young Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Jedno ze zdjęć twojego świetnego modelu przywołało mi wyglądem Me Comet 163, w takim kolorze też niedawno był reaktywowany . Zbudowałeś piękny model cieszę się że oceniasz jego lot na spokojny. Wtedy daje to dużo satysfakcji () Pozdrawiam i czekamy z niecierpliwością na filmik
Ziggy Opublikowano 24 Marca 2020 Autor Opublikowano 24 Marca 2020 Witam, Przesylam link do naszego klubu . Tam jest moment startu Nietoperza i video z holu. Musze pozbierać wszystkie nagrania od kolegów aby zrobić film ale teraz mamy kwarantanne i jest bardzo trudno cos zrobić. https://www.facebook.com/SouthernSoaringLeague/?_rdc=1&_rdr Ziggy 1
BRoman Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Gratulacje z dokończenia i oblotu pięknego modelu ! Czy dokonywałeś zmian w konstrukcji -nie mówię o drobiazgach.
Ziggy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Witam, U nas dobra wiadomosc. Izolacja daje dobre wyniki, zmniejsza sie ilość nowych przypadków.Duzo ograniczeń ale mysle ze to warto. Nie ma latania ale można budowac i latac na symulatorach. Dostałem aerofly RC8 i moge użyć mojej aparatury.Polecam. Odpowiedz to Pana Romana : tylko jedna zmiana. do budowy kesony uzylem sklejke 3mm do pierwszej 1/3 skrzydła i 1.5 mm do końca. Oczywiscie budując dopilnowałem aby końcówki skrzydła miały te same zwichrzenie. Tak jak pisałem waga do lotu wyszla 12.3kg co nie jest dużo do tej powierzchni. Tylko 3 loty, bardzo stabilne i wyglada no to ze Nietoperz nie traci wysokości. Jestem bardzo happy ze mam taki wyjątkowy model polskiej konstrukcji tak daleko od kraju. Ziggy 2
Konrad_P Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Ziggi myślę, że jak pojawisz się na jakichkolwiek piknikach modelarskich w Australii z tym modelem, to wzbudzisz ogromny zachwyt na każdym. Masz piękny i niepowtarzalny model a wykonanie jest na najwyższym poziomie, więc jest się czym chwalić. Piękny.
Ziggy Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Uzylem sklejke lotnicza : 3mm i 1.5 mm. Balsa na keson do tego skrzydla jest za słaba.
jetfan Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Piękny model i super lata, bardzo spokojnie i stabilnie, gratulacje
BRoman Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Opublikowano 6 Kwietnia 2020 17 godzin temu, Ziggy napisał: Uzylem sklejke lotnicza : 3mm i 1.5 mm. Balsa na keson do tego skrzydła jest za słaba. Jestem zaskoczony. .Sklejkę 3mm widziałem na ...planach szybowca Jastrząb.No to kolejna wiedza.
skippi66 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Sklejka 3 mm to chyba trochę grubo. " Prząśniczka " miała keson kryty sklejką 1,5 mm i spokojnie dawał radę a to przecież dorosły samolot.
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 21 Listopada 2022 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 21 Listopada 2022 Witam, Stary temat ale dostałem zdjęcia z pierwszego oblotu Nietoperza. 8
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ziggy Opublikowano 6 Stycznia 2023 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Opublikowano 6 Stycznia 2023 Witam, To jest pierwszy lot Nietoperza 3 lata temu zaraz przed COVID epidemic. 10
Rekomendowane odpowiedzi