wojcio69 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Konrad! Jaka panika? Ja? Taki niespotykanie wyluzowany koleś. Jedyna rzecz jaka mnie może zestresować, to sytuacja, gdzie będzie pod dostatkiem whisky, a ja nie będę mógł pić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 O widzisz ten ostatni argument i mnie kurde stresuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 No potrzymam Ci ten parasol I to z przyjemnością Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Wielkie dzięki, ale... wolałbym aby nie było takiej potrzeby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 W sobotę spokojnie latamy do 11-12, potem patrzymy w niebo. Na razie głównie deszcz ma być na południe od Wrocławia, wiec jest szansa ze w szymanowie będzie opad od czasu do czasu. Albo wcale. Dopiero Około 16-17 może zacząć padać ciagle. A niedziele zobaczymy dziś wieczorem lub jutro rano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Najnowsza prognoza poprawna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Rano będzie OK i z wiatrem i z deszczem. Wiatr się ruszy około 17 i wówczas też deszcz będzie padał ale my do 17 spokojnie w sobotę skończymy. Jeśli się wszyscy zgodzą to możemy puszczać kolejkę z 2 min czasem przygotowawczym zamiast 5 minutowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 2min ale z odpytaniem i potwierdzeniem czy każdy gotowy. Myśle ze chłopaki będą się sprężać ale sytuacje losowe się zdarzają. Ja mam jeden model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek1952 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Z "płynnym" czasem - jak wszyscy gotowi to tak. Inaczej raczej nie. Bedą z pewnością przypadki "lot po locie" więc czasami 2 min może być bardzo mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Też bardziej obstawiam "płynny" czas. Jak wszyscy gotowi to fruuu. Najnowsza prognoza poprawna I nic nie widzę U mnie wygląda to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Wojtek czyli całkiem OK. Damy radę. Jak zacznie kropić to najwyżej zrobimy małą przerwę. A co do czasu przygotowawczego to zrobimy strefę przygotowań tzw. redy box w którym piloci powinni się stawić na 1-2 min. przed zakończeniem poprzedniego lotu. W momencie jak zawyje syrena kończąca kolejkę piloci wchodzą do korytarza i zajmują swoje stanowiska startowe. Jeśli zawodnik będzie miał lot po locie i będzie potrzebował więcej czasu to zgłosi do sędziego o przedłużenie czasu przygotowawczego ale max 5 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Co rozumiesz pod pojęciem "syrena kończąca kolejkę"? Ja pod tym rozumiem syrenę w 10min i 30 sekundzie od początku czasu startowego czy Ty też? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Nie, ja rozumiem syrenę w 600s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Co rozumiesz pod pojęciem "syrena kończąca kolejkę"? Ja pod tym rozumiem syrenę w 10min i 30 sekundzie od początku czasu startowego czy Ty też? Krzysiek, syrena pojawia się w momecie startu czasu lotu i następna 600 sek. po niej. W finałach, analogicznie tylko wektor 900 sek. Nie zabardzo wiadomo co to 30 sek. robi w Twojej wypowiedzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzys20000 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 No Panowie przetłumaczyliście regulamin - a nie czytaliście go? Ano tak: jak wylądujesz do 600s lub w finale do 900s masz punkt za czas i lądowanie, do 630 i 930 masz punkt za lot i 0 z lądowanie, od 631 i 931 masz zero za lot. Oczywiście + kary I dopiero ta syrena w 630 lub 930 kończy daną grupę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Krzychy weź się chwile zastanów. Kolejkę kończy syrena w 600s. Jak przelatasz lot to już Twoja sprawa. Piloci wchodzą do korytarza po syrenie w 600s. Nie ma żadne syreny w 630s ani w 631s. Jest tylko JEDNA syrena w 600s i o tej mówimy. Nie komplikuj prostej sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommyTom Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Krzyś, jestem pewny że czas startowy trwa 600 s lub 900 s (FO). W zależności od organizatora pojawiają się syreny w między czasie, np. w Lanskroun była na 2 min przed kończem czasu startowego (600 s). Jaki jest sens pisać o 30 sek po zakończeniu czasu starowego? to tylko zamydla oczy, choć jest zgodna z reg. i punktacją, ale po co ta teoria? masz 600 s i tam trzeba się zmieścić. Skoro przetłumaczyłem regulamin to go przeczytałem ze zrozumieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 A ja na szczęście żyje w błogiej niewiedzy. Każą startować to lecę. Karzą lądować to ląduje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 A ja na szczęście żyje w błogiej niewiedzy. Każą startować to lecę. Karzą lądować to ląduje I kurde to jest najlepsze podejście to sprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 A ja na szczęście żyje w błogiej niewiedzy. Każą startować to lecę. Karzą lądować to ląduje A jak nie każą lądować to co ...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi