wojcio69 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Nie wiem czy się cieszyć czy martwić ale... Kilka dni temu wyszłem (było łatwo) trochę wcześniej z pracy, bo miałem do nadania przesyłkę kurierską. Podjeżdżam pod punkt nadawania przesyłek i nie bardzo jest gdzie zaparkować, więc... wjeżdżam na wewnętrzny parking, gdzie podjeżdżają te furgonetki z napisem G coś tam (zawsze mylę z DSL). Poszłem (było blisko) nadać przesyłkę, chwilkę to trwało, wracam do auta i widzę jak stojący obok mnie dostawczak z napisem G coś tam odjeżdża. Podchodzę do auta i widzę leżącą na ziemi przesyłkę. Sprawdzam odbiorcę, bo może ktoś w pobliżu mnie mieszka, to wyręczę kuriera i widzę nadawcę Aloft Hobbies 31 Pamaron Way #D Novato, CA 94949 No to nie może być tylko przypadek Odbiorca - Black Hole S.C. Stare Oborzyska. No jak się dało taką nazwę firmie w jeszcze ciekawszej miejscowości, to nietaktem byłoby nie zaglądnąć co jest w środku No i zaglądnąłem i co zobaczyłem? Ano to: No i teraz mam problem, oddać to kurierowi G coś tam czy dokupić do tego resztę 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbogdan1 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zawsze można oddać właścicielowi i domagać się 10% znaleźnego.Nie wykluczone że odbiorca ,,z molestuje,, firmę kurierską za zagubienie jego towaru, co jest nie wykluczone, aby powetować sobie kasę którą musiał zapłacić przy zakupie. O ile ten towar mu przekażesz.Tak czy siak i tak to zapewne zrobi.Na końcu tego łańcuszka i tak będzie kurier który z pewnością ma wykaz listów przewozowych za które pokwitował odbierając towar z sortowni magazynu. A co za tym idzie zapewne on dostanie po tyłku.Co z tym uczynisz to już od Ciebie zależy.Miałem podobną sytuację, ale to kurier przytachał mi ogromną pakę pod drzwi że niby to ja jestem odbiorcą, ulica zgadzała się ale ciemnota nie popatrzyła na adresata którym był ośrodek zdrowia mieszczący się 100m dalej.Wyszedł wielce zdziwiony jak poinformowałem go że to nie ten adres. Tak na marginesie chyba bym nie maił odwagi otworzyć przesyłki której nie jestem odbiorcą.Wszystko sprowadza się własnego sumienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Pewnie Jantara :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Nie wiem czy sobie jaja robisz więc w celu wyjaśnienia: pytasz czy będzie ok jeśli ukradniesz komuś przesyłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Chyba ktoś tu nie załapał żartu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt1125 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Ale zbieg okoliczności z tą paczką Mogłeś w środku znaleźć koronkowe gacie rozmiar XXL, a tu proszę - same przydatne rzeczy. To do jakiego modelu kupiłeś te serwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek1989 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Chyba ktoś tu nie załapał żartu No nie załapałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kolejny temat o tym, że ktoś sobie coś KUPIŁ. Szkoda, że na forum modelarskim tak mało tematów o tym, że ktoś coś ZROBIŁ 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbyszekM Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jeżeli miałoby to trafić do .. Black Hole.. to trochę szkoda. Wszystko co tam trafia dematerializuje się. Z niecierpliwością czekam na relację z wykorzystywania znaleziska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Witam,myślę,że Wojtek w tym samym miejscu będzie czekał na kuriera,który znowu zgubi resztę,ale cierplwości,hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Wojtek już ma model, i pewnie nawet z zamontowanymi serwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kolega założyciel tematu zapewne model już ma, a jeśli nie, nie zdziwię jeśli w najbliższych dniach znajdzie na ulicy kolejną zgubioną paczkę z jakimś ładnym laminatem. Żona zapewne uwierzy w cuda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kolejny temat o tym, że ktoś sobie coś KUPIŁ. Szkoda, że na forum modelarskim tak mało tematów o tym, że ktoś coś ZROBIŁ Czy to coś złego ? jedni robią ,drudzy kupują a cel jest jeden ,radocha z latania Nie psujmy Wojtkowi ciekawie rozpoczętej relacji bo model zacny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabolo Opublikowano 8 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Kolejny temat o tym, że ktoś sobie coś KUPIŁ. Szkoda, że na forum modelarskim tak mało tematów o tym, że ktoś coś ZROBIŁ Chętnie poczytam jak ktos z modelarzy robi podobne serwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Ja z tymi kurierami to coś mam Wracam dzisiaj z pracy i widzę jak dostawca z najstarszej polskiej firmy doręczeniowej wychodzi z mojego bloku i jakaś duża koperta wypadła mu z torby. Mam do gościa 50m, on do swojego samochodu jakieś 20. Krzyczę, wołam ale... głuchy jakiś czy co? Podszedłem, podniosłem przesyłkę, nadawca NASTIK... Nawet nie sprawdzałem odbiorcy, a co Rozpakowałem w domu i co mam? Tylko to Mega ACn 16/30/3CE Jeti Spin 55 PRO Łopatki 12x6 Kołpak Alu TURBO 30/5/8 Złącza MPX z oprawkami Przydałoby się teraz znaleźć w trzeciej przesyłce zacny model ale... Można zgubić serwa, silnik z regulatorem, ostatecznie to tylko koperta bąbelkowa ale żeby zgubić karto z modelem Chyba aż tak rozrzutni kurierzy nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Przydałoby się teraz znaleźć w trzeciej przesyłce zacny model ale... ..ale taki model nie leży na pólkach w sklepie tylko trzeba swoje odczekać ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Poczekam, pośpiechu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi