wlodeklis Opublikowano 23 Października 2024 Opublikowano 23 Października 2024 Aeromodelklub Artbem,nowy adres ul.Rozłogi 18.
wessel Opublikowano 26 Lipca Opublikowano 26 Lipca Mały apdejcik dotyczący pola w Duchnowie ( a właściwie pomiędzy Duchnowem a Kąckiem). Właśnie wracam po kilku lotach ... wjazd pod lasem jest zamknięty łańcuchem i wjechać można tylko pierwszym zjazdem za mostkiem ( uwaga- wysoki próg!!!) . No ale w sumie dobrze że przyjechałem o dziewiątej rano bo od 10 zaczęli się zjeżdżać hodowcy psów na szkolenie czworonogów. W rozmowie okazało się że to jakaś tygodniowa szkółka i że oni widzieli w tygodniu pod lasem latające paralotnie. Modelarzy nie widzieli. Łąka jest tylko częściowo wystrzyżona, takie pasy . Byłem tam ponad godzinę i nie zauważyłem żadnego zainteresowania ze strony lokalsów. Czy ktoś był ostatnio na lądowisku Chobot? To nawet bliżej mnie jak Duchnów.
Czaro Opublikowano 5 Sierpnia Opublikowano 5 Sierpnia O Chobocie @aimeiz ma całkiem świeże informacje. Ostatnio spotkaliśmy się w Duchnowie i bardzo miło polataliśmy
MacFlyer Opublikowano 6 Sierpnia Opublikowano 6 Sierpnia Po wschodniej stronie Warszawy jest lotnisko modelarskie w Ręczajach Polskich. Można sie zapisać i korzystać. https://facebook.com/LotniskoReczajePolskie/ 1
wessel Opublikowano 7 Sierpnia Opublikowano 7 Sierpnia Ja byłem dzisiaj w Chobocie. Pole skoszone. Przed południem przy zachodnim wietrze i Słońcu za plecami fajnie się latało. Na parkflyera był ciut za silny wiatr ale trainerem dało się.
Swift Opublikowano 15 Listopada Opublikowano 15 Listopada Od pewnego czasu, siostra regularnie, co weekend, jeździ z psami w okolice ul.Pałacowej w Powsinku (mieszkamy niedaleko na Sadybie) i twierdzi, że często widywała tam, jeszcze latem i wczesną jesienią, ludzi z modelami. Czy ktoś z Forumowiczów może potwierdzić, lub może są na Forum osoby, które dalej tam latają ?
Viper Opublikowano Poniedziałek o 08:49 Opublikowano Poniedziałek o 08:49 Pałacowa to już chyba dawno nie istnieje, może na dziko ktoś jeszcze próbuje. Jakiś czas temu gdy przechodziłem tam z pieskiem to na polu starego lotniska była jakaś ogrodzona szkółka dla psów i generalnie psiarzy od metra, modeli żadnych nie widziałem. Czasem zdarza mi się tamtędy przejeżdżać na rowerze i podobnie żadnych modeli.
Rekomendowane odpowiedzi