Granacik Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Piękny! Gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej93 Opublikowano 22 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2020 Gratulacje! Piekny model! ☺️ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 23 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2020 Jedno ze zdjęć twojego świetnego modelu przywołało mi wyglądem Me Comet 163, w takim kolorze też niedawno był reaktywowany . Zbudowałeś piękny model cieszę się że oceniasz jego lot na spokojny. Wtedy daje to dużo satysfakcji () Pozdrawiam i czekamy z niecierpliwością na filmik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2020 Witam, Przesylam link do naszego klubu . Tam jest moment startu Nietoperza i video z holu. Musze pozbierać wszystkie nagrania od kolegów aby zrobić film ale teraz mamy kwarantanne i jest bardzo trudno cos zrobić. https://www.facebook.com/SouthernSoaringLeague/?_rdc=1&_rdr Ziggy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Gratulacje z dokończenia i oblotu pięknego modelu ! Czy dokonywałeś zmian w konstrukcji -nie mówię o drobiazgach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam, U nas dobra wiadomosc. Izolacja daje dobre wyniki, zmniejsza sie ilość nowych przypadków.Duzo ograniczeń ale mysle ze to warto. Nie ma latania ale można budowac i latac na symulatorach. Dostałem aerofly RC8 i moge użyć mojej aparatury.Polecam. Odpowiedz to Pana Romana : tylko jedna zmiana. do budowy kesony uzylem sklejke 3mm do pierwszej 1/3 skrzydła i 1.5 mm do końca. Oczywiscie budując dopilnowałem aby końcówki skrzydła miały te same zwichrzenie. Tak jak pisałem waga do lotu wyszla 12.3kg co nie jest dużo do tej powierzchni. Tylko 3 loty, bardzo stabilne i wyglada no to ze Nietoperz nie traci wysokości. Jestem bardzo happy ze mam taki wyjątkowy model polskiej konstrukcji tak daleko od kraju. Ziggy 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ziggi myślę, że jak pojawisz się na jakichkolwiek piknikach modelarskich w Australii z tym modelem, to wzbudzisz ogromny zachwyt na każdym. Masz piękny i niepowtarzalny model a wykonanie jest na najwyższym poziomie, więc jest się czym chwalić. Piękny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Rozumiem, że nie sklejka ale balsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziggy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Uzylem sklejke lotnicza : 3mm i 1.5 mm. Balsa na keson do tego skrzydla jest za słaba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jetfan Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Piękny model i super lata, bardzo spokojnie i stabilnie, gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 17 godzin temu, Ziggy napisał: Uzylem sklejke lotnicza : 3mm i 1.5 mm. Balsa na keson do tego skrzydła jest za słaba. Jestem zaskoczony. .Sklejkę 3mm widziałem na ...planach szybowca Jastrząb.No to kolejna wiedza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2020 W projekcie była sklejka 3 mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Sklejka 3 mm to chyba trochę grubo. " Prząśniczka " miała keson kryty sklejką 1,5 mm i spokojnie dawał radę a to przecież dorosły samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaaspar Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Piekny ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2022 Witam, Stary temat ale dostałem zdjęcia z pierwszego oblotu Nietoperza. 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Witam, To jest pierwszy lot Nietoperza 3 lata temu zaraz przed COVID epidemic. 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 6 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Ależ ten czas leci.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi