasz tą górę ? Planuję jesienny wypad w konkretną, przewidzianą pogodę/wiatr ,może dołączysz ? Z opowiadań pani w recepcji przewija się tam sporo modelarzy.Ponoć na majówce była tam grupa ok.50 osób ,Niemcy ,Polacy. Po pikniku na Żarze też jest tam rezerwacja na kilkanaście osób . Doba-pokój dwójka kosztuje 118 zł ,kolejne 108 zł.Na dole budynku restauracja ,model można rzucać z okien pokoi hotelowych . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Wiem,wiem. Chłopaki jeżdżą tam po pikniku. Ten rok mam obsadzony wyjazdami masakrycznie. Bezmiechowa sie nie zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 dzięki Jurek za kontakt. Toxic już za 4-5 tygodni . Uzbrojenie-silnik HackerB50-8S+6,7:1 na 4S , reg-MEZON 125 ,serwa KST125 z zintegrowanym systemem napędowym , śmigło RF16x16 ,zasilanie dodatkowe 2S +becJeti 10A .Mam nadzieje , że w czasie wakacji jeszcze polatam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Bardzo prosze. Ujawnił byś sie gdzieś, bo słyszałem ze bazę modeli masz silidną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bostyl Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 witaj, bazę mam fajną i w ciągłej budowie ale jak się kiedyś ujawniałem to była fala hejtów . Panowie ,modelarstwo to hobby ,sposób na życia a wysłuchiwać krytyki nie potrzebuje .pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 ... Uzbrojenie-silnik HackerB50-8S+6,7:1 na 4S , reg-MEZON 125 ,... , śmigło RF16x16 ,zasilanie dodatkowe 2S +becJeti 10A . Mój silnik Poly-Tec to prawie odpowiednik Twojego. Zrobiłem dziś testy i przy tych łopatkach wyszło z logów 149,8 A, więc jeśli ten Mezon nie ma rezerw to może być mało. serwa KST125 z zintegrowanym systemem napędowym I mam jeszcze pytanie, co to jest serwo ze zintegrowanym systemem napędowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Konrad ,Mezony wytrzymują spokojnie raz większy amperaż. Ja mam Mezona 120 i ustawione odcięcie na 160 A a w piku parę sekund może być dobrze ponad 200 A . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Wg tabliczki znamionowej ten Hacker na 4S bierze 145A a na 3S ma 90A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 To przy łopatkach 17*10 na 4S Jeti Box pokazał 185 A Mezon łyknoł troszkę prądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Konrad ,Mezony wytrzymują spokojnie raz większy amperaż. Ja mam Mezona 120 i ustawione odcięcie na 160 A a w piku parę sekund może być dobrze ponad 200 A . No to podobnie jak Castle. Niestety nie znalazłem dokłdniej instrukcji do tego Mezona a to co znalazłem to podawało tylko 125A Wg tabliczki znamionowej ten Hacker na 4S bierze 145A a na 3S ma 90A Tomek ten mój Poly-Tec też niby tylko przy 4s i łopatkach 16x16 125A a dziś pewnie gdybym nie miał odcięcia na 150A to pewnie bym te 150A przekroczył no i moc wykazała 2kW gdzie producent deklaruje 1,8kW. Ja już dawno przestałem wierzyć producentom To przy łopatkach 17*10 na 4S Jeti Box pokazał 185 A Mezon łyknoł troszkę prądu No toś mnie Marcin bardzo mocno zmartwił, bo myślałem że zmienię łopatki z tych 16x16 właśnie na 17x10 po to aby nie dobijać tych 150A. Przyjdzie w tym momencie zamienić na 16x13. Przy 3s na 16x16 log pokazał 80A gdzie producent deklarował 60A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 witaj, bazę mam fajną i w ciągłej budowie ale jak się kiedyś ujawniałem to była fala hejtów . Panowie ,modelarstwo to hobby ,sposób na życia a wysłuchiwać krytyki nie potrzebuje .pozdrawiam . Nie tu. Gdzieś na lotnisku lub górce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi