Skocz do zawartości

Po prostu Toxic !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Weź se daruj porady producenta ;) jutro Ci powie 106-108 ;)

Wystarczajaco dobrze latasz ze bez obawy możesz poleciec na 108. Zreszta przy tym ustawieniu jest bardzo stabilny. Jest szybszy i lepiej lata w termice. Z tego co widzę nie do końca zależy Ci na wożeniu sie po niebie :)

Lepiej od razu zrobić wszystko jsk należy. Potem będzie problem jesli sie tego nie uwzględni.

Bagnety Toxica są jednymi z najlepiej zrobionych w całym tym 3m towarzystwie

Opublikowano

Weź se daruj porady producenta ;) jutro Ci powie 106-108 ;)

Ok,nie upieram się sztywno na te 102 mm :) ,eksperymentował będę na bank więc może się okazać że ostatecznie tak wyjdzie jak sugerujesz.

Kadłub -kabinka oraz dolna cześć kadłuba w której znajduje się miejsce na serwa motylka.

2016-04-26-1429.jpg

2016-04-26-1431.jpg

2016-04-26-1430.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Tylko jesli nie uwzględnisz tego teraz to nie będziesz miał możliwości zmiany SC w takim zakresie. 6-8mm w tył to bardzo dużo.

Poza tym jeden pakiet to słabe rozwiazanie. No chyba ze zakładasz ze to ma być tylko hotliner. Dodatkowy pakiet to bezpieczeństwo i tylko 80-90g które i tak będzie trzeba dodać jesli będziesz przesuwał SC do tylu.

Opublikowano

Poza tym jeden pakiet to słabe rozwiazanie.

Jurek ,słabe rozwiązania zawodzą ,jak na razie u mnie ,u kolegów z lotniska ,znajomych z pikników,ludzi z forum takie rozwiązania się sprawdzają więc w mojej ocenie to rozwiązanie jest ok .(nie 100% idealne ale takiego nie ma)

Znasz pewnie uwalenie modelu przez szanowanego tu forumowicza z podwójnym zasilaniem...

Nawet producent Twojego ulubionego modelu uznaje to za normalne rozwiązanie

Słabe w tym temacie to są zwykle bece ,wtyczki,lutowania,pakiety .Temat ucinamy ,zostaje zew. bec i jeden pakiet :) .

Znowu zamieszczam kilka poglądowych fotek,następne będą już z jakimiś poczynionymi pracami przy modelu ,co prawda za wiele pracy przy nim nie ma i jest bardzo prosta ;) .

2016-04-26-1452.jpg

2016-04-26-1451.jpg

2016-04-26-1443.jpg

2016-04-26-1442.jpg

2016-04-26-1441.jpg

2016-04-26-1440.jpg

2016-04-26-1438.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

Jurek M ma wyjątkowego pecha ;) to zly przykład. mi w zapale udaje sie nie raz wylatać pakiet silnika, a model dalej dwie godziny może sie wozić po niebie. Producent mojego ulubionego modelu nie lata tym modelem z napędem bo nie ma takiego kadłuba do niego. A Michał jest wielki (w każdym wymiarze) ale może ma a może nie ma racji ;)

Śmieszny piesek :D

Aleś przypierdzielił długie dźwignie do serw motylka :/

Opublikowano

A dźwignie to przecież doradzone przez Ciebie :D  a że z tworzywa ,nie obcięte można ciachnać.

A piesek ..to buldożek francuski Figo :) ,taki z charakterem ,coś a'la Ty ;)

• Lubię to 1
Opublikowano

Nie chodzi o wygląd tylko charakter :D ,uparciuchy ,można mówić a i tak robią swoje no i pocieszni. Czasem wkur...do bólu ale ogólnie dają się lubić ;)

Opublikowano

No więc trochę fotek z prac ... ;)

Zaczęły się one od przyklejenia naklejki klubowej -to podstawowa czynność z każdym nowym modelem.Oznajmia iż jestem z świetnej ,zorganizowanej grupy pozytywnie zakręconych ludzi z Kęt i okolic :D .

Pierwszym etapem było wklejenie w kadłub płytki węglowej pod bagnet (podpatrzone,skonsultowane z P. Michałem). Ma to na celu ułatwienie wsuwania bagnetu ,nie przycięcie nim kabli,pakietu itp ,no i żeby Jurek  się doczepił ;) .

Otwór w kadłubie na bagnet tak naprawdę może być większy,luźniejszy od bagnetu.Całe siły,obciążenie idzie na kołki ustalające i sam bagnet .

Wytrasowałem i wykonałem otwory na złącza MPX-w kadłubie luźne, w skrzydła bedą wklejone.

2016-04-27-1470.jpg

2016-04-26-1422.jpg

2016-04-26-1460.jpg

• Lubię to 1
Opublikowano

One są w zestawie z odbiornikami spektrum :) ale obiło mi się o uszy że idzie takie kupić w scorpio-polska, osobiście nie wiem nie pytałem, napisz może się dowiesz ;) i daj znać :P

Opublikowano

Kolejnym etapem przy modelu było zrobienie otworów/gniazd pod stałą /wklejoną część MPX-ów.

2016-04-27-1471.jpg

"Grubszą" robotą okazało się zrobienie i wklejenie półki pod serwa motylka.

Zrobiona została ona z płytki węglowej (no nie dam przecież do takiego kadłuba tandetnej sklejki ;) ) iw niej zostały umieszczone serwa ,jedno za drugim do motylka.

Wklejanie bowdenów mnie nie przekonało ,kupa roboty ,poszedlem na łatwiznę.

Jako popychacze zmocowałem rurkę węglową fi 3.5 /4 mm .

Do niej wklejone zostały kawałki nagwintowanych prętów i nakręcone snapy.

Jest bardzo sztywno,pewnie,lekko.

Do całego modelu zastosowałem snapy MP-Jet z metalowym wciskanym bolcem.

2016-04-27-1474.jpg

2016-04-27-1473.jpg

2016-04-26-1458.jpg

Opublikowano

One są w zestawie z odbiornikami spektrum :) ale obiło mi się o uszy że idzie takie kupić w scorpio-polska, osobiście nie wiem nie pytałem, napisz może się dowiesz ;) i daj znać :P

Są dostępne:

http://www.scorpio-polska.pl/katalog/spektrum/2.4ghz-antenna-exit-guide-p14669.html

W jednym zestawie jest jedno wyjście więc jeżeli chcemy wyprowadzić dwie antenki to trzeba nabyć dwa komplety.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.