dukeroger Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 spoko, dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 walka trwa; dokończyłem w końcu ster wysokości w wersji bez pręta łączącego (rozdwojony bowden) - wyszło znośnie, zacząłem oklejać stery wysokości i starecznik pionowy. Zrobiłem domek z rurek aluminiowych żeby wystawić silnik do docelowej pozycji. Pokasowałem rownież szpary na łączeniach skrzydel z centropłatem oraz wkleiłem listwe kończącą grzbiet garba. model na wczoraj wieczorem przedstawa się nastepująco: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 trwają prace nad drukowanym kołpakiem, waga 44g, materiał na razie PLA (to moje pierwsze wydruki), cóż na razie 4liter nie urywa, przede wszystki mam problem z przejściem między częściami, z jakiegoś powodu nie mogę uzyskać rozchylającego sie wydruku (wydruk się unosi), ale nie poddaje się i jak to opanuje docelowo drukuje w ABSie i planuje obróbkę acetonem. Czas wydruku takich 2 części (dolna 100% wypełnienia, górna 50%) 2+7h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Wydaje mi się, że masz typowy przykład Z-bendingu wynikający z krzywych osi Z. To po pierwsze. Po drugie czemu masz aż taki długi czas wydruku? Podobny kołpak ( https://www.thingiverse.com/thing:2301830/#files ) drukuje mi się w mniej niż 1,5h przy wypełnieniu rzędu 30% (ale większej liczbie obrysów). Jeśli wydruk się unosi to masz problem z adhezją między stołem i wydrukiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Model super choć elektryk, zapowiada się na super maszynę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 mój kołpak ma podwójne ścianki i wypełnienie w środku ale na pewno parametry cięcia są do ustawienia, nie wiem co to Z bending, wiem że stożki zbieżne mi wychodzą a rozbieżne nie (przy podobnych kątach) z oderwaniem wydruku już nie mam problemów, mam za to problem że warstwa juz 2,3 cm od początku po przejechaniu głowicy się podnosi, następny przejad głowicy ją dopycha (dokładając filamentu) a po odejechaniu znowu się podnosi w efekcie na zmiennych geometrycznie kształtach pojawiają się zaburzenia: patrz prawy cycek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Cycek - pal go licho, ale i łono poważnie zniekształcone... Faktycznie, trzeba coś z tym zrobić. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Z-bending to takie pasy jakby czyli powierzchnia nie jest gładka, ale ma takie pasy. Potem dopiero walczyłbym z innymi problemami (ze względu na to, że z-bending od razu widać i jest go łatwo rozdzielić od innych problemów). Co do tego cycka, to widać, że ogólnie ta strona słabo wygląda. Może to wynikać ze zbyt słabego chłodzenia tzn chłodzenie jest tylko z jednej strony ( i to tej drugiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 20 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 na razie to nie ma żadnego chłodzenia wydruku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 To zacznij od tego plus prostowanie śrub od osi Z /ew. wymiana sprzęgieł łączących silniki krokowe z prętami gwintowanymi w osi Z. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Ale ABS + chłodzenie wydruku to proszenie się o problemy. Oderwie się od stołu po 2 warstwie. Więc ABS + chłodzenie to sprzeczność. PLA tak - ABS nie. ABS ma za duży skurcz temperaturowy który prowadzi do odrywania się wydruków i podwijania. Jaki slicer? Jaka dysza? Spróbuj Slic3r'a: Dla dyszy 0.4mm Warstwa 0.25mm Grubość linii (ustawiana w zakładce advanced) 0.42 I powinno być lepiej. Z jakimi prędkościami drukujesz? 10mm/s? 40? 80? Nadlewki wyglądają jakby był za słaby naciąg pasków i głowica z luzów przestrzeliwuje pozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi