Murzun Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 29 minut temu, d9Jacek napisał: z czasopisma "Skrzydła i Motor " trochę tego było i u nas też edit co ciekawe , te wszystkie modele znakomicie latają , idąc dalej większość z nich nadaje się ( ma miejsce) do zabudowania aparatury RC - 3 kanały wystarczą...a latanie super No to mnie natchnąłeś - będę szukał tych czasopism ? A co do zabudowy RC - wiem, że można ale ja właśnie tego unikam bo lubię lot swobodny. Czasem, przy modelach, które mają duże powierzchnie i "nie chcą wylądować" dodaję ster kierunku RC a rzadziej wysokość ale tylko po to, żeby za daleko nie uciekł no i w miarę blisko wylądował żeby nie biegać za dużo ;-).Latanie RC pozostawiam Kolegom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 4 minuty temu, Murzun napisał: tylko po to, żeby za daleko nie uciekł o tym myslałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murzun Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 13 minut temu, d9Jacek napisał: o tym myslałem No to się zrozumieliśmy ? Szczególnie stosuję RC Assist przy modelach swobodnych, które szybują po kręgu w prawo i tym samym wymagają więcej miejsca, jak np. Madcap. Jeśli nie ma wiatru to modele krążące w lewo lądują prawie "przy nodze" więc nie ma potrzeby ich że tak powiem rasować. Poniżej jeden z lotów Madcapem, właśnie wyposażonym w ster kierunku: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d9Jacek Opublikowano 9 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2021 dorzucam dla zainteresowanych Cyklon_oz1175_.pdf Fox_oz12723.pdf 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulusr Opublikowano 10 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2021 Zapraszamy wszystkich chętnych modelarzy do uczestnictwa https://pkmlrc.org.pl/lotnisko-modelarskie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exu Opublikowano 12 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sionziom Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 Dawno nie było widać żadnych informacji o lataniu w Warszawie na lotnisku Babice, czy ktoś z was Koledzy może jeszcze tam lata i chciałby podpowiedzieć jak można się tam wkręcić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfon250 Opublikowano 6 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Czy to miejsce jeszcze działa? Strona niby wisi, ale na zapytanie z formularza kontaktowego nikt nie odpowiada. Na FB martwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2023 Wygrzebię wątek z czeluści forum Na jakiś czas odłożyłem samoloty RC na półkę (na rzecz autek), ale postanowiłem, że w tym sezonie wrócę do latania piankami Jak wygląda obecnie sytuacja na Pałacowej? Da się tam polatać depronem? Jeszcze nie zrobiłem sobie kwitów w ULC, ale jak patrzę na mapkę to wygląda mi to na CTR Okęcia, więc pewnie z lotami modelami może być problem? Mam nadzieję, że Chudoby ma się dobrze - kawałek dalej od domu, ale chętnie bym tam w weekendy wpadał Z poszukiwań i rozmów dowiedziałem się też o lotnisku w Zalesiu i Piasecznie - tam wcześniej nie byłem. Z pozdrowieniami i do zobaczenia na polu! :) bonk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Pałacowa jest w CTR, ale ponad 6km od Okęcia, w związku z tym można tam latać do 100m wysokości i 25kg MTOM, np. w kat. Otwartej A3. To od strony formalnej. Od strony międzyludzkiej, słyszałem, że tam teraz urzęduje szkółka psiarska i robią problemy, jeżeli się lata w trakcie prowadzenia zajęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 O widzisz, muszę zrobić kwity to będę wiedział takie rzeczy Od strony międzyludzkiej - sam jestem psiarzem, więć w prowadzeniu zajęć bym nie chciał przeszkadzać Dziękuję za informację! Zakasam rękawy i zaczynam ciąć piankę po świętach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Do teorii polecam stronę: https://www.pansa.pl/zasady-wykonywania-lotow-bsp-w-kategorii-otwartej/ Fajnie wytłumaczone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Świetna grafika! Bardzo dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 23 godziny temu, Bonczek napisał: Z poszukiwań i rozmów dowiedziałem się też o lotnisku w Zalesiu i Piasecznie - tam wcześniej nie byłem. jeśli chodzi o Piaseczno to nasze stwarzyszenie czyli PKMLRC dzierżawi lotnisko w Czarnym Lesie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonczek Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Godzinę temu, pacek napisał: jeśli chodzi o Piaseczno to nasze stwarzyszenie czyli PKMLRC dzierżawi lotnisko w Czarnym Lesie Jasne, to był pewien skrót myślowy Mieszkam na Ursynowie, do Piaseczna bardzo blisko, z resztą, jestem jednym z opiekunów toru dla samochodów RC w Piasecznie, przy ul. Puławskiej Bardzo chętnie bym się z Wami spotkał i poznał! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Granacik Opublikowano 15 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 W dniu 6.04.2023 o 11:46, Bonczek napisał: jestem jednym z opiekunów toru dla samochodów RC w Piasecznie, przy ul. Puławskiej Można już jeździć? Bo ostatnio był w ciągłej przebudowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub wawa Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Przeczytałem całość ale chciałbym odświeżyć pytanie: gdzie obecnie w W-wie można latać nie dużym 160 cm , elektrycznym modelem Epp. Z twardym lądowiskiem (małe kółka)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aimeiz Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Cześć. gdzie się lata w Warszawie / okolicach w 2024 roku? Dziś mamy zamiar z kolegą zrobić objazd: Celulozy - Duchnów - Chobot. W zeszłym roku latałem w tych miejscach ale samotnie. Gdzie jest miejsce gdzie można pojechać w ciemno i na pewno będzie modelarskie towarzystwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaro Opublikowano 24 Sierpnia Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia Duchnów - latam sporadycznie, ale raczej w tygodniu. Można spotkać pojedyncze osoby. Chudoby działa, bywam regularnie w okolicy, choć w tym roku frekwencja na lotnisku wyraźnie mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrJ Opublikowano 18 Października Udostępnij Opublikowano 18 Października Ponieważ wątek modelarni w Warszawie zamknięto to wrzucę tutaj listę modelarni Warszawy i okolic które robią rzeczy do latania i do postawienia na półce. Może komuś się przyda. Gdyby czegoś brakowało lub przestało istnieć to proszę o korektę. modelarnie-Wawa-2024.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi