bostyl Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 System zintegrowanego napędu zamówiłem w Hyperflight.co.uk ,produkt cod SRIDS-KST-25 ,jest to cały kompletny system montażu serwa w skrzydle z niewidocznym przeniesieniem napędu na lotke , wyjście serwa dodatkowo podparte łożyskiem przedłużając żywotność serwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 System zintegrowanego napędu zamówiłem w Hyperflight.co.uk ,produkt cod SRIDS-KST-25 ,jest to cały kompletny system montażu serwa w skrzydle z niewidocznym przeniesieniem napędu na lotke , wyjście serwa dodatkowo podparte łożyskiem przedłużając żywotność serwa. Aaaa... nie wiedziałem, że po polsku to tak się nazywa , czyli LDS. Cóż człowiek całe życie się uczy czegoś nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Po polsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Udało mi się zarejestrować na pikniku na Żarze krótki start Konradowego Toxa . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Rafale bardzo dziękuję za filmik. Poniżej kilka ekranów z logów regulatora. Mała legenda. Latałem na pakietach 4s i 3s na łopatkach 16x16. W którymś momencie zmieniłem łopatki na 17x10 i latałem dla próby na pakiecie 3s. Może komuś coś cię przyda. Wydaje mi się, że przedostatni segment to łopatki 17x10 i 3s. Gdyby tak faktycznie było to przyznam się, że jestem mocno zdziwiony bo i pobór A i moc silnika są niższe od parametrów na łopatkach 16x16, a odczucia organoleptyczne zgoła odmienne. Na 3s i 16x16 model leciał. Szału nie było ale dało się latać, zaś na 17x10 to już gęba się cieszyła podobnie jak przy 16x16 i 4s. Jak dla mnie różnica jest przy starcie. Łopatki 16x16 na 4s wyrywają rękę i jest jak dla mnie trochę stresowo, a przy 17x10 na 3s pięknie i spokojnie wychodzi z reki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oko 007 Opublikowano 16 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Chłopaki ładnie wam te Tox-y po niebie szurają nic tylko gratulować i zazdraszczać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Wiem jedno na pewno ! Model Konrada jest świetnie widoczny od spodu ,te pasy biało czerwone widać rewelacyjnie w stosunku do mojego czy Marcinowego modelu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Czas leci a Toxicowi zbiera się nalot (nie kurzu na półce) Koniec lipca zaowocował wypadem nad morze i polataniem na płaskim jak i na zboczach,klifach. Spotkani koledzy z forum,świetna atmosfera,porady jak latać,lądować na ciężkim terenie . Model spisał się znakomicie ,żarty kolegów odnośnie zamontowanego silnika były do czasu jego odpalenia .Moc,wznoszenie robiły wrażenie. Model najpierw polatał sobie na pograniczu Sarbinowa i Chłopów na przydrożnym polu . Znakomita termika ,lekki wiaterek sprzyjał długim ,leniwym ,spokojnym lataniem i świrowaniem . i filmik z tej miejscówki Kolejnym zaliczonym miejscem były kultowe Mechelinki. Udało się spotkać z liczną grupą kolegów jak i zarwać przypadkowe "laski" do pamiątkowej foty Zawarliśmy znajomości z Janegabem,Kierownikiem,Listwą,Specyfikiem,Arnim,Doktorem i mniej znanymi i filmik z latania Kolejna miejscówka to peron w Niestępowie .Całkiem ciekawe miejsce,lekko hardkorowe z lądowaniem.Nie ukrywam iż pierwsze lądowanie zaliczyłem w zbożu na dole z powodów obawy o model. Udało się też siąść prawie na krawędzi i filmik ze zmagań z peronem Ostatnim zaliczonym miejscem było latanie na zbiorniku w Żarnowcu. Fajnie,trochę słabo wiało ale dało się polatać. Fotki a niebawem filmik 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 No i kolejne fakty z lotów Toxica ale wcześniej obiecany ,zaległy film z latania na zboczu zbiornika w Żarnowcu Po wakacjach Toxic zaliczył Alpy gdzie spisywał się rewelacyjnie .Latanie w górach ,prawie w chmurach ,dolinach było nowym doświadczeniem. Aby się nie powtarzać, szerzej o tej wyprawie można przeczytać tutaj w naszym lotniskowym temacie http://pfmrc.eu/index.php?/topic/29017-lotnisko-modelarskie-k%C4%99ty/page-140. Ostatnia,wczorajsza sobota była również udana pod względem latania Toxikiem .Na jak zwykle świetnym pikniku w Bobrownikach mój model i Marcina wywalczył wspólny puchar oraz dyplom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Brawo My Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Gratulacje i oklaski Tyle tych "sukcesów" a wątrobę macie tylko jedną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Koledzy, wszystkie kultowe miejscówki oblatane. I co dalej? Może Rusko, k. Strzegomia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Niech no tylko zacznie wiać z dobrej strony to damy znać. Zobaczymy jak im pójdzie na klifie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Koledzy, wszystkie kultowe miejscówki oblatane. I co dalej? Może Rusko, k. Strzegomia? Tomek ,jeszcze wiele miejsc przed nami... A na Rusko już nie raz wpraszałem się Jurkowi ale on coś nie ma chęci na integrację ,jakby co to czekamy na info i być może dotrzemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Czemu dziś nikt z wrocławiaków na klif nie przyjechał? wiało z dobrej strony całkiem fajnie Sie wpraszałeś jak nie było wiatru To lepiej wtedy wprosić sie na lot szlakiem wrocławskich knajpek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Wiesz że my z Marcinem jak nie na zboczu, to knajpek też nie odmawiamy a ciężko śledzić wiatr w nieznanym miejscu dlatego jakieś info wskazane . Ok. 200 km na fajne latanie w pewnym miejscu to nie problem . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Śrem - Rusko = 165km, 3h i byłbym na miejscu ale wiem czy mogę i kiedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Wojtek to jest terem ogólnie dostępny, więc wszyscy mogą a kiedy hm... jak wieje. A kiedy będzie wiać i to jeszcze w weekend to tylko do wróżki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin.O Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Zrobiliśmy 860 km żeby polatać , to 200 km żaden problem . Więc czekamy na info że dobrze wieje , bierzemy czapki Mikołaja i przyjeżdżamy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 28 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2016 I balast .Może chociaż raz uda się polatać w pełni załadowanym (o lądowaniu nie myślę..) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi